Делене на разходите 50/50.

• 15 293
  • 469
  •   1
Отговори
# 360
Не знам какво работите, но аз на работа повече затъпявам. Да не говорим за стреса, който ми изпива нервата и силицата. Мразя и безсмислените соц. контакти. Smalltalk е за идиоти.

Човек трябва да има личен смисъл в работата, за да е мозъкът му нащрек. Повечето работни места са затъпяващи.

# 361
Тази мантра колко е полезно да нямате очаквания е пълна глупост, според мен. Няма как да имаш цели и мечти, ако нямаш очаквания. Трябва интелигентност, за да преценяш до колко осъществими са очакванията ти за всяка индивидуална ситуация, но живот без очаквания, означава да си лишен от емоции и човещина.

# 362
Че те именно очакванията прецакват нервата с тревожности и страхове. Затова казват да няма очаквания. Освен това много неща не зависят лично от теб.

# 363
Че те именно очакванията прецакват нервата с тревожности и страхове. Затова казват да няма очаквания.

Не са проблем очакванията.
Всеки има такива. Няма човек без очаквания или изисквания.
Но има хора не си казват очакванията, но очакват отсреща да им четат мислите. И после се сърдят.
Не че има гаранция ако споделиш очаквания, няма да те хързулнат  Laughing

# 364
Май старото поколение,при което мъжът не си стискаше парите и не трепереше да не се прекара постигна повече от сегашното.

# 365
Май старото поколение,при което мъжът не си стискаше парите и не трепереше да не се прекара постигна повече от сегашното.
Какво точно е постигнало старото поколение?

# 366
Старото поколение са на 45-55 години, онея, дето са скачали на площадите да свалят комунизма. Това поколение тъкмо встъпва в ролята на млади баби и дядовци, ако въобще децата му са сколасали с това геройство. Повечето от това поколение са изучили същите тези деца до бакалавър поне и са осигурили компютър и мобилен телефон във времето, когато беше гъзария да си с тухла в чантата, минутата разговор беше лев и кусур, 13 мегабайта трафик бяха 20 лв и една песен се теглеше по час.

# 367
  • София
Ненапъването е достатъчно да анулира всичко друго с течение на времето. Ненапъването на единия в семейството е равносилно на пренапъване на другия. It takes two to tango.
Тангото е вси4ко друго, но не и напъване.

R-dna, старото поколение ви изгледа и изу4и в мутренските времена,4е и жилища ви даде......

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 22:24 от absurT

# 368
  • София
Откога поговорките се приемат буквално?

# 369
Ненапъването е достатъчно да анулира всичко друго с течение на времето. Ненапъването на единия в семейството е равносилно на пренапъване на другия. It takes two to tango.
Тангото е вси4ко друго, но не и напъване.

R-dna, старото поколение ви изгледа и изу4и в мутренските времена,4е и жилища ви даде......

И то без кредити и борчове.Сега и за децата ви помага,не само финансово,но и физически за да може да учите по 2-3 магистратури за да сте вървежни на пазара на труда.И това е защото мъжът не трепери да не се прекара с някоя стотинка за семейството,а пък жената да се прави независима,еманципирана феминистка.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 23:02 от bubolina73

# 370
  • София
Откога поговорките се приемат буквално?
Защо ли си мисля, 4е си се изгубила в превода?

# 371
R-dna, нормално е да се тупат в гърдите, че са старото поколение. Много са чувствителни, не им се връзвай Wink.

# 372
Ами с пари става, как. Денонощието има 24 часа, при пълна заетост и на двамата възникват куп задачи. И там вече или плащаш и делегираш, или купуваш продукт, в който е вложен труд и пести време.
Аз пък не мисля, че е спестила нещо...

При липса на време и скачане на готова храна или друг вид продукти за заети, хем качеството пада, хем сметката е двойна и тройна. Има огромна разлика дали има кой да планира меню, да е на линия, такива неща.

А иначе  незает човек не значи само битовизми, както казах - има още сто неща и логистики и е наистина ценно. Не може да го оцени само тоя, дето не е бил от двете страни.

# 373
Тайничка, не знам дали се затъпява от работа, но аз по-скоро бях много изнервена и преуморена.  До такава степен, че чак бях припаднала на работа веднъж след поредната инфарктна ситуация. Чак линейка са извикали колежките. Тогава се зарекох, че ще напусна, само още малко да се стабилизираме финансово. И така вече две години, откакто им хвърлих молбата за напускане. Работя си само лятото(5 месеца), почивам 7. За удоволствие, както се казва.  Но сега вече съм спокойна и  имам време за всичко.
Права е The Siren of Titan  като казва, че само човек,който е бил от двете страни на барикадата може да го оцени. Е. за момента от тази страна повече ми харесва. Laughing

Така че всеки да си живее живота както му е удобно. Smiley

# 374
R-dna, нормално е да се тупат в гърдите, че са старото поколение. Много са чувствителни, не им се връзвай Wink.
Спокойно, това е и вашето бъдеще!

Общи условия

Активация на акаунт