Бившата свекърва с варените краставици ми е фаворит. Наистина е изпреварила времето си, голям иноватор е била.

Боряна, ако бях на твое място, бих посетила сина в чужбина. Примерно зимата един месец да поседиш и да се отървеш от палене на печка и влачене на дърва. Интернет ще имаш и там, дето викаш, ще му с готвиш някоя манджа и така.
Иска ми се майка ми да дойде, но здравето й се влоши, а и гони 80,не е за чужбина. Идвала е 2 пъти за по седмица.
Какво ви е мнението за снаха, която не готви, лежи на кълки и чака на свекърва си? Всяка живее на етаж. Снахата праща децата на етажа на свеката, за да не й се пречкат. Синът с децата яде при майка си, като отнася в паничка на жена си, щото тя рядко им оказва честта да седне лично на масата. Синът е капризен, иска само мръволяк и вдига истински скандали, ако мръвката не е достатъчно (той не дава пари, само изисква). На свекървата й е писнало, в постоянен стрес е, иска да ги отбие. Отървава се за 1-2 седмици от храненето с тях, но като вижда, че синът й се прибира с торбички със сандвичи й става жал и пак ги прибира на софрата и така отново и отново.
Дворът го поддържа само свекървата. Когато децата са болни, свекърът ги кара на лекар, майката не си мести Д-то от дивана. Случва се свекървата да помоли снахата за помощ (ела да варим сладко, ще помогнеш ли да изчистим фризера, стара съм и не мога да влезна вътре в него да го изчистя, ще измиеш ли чиниите от вечеря). Снахата винаги отказва - не мие чинии, спи й се и не й се вари сладко, ще ходи на кафе в комшиите и не може да помогне за фризера и т.н.
Свекърите са вдигнали ръце, но не се конфронтират с нея, казват тя е проблем на сина ни, той да се оправя. Но в същото време, свекървата се оплаква, че вече й тежи сама да влачи домакинството за всички живущи. А и е жал, че ако тя не нахрани внуците , ще ядат купени сандвичи или бебешка каша от кутия.
Какви са вариантите?
Аз бих наритала младите, поне така мисля сега, но ако ми дойде до главата не знам...
Да съм на снахата, и аз ще се скатавам и ще си почивам, нека гледа свеки и син, и внучета, спокойствието няма цена