С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 681
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Свека 1 още наричам майко,а съм разведена официално от 4 години.Но тя ми помогна изключително много в отглеждането на детето и уважението там е взаимно.Имали сме разбира се търкания през годините-17 години бях омъжена,но отношенията са наистина искрени и сърдечни.
Свека 2 не стана свека щото: Таз парясница с туй голямото дете ,не е за нейния мамин златен ерген на почти 40. #2gunfire #2gunfire #2gunfire Говорим за абсолютно уж интелигентна жена- учител,живеем в средно голям град,в който и тя е родена.

И аз така с моята свекърва, с чиито син сме разведени от 10 години почти. Жената си е страхотна.
Втора не съм имала и не възнамерявам, но ми е интересно какво стана с 40годишния ергенин. Той как реагира на това изказване на маминка?

# 76
  • Русе
Свека 1 още наричам майко,а съм разведена официално от 4 години.Но тя ми помогна изключително много в отглеждането на детето и уважението там е взаимно.Имали сме разбира се търкания през годините-17 години бях омъжена,но отношенията са наистина искрени и сърдечни.
Свека 2 не стана свека щото: Таз парясница с туй голямото дете ,не е за нейния мамин златен ерген на почти 40. #2gunfire #2gunfire #2gunfire Говорим за абсолютно уж интелигентна жена- учител,живеем в средно голям град,в който и тя е родена.

И аз така с моята свекърва, с чиито син сме разведени от 10 години почти. Жената си е страхотна.
Втора не съм имала и не възнамерявам, но ми е интересно какво стана с 40годишния ергенин. Той как реагира на това изказване на маминка?

Ами там мама е мама и той е вече бивш,нямам време да го чакам да порасне.Той си е още сам -две години вече.Честитим си празниците с него и служебно,ако има нещо да коментираме-работим в една фирма ,но на различни места,не се засичаме.Ходят с мама навсякъде заедно-по почивки,по екскурзии.Техен си е проблемът.Аз моя син съм го оставила да живее както иска,той е вече на 20.Помагам ,ако ме потърси. И ако някога изкукам до толкова,че да му се меся,се надявам той да ме отреже Joy Joy Joy

# 77
  • София
Ами там мама е мама и той е вече бивш,нямам време да го чакам да порасне.Той си е още сам -две години вече.Честитим си празниците с него и служебно,ако има нещо да коментираме-работим в една фирма ,но на различни места,не се засичаме.Ходят с мама навсякъде заедно-по почивки,по екскурзии.Техен си е проблемът.Аз моя син съм го оставила да живее както иска,той е вече на 20.Помагам ,ако ме потърси. И ако някога изкукам до толкова,че да му се меся,се надявам той да ме отреже Joy Joy Joy

Hands Clap

И аз.

# 78
  • София
Ами ходим на море заедно, защото тя няма с кой да иде! Свекъря не обича да пътува и тя за това с над идва. Ама нямам идея как да се оттърва 😀

Тя е добра жена, не се оплаквам от нея, само и единствено това ме дразни .. Confused
Аа, ще се заоплакваш...чакай само да родиш.Щом няма своя среда, ще ви се залепи като гербова марка.
Абсолютно!
SheIsTrendy заедно ли живеете със свекърите?

# 79
  • София
Здравейтее на всички Simple Smile И аз да се впиша..
Моята бивша свекърва (нямахме брак, но все пак) беше нещо подобно на SheIsTrendy Joy Едно детенце на мама и тати, като се разболее наставаше паника и тъпчене с лекарства. Постоянно беше като орлица, не позволяваше да си сипе сам да яде или да си вдигне чинията от масата, щото то много работело момчето и било изморено Joy . Първо опитахме да живеем в едно жилище с тях, но беше ад, абсолютно никакво зачитане на лично пространтво и мнение. Пробвахме да живеем отделно от тях, нооо тези навици, че някой ще му ходи по гъзЪ останаха и очакваше същото от мен, та в крайна сметка всеки по пътя си.
Аааа забравих и върха на сладоледа, държеше да му реже ноктите на краката, защото според нея много ги изрязвал и си наранявал живеца Joy Joy   И изобщо не се шегувам !

# 80
Моника, бъзикаш се 😂

# 81
Моята бивша свекърва (нямахме брак, но все пак) беше нещо подобно на SheIsTrendy Joy Едно детенце на мама и тати, като се разболее наставаше паника и тъпчене с лекарства. Постоянно беше като орлица, не позволяваше да си сипе сам да яде или да си вдигне чинията от масата, щото то много работело момчето и било изморено Joy . Първо опитахме да живеем в едно жилище с тях, но беше ад, абсолютно никакво зачитане на лично пространтво и мнение. Пробвахме да живеем отделно от тях, нооо тези навици, че някой ще му ходи по гъзЪ останаха и очакваше същото от мен, та в крайна сметка всеки по пътя си.
Аааа забравих и върха на сладоледа, държеше да му реже ноктите на краката, защото според нея много ги изрязвал и си наранявал живеца Joy Joy   И изобщо не се шегувам !

Значии живеем отделно, даже в друг град Simple Smile

Мони, същата работа е при мен (за майката орлица) като отидем на гости у тях (то това се случва веднъж в седмицата) яденето - сипва тя, вдига масата тя и т.н. , но хубаво че не живеем заедно щото сигурно до сега щях да изкукам.. Не сме живяли със свекървата и свекаря заедно, от самото начало сме на квартира. Хубавото при мен е, че той ми помагаше - готви, чисти, пере, но аз съм болничен, понеже чакаме бебе и сега сама си върша всичко, но това не ми пречи никак. Simple Smile

# 82
  • София
Скрит текст:

Мони, същата работа е при мен (за майката орлица) като отидем на гости у тях (то това се случва веднъж в седмицата) яденето - сипва тя, вдига масата тя и т.н. , но хубаво че не живеем заедно щото сигурно до сега щях да изкукам.. Не сме живяли със свекървата и свекаря заедно, от самото начало сме на квартира. Хубавото при мен е, че той ми помагаше - готви, чисти, пере,
но аз съм болничен, понеже чакаме бебе и сега сама си върша всичко, но това не ми пречи никак. Simple Smile
Ти после ще си и 2г. майчиство, а ако засътпиш с 2ро дете - 4г. и нещо. Само че като се роди бебето и ще осъзнаеш, че пак всичко на теб ще чака и така ще е цял живот. Ще има бая да списваш у форума как всичко чака на теб, вкл. да вдигаш чиниите на голямото бебе /мъжът ти/. Мамините момченца не се променят. Само стой и гледай как маминото ти детенце ще брани със зъби и нокти мама /твоя свека/, когато се роди бебето и бабет започне с претенциите и непоисканите съвети, както седмичните ви разходки с целия катун покрай бебето. Да, щеш не щеш ще се влачите със все бебе при маминка, което м/у другото ще е ад за теб, т.к. цялата организация и кисело бебе ще са на твоите рамене.  Е има и по-лош сценарии - мама /неговата/ понеже си няма приятелки и много й е сучно да дойде у вас "да ти помага" с бебето. Scream
Всяка седмица сте у техните, а у вашите кога ходите? А сами кога излизате? Личен живот имате ли? Направо се потрисам от мислъта всяка седмица при мама, вместо време за един с друг /през останалото време при вас се предполага, че поне той е на работа/.Scream

# 83
Скрит текст:

Мони, същата работа е при мен (за майката орлица) като отидем на гости у тях (то това се случва веднъж в седмицата) яденето - сипва тя, вдига масата тя и т.н. , но хубаво че не живеем заедно щото сигурно до сега щях да изкукам.. Не сме живяли със свекървата и свекаря заедно, от самото начало сме на квартира. Хубавото при мен е, че той ми помагаше - готви, чисти, пере,
но аз съм болничен, понеже чакаме бебе и сега сама си върша всичко, но това не ми пречи никак. Simple Smile
Ти после ще си и 2г. майчиство, а ако засътпиш с 2ро дете - 4г. и нещо. Само че като се роди бебето и ще осъзнаеш, че пак всичко на теб ще чака и така ще е цял живот. Ще има бая да списваш у форума как всичко чака на теб, вкл. да вдигаш чиниите на голямото бебе /мъжът ти/. Мамините момченца не се променят. Само стой и гледай как маминото ти детенце ще брани със зъби и нокти мама /твоя свека/, когато се роди бебето и бабет започне с претенциите и непоисканите съвети, както седмичните ви разходки с целия катун покрай бебето. Да, щеш не щеш ще се влачите със все бебе при маминка, което м/у другото ще е ад за теб, т.к. цялата организация и кисело бебе ще са на твоите рамене.  Е има и по-лош сценарии - мама /неговата/ понеже си няма приятелки и много й е сучно да дойде у вас "да ти помага" с бебето. Scream
Всяка седмица сте у техните, а у вашите кога ходите? А сами кога излизате? Личен живот имате ли? Направо се потрисам от мислъта всяка седмица при мама, вместо време за един с друг /през останалото време при вас се предполага, че поне той е на работа/.Scream

Joy Само не разбрах как реши, че няма приятелки?! И да питам как реши, че живота ми ще протече така, както го описа? + това ММ не е спрял да ми помага с домакинската работа. Аз си искам да си се оправям сама, защото по цел ден каква си я имам? Не всички хора сме еднакви, сестро.

# 84
Хм, тя като има приятелки, защо не ходи с тях на море, а с вас? А мъжът ти като така активно се включва в домакинството, защо оставя майка си да му прислужва като Пепеляшка?

# 85
Е, ако има приятелки, що идва с вас на почивка?
Скрит текст:

Скрит текст:
Мони, същата работа е при мен (за майката орлица)
като отидем на гости у тях (то това се случва веднъж в седмицата)
Скрит текст:
яденето - сипва тя, вдига масата тя и т.н. , но хубаво че не живеем заедно щото сигурно до сега щях да изкукам.. Не сме живяли със свекървата и свекаря заедно, от самото начало сме на квартира. Хубавото при мен е, че той ми помагаше - готви, чисти, пере, но аз съм болничен, понеже чакаме бебе и сега сама си върша всичко, но това не ми пречи никак. Simple Smile
Аз и моята свекърва живеем в един град и се виждаме веднъж месечно.

И ако приеамаш съвети, ето ти един от жена на годините на свекърва ти най-вероятно-на 53 съм, с над 30 годишен щастлив брак:
Не учи мъжа си, че цялата домакинска работа е само твое задължение.Особено ако си по цял ден в къщи, сама или с бебе.Че после ще има да "ревеш" тук....
Ако го свикнеш за 1-2-3 години, докато си по майчинство, че няма проблем да го гледаш  и него наравно с бебето, повярвай, после ще имаш проблеми.

# 86
  • София
Joy Само не разбрах как реши, че няма приятелки?! И да питам как реши, че живота ми ще протече така, както го описа? + това ММ не е спрял да ми помага с домакинската работа. Аз си искам да си се оправям сама, защото по цел ден каква си я имам? Не всички хора сме еднакви, сестро.
Вече го написаха - ако имаше приятелки, нямаше да се влачи залепена за банския на синчето си. Нямаше и всяка седмица да сте у тях на гости. Брррр.... Не ми отговори у вашите колко често ходите и кога успявате да си видите вие с мъжа си и да излезете само двамата или с ваши приятели, след като всяка събота и неделя сте у техните? А как реших как ще протече живота ти ли - ами много просто - мамините синчета, които дори след създаване на семейство не са се пуснали от полата на мама, се държат по един и същи начин. Но от думите ти съдия, че си на 20-22г., 23 макс. Още си малка, не си разпознала червените светофари, поради което си ги пренебрегнала и си се оставила само на увлечението ти към момчето. Още се напъваш да си перфектната домакиня, но забравяш, че към момента си млада и не се изморяваш толкова, колкото би се изморявала след 10-20г., забравяш и че с течение на времето задачите ти ще се увеличат 100кратно, няма да търкаш по цял ден дивана и да можеш да си запълваш времето с чистене и готвене, а ще имаш и да ходиш на работа, и 1, 2 или повече деца да са "на главата си". Тогава ще си осъзнаеш грешката да опъваш само ти каиша у вас за всичко. Франсоаз* много добре ти го е написала.

# 87
Е стига де, като се роди детето пак ще вземате бабата на море, тоя път да го гледа Grinning Grinning

# 88
  • France
Недей така, че после цял форум ще я освирка. Joy или ако е свекърва, може? Joy

# 89
  • Насред хаоса
tooth Мисля, че е крайно време в психиатрията да се създаде раздел, посветен само на отношенията мама-синче.

Общи условия

Активация на акаунт