Делене на разходите 50/50.

• 15 369
  • 469
  •   1
Отговори
# 195
“Децата” като завършат и вече сами трябва да могат да се оправят. Да си наемат или купят жилище. Докато учат е нормално родителите да си издържат. Натам са сами.

# 196
Някои не желаят за децата си подобна "оправия ".

# 197
Ако условията по ипотеките са като в Швейцария - ок. Но в българските банки ипотеката е равносилна на пладнешки обир. Така, че нормално е всеки да иска да помогне на детето си колкото може...

# 198
То май от тая концепция за "грешни пари" произтича и нежеланието да се дават, съответно и деленето 50:50. Парите са инструмент, ако не се дават и въртят, няма да се върши и работа и всичко ще е стагнация - всеки в наследените кутийки, нищо ново, свитички искания за заплащане, само и само да не се дават "грешни пари".

Детето ако не ги даде тия пари за ипотека, ще ги опука по друг начин, така че по-добре да има стимул да построи жилище.

# 199
“Децата” като завършат и вече сами трябва да могат да се оправят. Да си наемат или купят жилище. Докато учат е нормално родителите да си издържат. Натам са сами.
Точно преди девет години започнах работа в държавния сектор (инженер съм, впрочем) за около 500 - 600 лв заплата. Сега взимам около 1000 - 1200. Как с тия пари да наема жилище в София без малко помощ? Или да се омъжвам насила, че съм жена? Плащам си кредити и лихви в момента, де, оправих се. От родителите повече нищо не искам, но и не давам, защото имаха определено възможност, точно когато ми беше най-тежко. Но за тях грижата се състоеше да ме нахранят.

# 200
Защото ми се свиди да плащат наем и лихви. Тези пари могат да си ги ползват за друго или да си ги спестят и те да купят нещо за децата си.Като гледам май  лихвата на ипотечния кредит е колкото още едно жилище.Защо да плащат две,а да имат едно?И по добре те да ги опукат за удоволствие отколкото да ги дам на банката за нищо.

# 201
То май от тая концепция за "грешни пари" произтича и нежеланието да се дават, съответно и деленето 50:50. Парите са инструмент, ако не се дават и въртят, няма да се върши и работа и всичко ще е стагнация - всеки в наследените кутийки, нищо ново, свитички искания за заплащане, само и само да не се дават "грешни пари".

Детето ако не ги даде тия пари за ипотека, ще ги опука по друг начин, така че по-добре да има стимул да построи жилище.

И какво?! Не може да обикаляме света и да си имаме депозити, вместо заробващи ипотеки?! Хаха, що за логика?! Така както имаме сега, някой ден пък ние ще помагаме на родителите си. А ако нямаме къде да посегнем какво правим?!

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 13:41 от mena805

# 202
Излиза, че българите не искат да купуват жилища за себе, но пък искат да купуват жилища за децата си.

На мен ми се струва по-удобно аз да купя жилище за себе си и то да отговаря на моите нужди и изисквания, вместо родителите ми да са ми купили нещо преди 10-20 години според техните разбирания за удобство и според техните възмжности.

По същият начин не виждам много смисъл да купувам сега за децата си, без да знам те къде и как ще искат да живеят след години.

# 203
Аз не разбирам много характерното за България желание на родителите да подсигурят жилище на децата си.

По-добре жена, осигурена от семейството си, отколкото отчаяна съпруга, със страх да не ѝ пропадне бракът.

# 204
Излиза, че българите не искат да купуват жилища за себе, но пък искат да купуват жилища за децата си.

На мен ми се струва по-удобно аз да купя жилище за себе си и то да отговаря на моите нужди и изисквания, вместо родителите ми да са ми купили нещо преди 10-20 години според техните разбирания за удобство и според техните възмжности.

По същият начин не виждам много смисъл да купувам сега за децата си, без да знам те къде и как ще искат да живеят след години.

Парите инвестирани в имот никога не губят стойността си. Дори и децата да искат да живеят в чужбина, винаги могат да го продадат  и да си подпомогнат началото.

# 205
Ами като ти пари под задника, хубаво ще се замисляш какъв ще ти е бракът и какъв мъж ще търсиш.

По мое наблюдение точно момичетата с подарени апартаменти често приютяват някой мъж, който също не иска да дава "грешни пари", съответно не се и напъва да ги изкара и да ги даде.

Да, с лихвата плащаш двойно, ама в тоя период не се знае това жилище колко ще поскъпне - може да е повече от двойно. И да не може да го застигнеш само с пестене.

# 206
В мига, в който някой мъж поиска да си разделим сметката - ще ме види за последно.  Twisted Evil

# 207
  • София
Аз не разбирам много характерното за България желание на родителите да подсигурят жилище на децата си.
И какво лошо има да си подсигуриш детето с жилище и да му спестиш идиотските БГ лихви и ипотеки? Или поне да му подсигуриш част от изплащането на ипотека? Все пак на оня свят отиваме с един чифт дрехи дето се вика. А в днешните условия на труд и несигурност не зле да знаеш, че детето дори уволнено/съкратено няма да остане на улицата или да се налага да го подслоняваш и да ставате дядовата ръкавичка.
Аз пък не разбирам обратното - налично жилище в което ридителите живеят + още 1 или 2 жилища, които биват продадеи и профукани по екскурзии, бижута, палта, дрехи и т.н. - поддържане на висок стандарт на живот, а детето да се оправя както може, да си живее младините като скот или най-много да отиде до Шкорпиловци на почивка, защото банката всеки месец  му тропа на глава и това докато мама и тати са на Бахамите примерно.

# 208
  • София
Ей това мислене да има за децата, да не плащат, да са осигурени и т.н. ми е любимо. Иде ми да се скрия под одеялото до пенсия.

# 209
Ами като ти пари под задника, хубаво ще се замисляш какъв ще ти е бракът и какъв мъж ще търсиш.

По мое наблюдение точно момичетата с подарени апартаменти често приютяват някой мъж, който също не иска да дава "грешни пари", съответно не се и напъва да ги изкара и да ги даде.

Да, с лихвата плащаш двойно, ама в тоя период не се знае това жилище колко ще поскъпне - може да е повече от двойно. И да не може да го застигнеш само с пестене.

С много грешни впечатления си. Далеч не всички са така. В началото моя мъж много държеше да си купим свой апартамент, но аз категорично отказах да се заробвам. И казах, че ако не приеме моите условия ще се разделим. Дадох му още доста примери с "поканени зетове" и той се съгласи. В името на любовта и бъдещото ни семемейство. Така че, да кажа само едно - едва го навих да преглътне гордостта си и да дойде да живее в мой имот😂

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 14:13 от mena805

Общи условия

Активация на акаунт