Искам да кажа ... (165) през декември 2019

• 68 541
  • 1 449
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро.
Благодаря за мненията. Аз обикновено купувам нещо символично -коледен чай, шоколад с послание, една топка за елхата и толкова. Хем подаръка е за консумация,  а не прахосъбирачка, хем ежтематипен. Но пари в плик?! Това да не е заплата под масата? Ще го мисля дали да се отцепя или да пея в стадото. Клоня към първото.

# 211
Добро утро!

Мръсен цепак е тук, протестирам силно! И сигурно колицата ми е ледясала и ще трябва да я стържа...

Никулден май ще го пропуснем. МсЧ ще работи, нашите са на банкет.  Мога да си взема някаква риба готова за вечеря и толкоз.

Спорен ден, банда!

# 212
  • На брега на реката
Добро утро,

Това с учителските подаръци, винаги ми е било много тегаво и то  не, че не заслуважат, а винаги съм била в чуденка, дали и как ще се приеме. Пари в плик обаче, мен лично, ако бях учител, би ме обидило. Изглежда, като отбиване на номера.

2в1, ако не се лъжа, Люската /може и да бъркам съфорумката/ имаше подобно приключение, миналата или по-миналата година.
Ние рибка, още не сме купили. Ще търсим довечера.

Хубав ден, момичета!

# 213
Добро утро!
Минус пет показва термометъра тази сутрин и вчера снега,който се топеше, днес е заледен по тротоарите и засрежен по дърветата.
Честити и здрави  да са имениците! Днес е Св. Сава.
За парите в плик във всички случаи бих била твърдо против, а пък за Коледа още повече.
Хубав ден на всички!

# 214
Добро утро!
Селесте, Съни, много хубави идеи за учителски подаръци!
2в1, не каза, дали новата печка ще ти се води коледен подарък! Предупреждавам те да го изпревариш на ТМ и да отхвърлиш тоз вариант пред него.

# 215
  • на Мелмак
Добро утро!

Слушам за пенсиите и се ядосвам!
Не може да се карат, и те да са толкова ниски. Да се плащат осигуровки от държавни служители, и без това всички собственици на фирми ги издържат, да вдигнат и минималната заплата, бързо ще съберат за пенсии. То си е жива подигравка с възрастните хора Imp
Ядосвам се на такива неща! Много!
Една баничка ще направя, после мисля пилешко филе със зеленчуци и лют пипер.
Подаръци за госпожата на малкия сме се опитвали да правим тематични и/или оригинални. Тя ги е приемала странно. Не мога да съм полезна, защото си е до човек.
Успех!

# 216
Не разбирам идеята на тези подаръци, хеле пък пари в плик.
По-големи подаръци сме подарявали на Празника на буквите, при завършване на 4-ти клас и в 7-ми.
В останалото време децата сами се организират. Нещо дребно, тематично, понякога събираха пари за рд по 1-2лв и така.

Бубе, как е натъртеното днес.
Аз за това не го харесвам кангото. Опасно ми се вижда. Каланетиката ми идваше идеална на времето.

Ети, сложни въпроси са това. Обидно ниски са пенсиите, особено на фона на Коледната премия на депутатите.
Но виж за минималната не съм съгласна. Няма как да е еднаква за всички браншове и региони. Абе дълга тема.

Али, и тук голям студ. Взе да ми харесва да си лежа вкъщи.

# 217
  • Бургас
Добро утро!

Ети, с право се ядосваш за пенсиите. Рядко се вглеждам във фиша за заплатата, че яд ме хваща колко пари заминават за какви ли не осигуровки, фондове и т.н и като дойде време за пенсия, честито, чакай на децата да те гледат. При лекар пък все дебнеш началото на месеца, ама и на тримесечието, че да може да вземеш едно тъпо направление и накрая пак опираме до частен кабинет.

Днес се очертава тежък следобед, че тази моята Вики много активна. По случай утрешния празник на града кметът награждава ученици, спечелили награди от национални и международни състезания, и Викчето е сред наградените. След това ще тичаме за благотворителен концерт, в който балетната школа има участие. Вечерта ще сме умрели от студ и глад, така го усещам отсега.
Взе да ми харесва да си лежа вкъщи.
То с хубавото бързо се свиква Wink

Ако имаме именици днес /Сава, Владислава, Десислава/, честити да са!

Ренко мярнах вчера. Как си, момиче?

# 218
  • Euskal Herria
Със здраве да си носят имената днешните именици!
Хубав ден, момичета!

# 219
Добро утро!

Гледам за подаръци на учителите говорите. Класните и на двете ми деца ще получат точно пари в плик. За едната събрахме по 20! лева, за другата ще събираме по 5 лева.

За първата бях просто информирана, всички родители бяха вече дали. Предложението за подаръка е от сестрата на класната, майка на дете от класа.

За тази, за която ще събираме по 5 лева, предложението за такъв подарък е от нейна колежка учителка, майка на дете от класа ни.
Ми не е ок, ама като не се наемам лично да измисля и набавя нещо различно, се съобразявам с това, което са организирали останалите родители.

Руми, полежи си, сега от теб друго не се очаква.

Рибата вкъщи я приготвя традиционно ММ, тази година за Никулден  баба му предложила да минем и да си вземем приготвена от нея. Ми добре, така ще направим.

Честити да са днешните именици!

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 09:20 от Rayemil

# 220
Да, Селесте,тук съм,но предимно ви чета.Настана вече студ,и излизанията ги ограничавам до училище,магазин и лекари(профилактично).И чакам с нетърпение ваканцията,че да се наспя.Тези дни тъкмо си мислех,че като работех,имах повече време и възможности за сън,как става,не ми е ясно 🤷.Сега съм вечно недоспала и кисела,същи лимон 😂.
Ако има именници,честити да са!

# 221
Със здраве да си носят имената днешните именици!
Благодаря, каката и съпругът ми са именици!

За учителските подаръци говорите. Аз никога не съм получавала, разни активни родители събират пари за подаръци за всеки повод и без повод в групите на наследниците ни. Не ми е приятно, давам, за да не цепя детето от колектива. Предпочитам символичен подарък (подарявали сме шоколад, грачка за елха, а когато каката беше в ясли и имаше хранителна алергия, готвачката всеки ден се съобразяваше с нея, подарихме красива чаша за чай с лъжичка. Готвачката беше трогната, а ние - искрено благодарни.). В групата на каката, а и сега в класа, много ясно си личат децата, към които има симпатии и не ми е ок. Иначе, ще подарим символичен подарък на директорката на училището, Дребси всяка сутрин играе хоро в училището, тя го покани и на коледното им тържество и жената заслужава.
Хубав ден и от мен!

# 222
  • На брега на реката
Благодаря, че питаш, Руми. Добре съм, нищичко ми няма

На работа съм и се ядосвам с тъпотии. Толкова пък безхаберие е направо престъпно. Не може само да мрънкаш за пари и да не щеш да откъснеш. За пари ли е, пръв на опашката, а за работа последен.  Най-лошото е, че се среща все по-често. Младите искат, първо да вземат, пък после..., после може и да не дадат.

# 223
  • София
Оле, това със счупената обувка за канго ми звучи много страшно! Аз сигурно щях да приключа окончателно с този спорт, ако ми се беше случило на мен!
Подаръци на учители в пари-много грозно изглежда, ваучер е по-добър вариант. Вместо държавата да си влезе в ролята и хората да си получават възнаграждение, което заслужават родителите се чудят какви акробатики да правят, за да компенсират тази несправедливост. И за пенсиите не е справидливо да се увеличават чак от лятото, че до тогава много няма да оцелеят. И за майките заплащането през втората година е много несправедливо!

Честит имен ден на празнуващите днес!
Утре сме на имен ден на внука, надявам се да си направим традиция и всяка година да се събираме в негова чест! Слънчев ден желая, имаме нужда, сутринта беше минус 6!

# 224
Привет!
Днес спах до 9:30.😳🙈 Отдавна не ми се беше случвало,а и не сме легнали късно,към 12. Дребната пък стана в 10. 🤣 Поспалани сме си ние. Сега яде пържена филия. Утре ще я водя на градина,че госпожата ми звъня. Ще ги снимат за календарите. 🤗
За пенсиите то голямото увеличение-от 220 на 250. 🙄 Не ми го побира акъла как се живее само с тези пари. 😣 Подигравка!
Пари в плик за подарък на учителка не ми е ок. Ваучер приемам,но пари на ръка...
Честити да са празнуващите именници днес! 🤗
Хубав ден на всички! 🤗🌺

Общи условия

Активация на акаунт