Делене на разходите 50/50.

• 15 364
  • 469
  •   1
Отговори
# 210
А какво значи идиотски Бг лихви? Да не мислите че, в чужбина ги дават гратис тези кредити. Лично аз от 120000 Евро трябва да върна 190000 Евро. Та в този ред на мисли за 20 години са 70000 нее като нищо нали.

# 211
Е, освен да раздават наследство и пари, защото не е справедливо към тези, дето просперират през брака Wink
Заврян зет не е най-доброто, което жена може да си причини, важното е да не чака на него Wink

# 212
А какво значи идиотски Бг лихви? Да не мислите че, в чужбина ги дават гратис тези кредити. Лично аз от 120000 Евро трябва да върна 190000 Евро. Та в този ред на мисли за 20 години са 70000 нее като нищо нали.
Ми едно е 0,5% до 1%, съвсем друго е промоционални 4-5%. Да не говорим за гаврата с падащата лихва🙈. Без коментар!

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 14:13 от mena805

# 213
  • София
Излиза, че българите не искат да купуват жилища за себе, но пък искат да купуват жилища за децата си.

На мен ми се струва по-удобно аз да купя жилище за себе си и то да отговаря на моите нужди и изисквания, вместо родителите ми да са ми купили нещо преди 10-20 години според техните разбирания за удобство и според техните възмжности.

По същият начин не виждам много смисъл да купувам сега за децата си, без да знам те къде и как ще искат да живеят след години.
Жилището купено преди 20г. може за тия 20г. да ти носи приходи, пък после ако на "детето" толкова не му харесва може да го продаде и инвестира парите в друго жилище или в каквото си иска. Може и да си вземе друго с ипотека, която частично или почти изцяло да се покрива от наема на подареното жилище. Както и да се направи винаги е един хубав старт в живота на един млад човек, вместо да се чуди как след като извади 500лв. за наем, да си плати сметките и да живее. Тези утопии как след университета /на около 24г. без стаж и опит/ в БГ започват да се печелят 3-5 и повече К заплата са единични случаи. То ако е кадърно и добре възпитано, ще се оправи в живота със или без подарен имот, разликата е, че с подарен имот ще може много по бързо да си плати допълнителните квалификации и да се издигне.

# 214
Дрън дрън ярина.
Заможните винаги осигуряват някак децата.
Бедняците и скръндзите си намират оправдание с международното положение. Най-вече скръндзите го правят, де.
По темата, цепенето на стотинката ме потриса до дъното на душата ми. Фифти-фифти в семейните разходи едно време друго значеше - това аз, а това ти; или това на 15ти от моята заплата, това на 1ви от твоята. А не двамата да даваме по стотинка и четвърт и да сме поравно.

# 215
В момента лихвите са под 3%, скритата инфлация - колкото дойде.

# 216
  • София
И в деленето 50/50 и в споровете за жилища прозира една голяма дупка -
Липсата на доверие!
Ако не се обичате и не си вярвате, въобще не знам какво правите заедно.
Ако се дебнете непрекъснато, напрежението ще избухне в един момент и всичко ще се разпадне.
Дали ще е за едно кюфте или да не те прецакат с апартамент - все тая.

# 217
В момента лихвите са под 3%, скритата инфлация - колкото дойде.

Може. Аз когато бях в банковия сектор така вървяха лихвите. Не се интересувам вече. Цитирам по спомен. Blush

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 13:45 от mena805

# 218
Не всички заможни подсигуряват децата си. А пък аз имам пример от моето семейство с два дадени апартамента, но към днешна дата лицето няма дом . На тези на които се помага ( в моето семейство ) нямат грам амбиция и постоянно имат нужда от помощ. Строго индивидуално и тук е както с деленето

# 219
Излиза, че българите не искат да купуват жилища за себе, но пък искат да купуват жилища за децата си.

На мен ми се струва по-удобно аз да купя жилище за себе си и то да отговаря на моите нужди и изисквания, вместо родителите ми да са ми купили нещо преди 10-20 години според техните разбирания за удобство и според техните възмжности.

По същият начин не виждам много смисъл да купувам сега за децата си, без да знам те къде и как ще искат да живеят след години.
Преди да купиш на децата си купил на себе си каквото искаш.Не е задължително да живееш в жилището на родителите,можеш да го продадеш и да купиш каквото харесваш.Също можеш да си го преустроиш и обзаведеш според собствени нужди и вкус.А на деца се купува като пораснат и видиш накъде са ориентирани с учение и работа.

# 220
Идеята, че подпомогнатите лежат на кълка поради помощта, е заблуда. Лежат, защото така са научени. Ако обратното беше вярно, тоест ако неполучилите си даваха зор да издрапат, в България щеше да е пълно с богаташи, а то не е. Цялата работа е въпрос на възпитание, апартаментът е просто проява.

# 221
Ами да, недоверие си е. Щото то като са гладки нещата, ОК, всичко общо. Ама ако се развалят, изведнъж може да се изкара торбата с мръсни номера. То и с бившия ми спестяванията бяха общи, докато не се оказаха негови. Затова сега всеки със сметките си.

# 222
Не всички заможни си осигуряват децата. Моите родители и двамата имат пари и имоти, но аз нямам нищо. Не че са длъжни нещо да дават, просто отбелязвам, че не всички дават.
Аз за моето дете ще направя всичко възможно да му е по-леко, не мога да си представя да имам и да не му дам, а той да се чуди с какво да си купи хляб или мляко на детето, без значение на колко години е.

# 223
  • София
Аз май съм разглезена от съдбата. Мъж не ме е прецаквал финансово /освен шефове/. Виждам, че разведените жени са склонни да проявяват недоверие към общ бюджет. Сигурно имат право от тяхната гледна точка.

# 224
След време пак на теб ще останат,тогава ще ги ползваш.И като имат какво ги правят?

Общи условия

Активация на акаунт