Коледата на вратата чука, а октомврийче до елхата гука 2019 - Тема 2

• 16 877
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Якето за бебеносене се слага върху раница/слинг. Идват ми скъпички за дреха, която се носи толкова рядко, а  и като извадиш бебето седят малко странно. Аз мисля да си поръчам такава приставка, която се закача върху твоето си яке: https://m.olx.bg/ad/pristavka-udalzhitel-za-yake-za-bebenosene-i … tion=2&page=1
За кърменето в спанята- Аз нямаше да оцелея без него още с първото бебе. Понеже гледам да изравнявам гърдите, единият път слагам бебето между нас, а вторият път аз съм по средата, а бебето от края, като съм сложила под чаршафа (който е с ластик) възглавницата за бременни. Тоест: възглавница-бебе-аз-мъжа ми. Силно препоръчвам кърмене в спалнята за да можете да се наспивате, иначе не знам как издържате... Аз после я местя и тя си спи в креватчето, но с баткото тоя номер не ставаше и той 1 година спа при нас. В креватчето стоеше само буден да си играе. Grinning
Малката ми е ангелче.Innocent Вчера я изкарах на снега с раницата, а тя дори не се събуди през цялото време. Вечерта ходихме за ботуши на баткото около 2 часа. Спа си в сточето за колата, после чак на връщане се размрънка, но защото вече беше гладна. Понеже нощем спи по 6-7 часа, а през деня понякога по 3-4 без да яде, във времето, през което е будна суче през час, най-много на два часа, всеки път различно, но не ми пречи да няма режим. Аз също не обичам всеки ден едно и също, рутината ме побърква. Grinning
Големият пък вчера нещо се разкашля гадно. Аз в паниката му дадох толкова много неща (хомеопатия, билков сироп, етерични масла)... мисля че взаимно ще се неутрализират. Grinning Довечера го започвам с инхалациите, дано не се разболее. Мрън.

# 121
Момичета, а сега в студа излизате ли? Аз съм и с кака на 1.6г, но сякаш ме е страх да го изкарвам, а с нея вкъщи е ужас без излизане.... Как ги обличате бебоците?

# 122
А дали закопчават достатъчно добре тези закачалки? Защото бебето като натежи, мен би ме било страх да не се разкачи и да падне...

Якето за бебеносене се слага върху раница/слинг. Идват ми скъпички за дреха, която се носи толкова рядко, а  и като извадиш бебето седят малко странно. Аз мисля да си поръчам такава приставка, която се закача върху твоето си яке: https://m.olx.bg/ad/pristavka-udalzhitel-za-yake-za-bebenosene-i … tion=2&page=1
За кърменето в спанята- Аз нямаше да оцелея без него още с първото бебе. Понеже гледам да изравнявам гърдите, единият път слагам бебето между нас, а вторият път аз съм по средата, а бебето от края, като съм сложила под чаршафа (който е с ластик) възглавницата за бременни. Тоест: възглавница-бебе-аз-мъжа ми. Силно препоръчвам кърмене в спалнята за да можете да се наспивате, иначе не знам как издържате... Аз после я местя и тя си спи в креватчето, но с баткото тоя номер не ставаше и той 1 година спа при нас. В креватчето стоеше само буден да си играе. Grinning
Малката ми е ангелче.Innocent Вчера я изкарах на снега с раницата, а тя дори не се събуди през цялото време. Вечерта ходихме за ботуши на баткото около 2 часа. Спа си в сточето за колата, после чак на връщане се размрънка, но защото вече беше гладна. Понеже нощем спи по 6-7 часа, а през деня понякога по 3-4 без да яде, във времето, през което е будна суче през час, най-много на два часа, всеки път различно, но не ми пречи да няма режим. Аз също не обичам всеки ден едно и също, рутината ме побърква. Grinning
Големият пък вчера нещо се разкашля гадно. Аз в паниката му дадох толкова много неща (хомеопатия, билков сироп, етерични масла)... мисля че взаимно ще се неутрализират. Grinning Довечера го започвам с инхалациите, дано не се разболее. Мрън.

# 123
Аз не излизам , струва ми се твърде студено. А и къде да ходя и аз ще измръзна 😀
В неделя ходихме до Джъмбо.. беше лоша идея. Пълно е с вируси и болни. Като цяло това време не ми понася, не смея да го водя на закрити места,с много хора, а навън не ми се струва подходяшо за малко бебе.

# 124
Ако намерите такава приставка с ципове да се закачва на ципа на валешето яке.
И аз не излизам откакто паднаха температурите и няма слънце. Пускам кучетата на двора, дори не ги разхождам, защото в тоя сняг ме е страх да извеждам бебето. Но ако бях в апартамент щях да излизам и нямаше да имам избор, защото съм сама с бебе и кучета.

# 125
Аз днес излязох за разходка в студа за около 30 минути. Облякох я с космонавт, шапка, завих я с дебелото одеалце и мисля, че й беше ок. Това в бебешкия кош до 6 м., който е.
Иначе понеже в момента живеем извън града, когато ходим до там на разходка, винаги сме с кошчето за кола и с него ми по-спокойно, защото е закрита отвсякъде, даже съм се притеснявала да не я претопля.

# 126
  • Пловдив
Аз не разбрах. С тези якета трябва раница/кенгуру да си купя отделно ли?! Това отпред не е ли кенгуру някакво и пъхам бебето и край?! Ако се налага да купя нещо още към него..то защо ми е това яке.

# 127
А като кърмиш в легнало положение малкото после оригва ли самичко или си му остава въздух в стомахчето? Аз пробвах така, но после спа много неспокойно и като се събуди и го вдигнах веднага се оригна. Мисля си, че на него не му е мн ок без да го оригвам, а така ми се иска да си се кърмим легнали и да си спинкаме...

Относно излизането: аз не издържам в нас само, но и не смея много да го влача по моловете. В Джъмбо уикенда сама не стъпвам, че е лудница, а с бебето дори не си го представям. Там може би през седмицата бих се престрашила. Иначе си излизаме на въздух. Днес бяхме навън около час. Беше облечен с боди, вълнена жилетка, плюшен космонавт, дебело одеяло (тип прегърни ме) и още едно одеялце за всеки случай. Сложих му дебели чорапки и шапка. Беше му добре.

# 128
Да, това е яке за върху слингът, раницата или кенгурото. То НЕ държи бебето, а само покрива гръбчето да не му духа или да не го вали. Идеята е, че като сложиш бебето с носилката няма да можеш да си закопчаеш собственото яке. Затова има и само приставка да си сложиш отпред.
Аз вчера я изведох с космонавт и ергономичната раница, съответно не можах да си закопчая якето и малко наваля раницата, но на бебка нищо й нямаше, защото космонавтът е с качулка, раницата също.
Когато заспи сучейки не я оригвам, но ако пусне преди да заспи я оригвам и пак лягаме.

# 129
Мами, потите ли се още?
50 дни след раждането и още не могат да ми се регулират хормоните... почти всяка вечер се събуждам вир вода.. Sad омръзна ми вече

# 130
Момичета как ви беше първия цикъл?При мен е тексаското клане толкова обилен никога не ми е бил ..

# 131
Моя дойде на 34 тия ден не беше прекалено силно, но беше едно и също количество 9 дни. Два дни след като ми свърши ми дойде пак . И ми тече воднисто не както цикъл вече 6ти ден.

# 132
Аз се потих само в началото може би до към 20-25 ден, после всичко отшумя. Нямам цикъл все още, но аз кърмя на поискване. Аг каза, че няма да ми дойде скоро от последния преглед.
Днес не сме излизали заради снега, но утре на всяка цена. Студът не ме плаши то по-топло няма да става, искам да свиква с климата, аз доста я обличам като излизаме има боди с дълъг ръкав, чорапи, ританки, блуза, елече, космонафт, шапка, ръкавици, повивам я и в количката с одеалце, пускам сенника 😁😁😁 само въздух диша. За мен това излизане е голямо разнообразие, пих кафе при колегите преди два дни голям кеф, че видях други хора.

# 133
Вече не се потя така нощем. Цикъл нямам все още ( още кърмя , но вече не и стига и дохранвам доста често) , но от време на време имам пробождащи болки в яйчниците като преди цикъл. Кой знае може и да дойде скоро. Вас боли ли ви гърба? Малката от две седмици някъде иска само да я нося изправена за да разглежда всичко и вече останах без гръб и кръст. Утре ще си поръчам слинг поне да е правилна стойката и , както и моята . Вечер направо едва я нося , че вече доста натежава цял ден разнасяне . Sad иначе много сладко се гушка Simple Smile

# 134
И моят цикъл беше много силен. Мислех си ако всеки път е така.. и ставам по 125 пъти на вечер, не знам. Дано се нормализират нещата, че трябва да си слагам по 2-3 превръзки на веднъж😁 И мен започва да ме боли гърб, 5,800 е вече. Не ми се мисли след 2 месеца как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт