Образователен Говорилник - release 3

• 19 223
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Амели, и моят козунак сега втасва Joy
Аз пък знам, че всичко работи, но избягвам затворените помещения колкото мога. Тоест ще пропусна Джъмбо. И на фризьор не съм ходила. Купих си боя, но само я гледам засега, не мога да се престраша. Хем си викам, то само отпред да стане добре е важно, отзад на камерата и без това няма да се вижда Joy

И аз съм "за" пианото за удоволствие. Ясно е, че без репетиции няма как да се постигне ниво, но за разтоварване е супер.
Мецане, с рисуването е много добре твоето дете, да ти е живо и здраво Simple Smile

# 271
А задължително ли е да е на професионално ниво? Предполагам при музикантите е както при тенесистите- едва 0.1% От хората започнали да играят тенис стават наистина добри тенесистите. Не трябва ли нещата да се правят за удоволствие.

# 272
  • София
колко ще отнеме зависи от вашето отношение, а оттам и на детето. Между другото, моите като малки свиреха максимум по половин час, и то точно преди урок, да не мислиш, че са висяли на пианото? На периоди ги обземаше някаква засилка и се влюбваха в някакво произведение и повече свиреха. После, като натрупаха опит, започнаха да се заиграват с популярни мелодии, буквално да "дрънкат", да импровизират. Понякога ходеха на конкурси, доста добре се представяха, то суетата си казва думата. Свирене за удоволствие, няма как да го обясня по друг начин, така си остана и досега. Уроците сами си ги уговарят с учителката, имат си любими композитори. Искам да кажа, че е напълно възможно, не е нужно да е с професионална насоченост. Никога не е стоял въпросът да ходят в музикалното, макар да беше резерва, ако нещо се издънят нещата и бяха готови да се пробват. Съжалявам, че няма как да кача клипче от последното участие.
Техниката си е техника, но това, което прави разликата между един изпълнител и друг, са индивидуалните особености - емоцията, която изпълнителят предава на произведението, превъплътена най-буквално в нервни импулси, редуващи се и изпращани към пръстите на ръцете и индивидуалното действие на фините мускули. Всеки индивид има леки различия в мускулатурата и нервната система. Една емоция може да даде забавяне в докосването на клавиша от няколкостотин милисекунди и това да промени всичко. Затова не сме машини, дори когато свирим една и съща гама, тя звучи лекичко различно всеки път. Винаги това е било посланието - артистичност, влагане на емоция, която е първо вътрешно изживяване, а после се усеща от публиката. Важи за свиренето, пеенето, актьорстването, за рисуването, за всичко.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:16 от Andariel

# 273
Здравейте всички, благодаря за поканите, бяха няколко. Благодаря и на БГ мама за възможността да се събираме тук.

Малко стана като на Оскарите, но удоволствието да прочета последните 12-13 страници беше огромно, не знам дали усещате каква положителна енергия има в почти всеки пост. Много витално, много зареждащо, невероятно.
Мецане, картините са страхотни, да го изведеш с колелото за награда. Още утре!
Тераса с 30 мушката ще пусна утре на дневна светлина към следобяд накъде, тогава се събужда домашното IT, нали е във ваканция.

Някакси нереално форумът дава възможност да общуваш едновременно с толкова много качествени хора, каквито сте голямата част от вас, както и някои още не присъстващи тук. Това е огромно богатство, по-голямо от таксата за Британика😀 Благодаря още веднъж!

Ще си пишем и бришем още дълго, спокоен и ведър Великден на всички и доскоро в темата.

# 274
Ох, предлагам ви да погледате по България он еър концерта нна Бочели в Дуомо, Милано. От онзи ден.

# 275
Мецане, вземи му таблет за рисуване. Тъкмо ще откаже игрите Grinning
Наистина рисува много хубаво!

Успях да зърна няколко снимки. Прекрасни цветя, деца и местенца имате!
Моите цветя сигурно вече са умрели. Имам двайсетина саксии на балкона, но няма кой да ги полее.

Фенси, сърдечно благодаря за линка към операта. Вчера откарах до полунощ.

Анди, не може ли чрез онлайн платформа да водиш сесии, за да не пътуваш с ГТ?

Лейка, дори да се развалят частично филтриращите слоеве при дезинфекция на ффп2, ффп3 и н95, дали все пак не предпазват повече от платнените и хирургически маски? Проучванията, които четох, са правени за медицински персонал все пак.
Аз излизам с една ффп2 и отгоре хирургическа, но си ги пазя, защото са малко. В София ги дезинфекцирах с онези старите ув лампи. Платнените не ми вдъхват доверие.

В цялата криза в момента най-много се ужасявам, ако се наложи да се ходи в болница или на лекар за друг проблем. Това доста ми тежи.

В Джъмбо има едни дебели сини постелки, които са в пъти по-хубави от евтините декатлонски.

# 276
  • София
Ще го гледам пак след няколко месеца, не мога да не плача на Amazing grace на финала.

Христос Воскресе,  за всички все още будни!

# 277
  • софия
Воистина Воскресе, Шарки!

# 278
Воистина воскресе!

# 279
  • София
Воистина воскресе!

Дъждец, и аз си пазя моите ффп2,3  за лекар ако се наложи и аптека. Иначе платнени и отгоре хирургична, но не влизам на много закрито. В темата за предпазните средства чета съвети за дезинфекция на маски и т.н. Има много ценни постове на Лейка също там.

# 280
  • софия
Лейди, може ли линк към тази тема?

# 281
  • София
https://m.bg-mamma.com/?topic=1186228.1680

Стана ли козунака, Амели? Моят преди малко го извадих от фурната. Изглежда добре, но дано и на вкус е добре Joy

# 282
Воистина Возкресе! Ние онази вечер осъмнахме в спешното.

# 283
  • софия
Воистина Возкресе! Ние онази вечер осъмнахме в спешното.
еееееееее!!! Стига деееее! Бързо да ви помогнат и бързо да си тръгвате оттам!
П.С сега виждам, че е онази вечер. дано сте си се прибрали вече вкъщи!

https://m.bg-mamma.com/?topic=1186228.1680

Стана ли козунака, Амели? Моят преди малко го извадих от фурната. Изглежда добре, но дано и на вкус е добре Joy

няма да кажа Head Band
Laughing Laughing Laughing

# 284
Изписаха го след 3 часаБързо го вдигнаха на крака. Изненадана съм от организацията им, а по-принцип са си машина за пари. Но и изолацията е изградена. CRP теста излезе за час- не е корона.

Общи условия

Активация на акаунт