Делене на разходите 50/50.

• 15 297
  • 469
  •   1
Отговори
# 345
Хахаха Сирено, ти съвсем пощуря 😃

# 346
Стиснатите/алчни мъже си намират и търсят жени, които имат комплекси, че ако мъжът им дава повече пари от тях самите за съвместния им живот( за да им облекчава ежедневието, психиката, или просто защото иска, може и му се отдава повече да изкарва пари) - значи са вече финансово зависими - ужас Scream "Феномена" сексизъм е създаден в зората на феминизма, който мисля, всички сме наясно поради що е измислен.. Wink

# 347
Стиснатите/алчни мъже си намират и търсят жени, които имат комплекси, че ако мъжът им дава повече пари от тях самите за съвместния им живот( за да им облекчава ежедневието, психиката, или просто защото иска, може и му се отдава повече да изкарва пари) - значи са вече финансово зависими - ужас Scream "Феномена" сексизъм е създаден в зората на феминизма, който мисля, всички сме наясно поради що е измислен.. Wink

Нали се сещаш, че всеки има право на избор, а моя случай не е такъв. Има хора, които искат да се развиват и такива, които не искат. Облекчаването на психиката, ежедневието и другите неща не знаех, че става само с даване на пари. Преди всичко е добре човек да е независим в колкото се може повече неща. Не е гаранция, че утрешният ден мъжът ти или жена ти ще е до теб. А сексизмът е измислен  с много по-дълбока цел и много хора не са наясно за реалната причина .

# 348
Ами с пари става, как. Денонощието има 24 часа, при пълна заетост и на двамата възникват куп задачи. И там вече или плащаш и делегираш, или купуваш продукт, в който е вложен труд и пести време.

# 349
Коя е дълбоката цел на сексизма? Да роди джендър поколение и жени, които нямат нужда от мъже, за да имат деца?  Grinning
Няма нужда да намесваш развитието, за да изопачаваш схемата 50/50, и да ѝ придаваш  добър облик, анонимен93 Wink

# 350
Коя е дълбоката цел на сексизма? Да роди джендър поколение и жени, които нямат нужда от мъже, за да имат деца?  Grinning
Няма нужда да намесваш развитието, за да изопачаваш схемата 50/50, и да ѝ придаваш  добър облик, анонимен93 Wink

Много се стремя да създам добър облик да знаеш Simple Smile.  Не изопачавам нищо. Някои хора изопачават, че е добре да паразитираш на гърба на друг и точно тва нещо да се маскира зад съвсем други неща, като любов и тем подобни неща, ама истината боли Wink. Който е ок да бъде издържан да го прави, било то мъж или жена, ама да налагаш мнение, че хората търсещи подобни на тях, като социален статус и че жената задължително трябва да чака да е издържана ми се струва точно комплексарско.

Щом става само с пари за едни, за други може и да не е така. При добре развит бизнес, ако делегираш правилно, с правилните кадри, силно се съмнявам да ти се налага да си на пълна заетост винаги, ако е такъв случая нещо ти куца в подбора на кадри и делегирането.

# 351
Темата беше за 50/50 делене на разходи, дали съществува такъв модел на практика, дали се прилага, колко често срещан е и какво мислим за това. Поне аз така я разбирам.
Да си паразит на гърба на някого е личен провал, както за мъжа - така и за жената.
Да, аз не съм феминист и съм съгласна с изказаното мнение по иронизиране на феминизма и подозрението за изкуственото му създаване. Аз съм на мнение, че мъжът трябва да е по-отговорен в отношенията. Ако и двамата взимаме 1000лв., ще е малко кофти той да плати сметките и да ме издържа, а аз да ги изхарча за гримове. При същите доходи, ще в малко кофти той да праща на майка си и баща си, а аз да плащам храната вкъщи. Но мъжът е отговорен. Аз никога не съм знаела колко печели точно мъжа до мен, какви пари има спестени, какво е наследил и какво тепърва ще наследи. Никога не съм разпределяла аз парите. Мъжът е мъж със самочувствие, което до голяма степен се сформира с пари в джоба. Той решава, той разпределя... и като гледа футбол на дивана, пие бира и яде чипс... и се обърне към мен и ми каже: Ами нямаме пари... Ами ходи изкарай! Шута!
Един мъж трябва да надгражда в моя живот. Включително и материално. Ако ще си осиновявам мъж или ще си смъкна стандарта, да живея със “съквартирант”, с който да делим 50/50, по-добре сама.
Странно, че всички мъже, с които съм била са съгласни с това. Отговорен е той.
Днеска имам настроение, ще отида да си купя хубаво бельо, ще взема хубаво вино, ще направя хубава вечеря. Сигурно ще изхарча 150лв. да го изненадам. Какъв паразит съм? Да не му давам касови бележки?
Ама като дойде време за наема, да ми каже дай ми половината... не мерси. Такъв мъж не поздравявам дори.

(Моят лош вкус в друго се изразява... Grinning )

# 352
Тайра, само една забележка. Феминизмът е борба да имаш избор да кажеш всичко това или пък да решиш само да работиш, вместо да си примерна домакиня.
Феминизмът е борба против това - да се омъжиш от немай къде за някой беден каун, той да ти бие всяка вечер няколко шамара и да те кара да работиш, готвиш, раждаш и да си секси, сакън да не вземе да ти изневери - и ти да нямаш избор, освен да го слушкаш, щото иначе и шамарите стават повече.

# 353
Не знам как ги разбирате нещата и паразитирането. Всеки си има различни разбирания. Що да е личен провал ? Щом така им е комфортно, така да си живеят. От тяхната гледна точка, може да не изглежда така, а според хората да е така. От мойта гледна точка 50/50 се прилага и в България, обаче на запад повече. В моя случай не ме вълнува, щото и двамата имаме достатъчно пари, всеки си решава за себе си как да си харчи. То не е проблем да го изненадаш, ама ще се убедиш, ако почетеш повече по форума, че има хора, които техните пари си са само за тях, а на другия общи и изобщо не се съобразяват как се изкарани и като стане ежедневие след време не се оценява Wink

Гал, то е добре да имаш правото да ги кажеш, ама ако живееш с такъв, който много не го слуша главата може да ви дават по новините после, как те е пребил или още по-лошия вариант.

# 354
Що да е глупотевина? Знаеш ли един незает у дома колко неща може да свърши и изглади и да спести буквално хиляди. То се вижда, когато има двама печелещи и поради това парите почнат да хвърчат с още по-голяма скорост, щото няма време.
Мдаммм, това си е самата истина.

# 355
Ами с пари става, как. Денонощието има 24 часа, при пълна заетост и на двамата възникват куп задачи. И там вече или плащаш и делегираш, или купуваш продукт, в който е вложен труд и пести време.
Удобно пропускаш, че дори като не работи жената и уж спестява на мъжа разхода за бавачки, готвачки, чистачки - мъжът пак трябва да купи какво беше там онова люкс пилешко, защото просто пилето не го отглежда жената. Въпреки че предполагаемо е спестила от разни *-чки на плата, като си седи вкъщи.
Аз пък не мисля, че е спестила нещо. Както на мъжа му е работа да носи пари, така е и на жената работа да приведе в ред дома и децата.
А на когото му писва и почва да пуфти, че му е тежко - ми да сменя попрището, бе! Тайра горе хубаво го каза - няма пари, иди изкарай! Няма манджа - иди сготви!

# 356

Аз пък не мисля, че е спестила нещо. Както на мъжа му е работа да носи пари, така е и на жената работа да приведе в ред дома и децата.

И аз не мисля, но от чий феминистки манифест произлязоха тия сметки?

Хилядолетия наред човечеството си гледа децата. Само сега го обръщате в пари.

# 357
Никой не е длъжен на другия, принципно. Точно като имате очаквания от другия не ги покрие сте разочаровани. Предполагам някои от пишещи са от старото поколение и са със стари разбирания още.

# 358
Що да е глупотевина? Знаеш ли един незает у дома колко неща може да свърши и изглади и да спести буквално хиляди. То се вижда, когато има двама печелещи и поради това парите почнат да хвърчат с още по-голяма скорост, щото няма време.

Вярно е. Много неща може да се свърши. Но да седиш само вкъщи - да переш, готвиш, гладиш, чистиш и деца да гледаш е върха на скуката.
Айде, покрай децата може и да не е толкова скучно.
И все е затъпяващо.
Но има жени им харесва.
Имах колежка ми сподели, че няма търпение да се върне на работа след 2 години майчинство. Буквално каза, че е затъпяла. Било скука. Само вкъщи с битовизми, да разходи чадото, да слуша на майките коя какво пюре ползвала и какъв памперс купувала.
Дори е трябвало елементарни неща в ексел и уърд да си припомня.
Ми то и мозъка е мускул. Трябва да се тренира. Като не се ползва и той заспива.
Мъжът и е предложил ако иска да си остане още 1 година, защото и детето е било малко болнаво. Не е поискала. Въпреки че е взимал добри пари и не е било проблем за него.

# 359
Предполагам някои от пишещи са от старото поколение и са със стари разбирания още.
Мъхъм, даже още ловят мамути и ги носят в пещерата, а после сядат край огъня и чакат някой пикльо да ги просвети за живота, вселената и всичко останало.

Общи условия

Активация на акаунт