Делене на разходите 50/50.

• 15 451
  • 469
  •   1
Отговори
# 90
Tyra , абсолютно. В нашето семейство това е положението. В момента не работя , защото след дадени промени така преценихме и двамата. Следователно всички разходи са поети от него. Преди това винаги работех, хубава , но не много високо платена работа, докато в неговата работа положението е много различно.  Ако трябва да ни сравня, като отделни личности, той с пари , аз " църковна мишка " . Сега тук вече се появяват фактори , които Креми спомена. Най - важното в семейството е да разчитаме един на друг. Уважение, благодарност и обич . Тоест , утре нещо се случва , вместо да мрънкам , оплаквам или дори да сменя мъжа с друг да ме гледа , да се стягам в кръста и на работа. Най - малкото което мъжът, който се грижи за мен и подкрепя заслужава ! Има мъже, които оценяват приноса на жените, точно така , както трябва ( според мен ) . Не разбирам борбата за равенство. Няма как да стане. Пак казвам, когато сами започнат да си раждат децата , отгледат и възпитат... пак ще си говорим за равенство. Добре , че са останали мъже , които имат някакви ценности

# 91
Аз съм го виждала на живо това мои разходи/твои разходи. Кой каквото пие в заведение си го плаща, деляха и какво има за вечеря. Не просъществуваха.

При нас си имаме общ бюджет за сметки 50/50, в заведение той плаща.

# 92
Хора, аз нямах предвид единя да носи, а другия да смуче.
Говоря за хора, който не искат общ бюджет, а точно 50/50. Дето уж са семейство или в сериозна връзка, а цепят всичко, даже и пари на заем си искат, а после си ги връщат, та и 5 лв да са. Не сте ме разбрали правилно явно. Аз съм много против един човек да опъва чергата за 2ма, 3ма, без значение дали е мъж или жена.

# 93
Говоря за хора, който не искат общ бюджет, а точно 50/50. Дето уж са семейство или в сериозна връзка, а цепят всичко, даже и пари на заем си искат, а после си ги връщат, та и 5 лв да са. Не сте ме разбрали правилно явно. Аз съм много против един човек да опъва чергата за 2ма, 3ма, без значение дали е мъж или жена.

Честно казано, трудно ми е да повярвам , че жена е ок с това.  Мъже явно има достатъчно

# 94
При нас се получи доста страна ситуация. Когато се събрахме с мъжът ми преди 12 години, той дойде да живее при нас. Имам дете от предишен брак. И някак си се чувствах задължена да поемам доста голяма част от разходите в къщи. И като че, той свикна с годините че се справям и не се напъваше да влага повече в сметки и пазаруване. Общо взето аз плащах наема всички сметки ток, вода газ и всички разходи по детето. Той понякога пазаруваше и ако излезем е плащал сметката. Да но в един момент започва да тежи и то доста осезателно когато синът ми порасна и започна работа. Сега вече и се отдели. Та аз бях тази която поставих въпроса за 50/50. Но нещо не ми се получава. Направихме обща сметка изтеглихме ипотечен кредит и уж заплатите трябва да влизат в тази обща сметка но, неговата само един месец влезе и няма. Не знам как ще я караме.

# 95
  • София
Ами тъпо е някак. Ние сме заедно от 15 г, от 10 водя бюджет. Случвало се е мм нещо да се заяде за пари, аз да седна и да сметна цяла година и да се види, че сме били баш 50/50. Но никога не е било да си връщаме.

# 96

Честно казано, трудно ми е да повярвам , че жена е ок с това.  Мъже явно има достатъчно
И аз. И това се опитвам да обясня от месеци, но никой не ме чува. За това реших да попитам тука. Да не би проблема да е в моя телевизор.

# 97

Не е сигурно, че си психически здрав човек, ако си риташ срещу интереса.

# 98
При нас се получи доста страна ситуация. Когато се събрахме с мъжът ми преди 12 години, той дойде да живее при нас. Имам дете от предишен брак. И някак си се чувствах задължена да поемам доста голяма част от разходите в къщи. И като че, той свикна с годините че се справям и не се напъваше да влага повече в сметки и пазаруване. Общо взето аз плащах наема всички сметки ток, вода газ и всички разходи по детето. Той понякога пазаруваше и ако излезем е плащал сметката. Да но в един момент започва да тежи и то доста осезателно когато синът ми порасна и започна работа. Сега вече и се отдели. Та аз бях тази която поставих въпроса за 50/50. Но нещо не ми се получава. Направихме обща сметка изтеглихме ипотечен кредит и уж заплатите трябва да влизат в тази обща сметка но, неговата само един месец влезе и няма. Не знам как ще я караме.

Ето... Браво ( не е ирония ) ! Жена , която очевидно е премислила , оценила и т.н. А този " мъж " абсолютно си затворил очите и ушите... Ти го уважаваш от самото начало и какво накрая.... ето за това изобщо не вярвам в равенството между мъжете и жените.  Най - често срещано, един от двамата наопаки върви.

# 99
Прави ми впечатление, че форумните съпрузи винаги плащат сметката в заведение, ако ще жената да плаща всичко друго... Simple Smile

# 100
  • София
Имаше много подобна тема преди месец. За една майка със син и някакъв "мъж", който живееше с тях, но си къташе паричките.

# 101
Прави ми впечатление, че форумните съпрузи винаги плащат сметката в заведение, ако ще жената да плаща всичко друго... Simple Smile

То е по-скоро до етикет. Иначе се е случвало аз да нося кеш и да му ги дам, за да плати сметката. Или да ползва карта, която се захранва и от двамата. Заведенията влизат в общия бюджет, перо разни и глезотии.

# 102
  • София
Аз плащам по заведенията. Но ние излизаме толкова рядко...

# 103
При нас в заведение плаща този, който има повече свободни пари в момента.

# 104
  • Fort Worth, TX
Аз плащам по заведенията. Но ние излизаме толкова рядко...
И аз плащам като излизаме с моята кредитна карта, само че тази карта се захранва от общата ни сметка.Нямам повече какво да кажа, тъй като за мен това издребняване не води до нищо добро рано или късно.Аз много добре разбрах за какво става дума и думата е точно затова как един хляб , който се слага на масата в това семейство се дели на буквално на 2.Ако имаш пари ядеш, ако не или седиш гладен или вземаш от съквартиранта заем.Казвам съквартиранта, защото за мен това са точно такива отношения.

Общи условия

Активация на акаунт