Кралски работи и клюки - декември 2019

• 122 157
  • 2 351
  •   1
Отговори
# 2 220
  • Чужбина

Регистрирана е марката, за да не може друг да я ползва без разрешение на фондацията
Интересно защо няма търговска марка Cambridge Royal, Wessex Royal, Gloucester Royal, Cornwall Royal и т.н.

Те не са се сетили, че някой може да ползва по некоректен начин имената на титлите им.

Тая нощ много развален телефон момичета. Като стари глухи бабички сме:

Ох, Уилям се пука от смях:

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 04:03 от Eleonora_27

# 2 221
  • Sydney
Търговската марка няма срок, патентът - да... и зависи от държавата, в която е регистриран (патента) и вида... по австралийското законодателство са три вида; стандартен 20 години, иновативен до 8 и за нуждите на фармацията до 25...

Не сте прави, че търговската марка не може да се изнесе извън държавата на регистрация... пример ви давам с международни компании.. регистрираш търговско дружество (фирма) в държава А, за да отговаря на законодателството и плащаш ползвателство на търговска марка, която може да е регистрирана в държава В...

Така се узаконява данъчно и легално...

Ох, допълвам, че писах навън... първо се разберете за кое точно е спорът: търговска марка, патент или патентована търговска марка...

Ще дам конкретен пример от скоро. Компания регистрирана в Мелбърн на име Биг Мак (трейд Марк) беше съдена от Майдонълдс за спиране на ползвателство то на това име, заради всеизвестният сандвич със същото такова. Макдонълдс загуби, защото Биг Мак (Мелбърн) е регистрирана години преди Макдонълдс (кампъни) да дойде да оперира на територията на Оз. Разрешиха казуса, като забраниха на ресторантите Макдонълдс в Мелбърн да ползват името Биг Мак за сандвича, само там Биг мак се казва по друг начин. В другите места си е Биг мак...
Така, че зависи кое как и какво е регистрирано и под какви правно-юредически условия...

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 06:01 от benitabeni

# 2 222
  • Чужбина

LLC.

К'ва е разликата с ООД.

Сигурно е абсолютно същото. Ако е като немското GmbH, няма разлика.

Но не това е важното.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 08:33 от Eleonora_27

# 2 223
Мегито ще си тръгне от кралското семейство, но само ако Хари спре да я подкрепя и обича, а също и ако двамата решат да си тръгнат заедно. Нещо, което РФ няма да допуснат, защото скандалът ще е твърде голям. 😁 Уилям и Хари не са Чарли, който от много акъл се е оставил да го оженят мама и баба за жена, която не обича и да му съсипят живота. И Хари и Уилям здраво си държат на семействата, а така трябва и да бъде.

Абсолютно! За мен, синовете на Даяна пораснаха и станаха истински мъже!
Обичат съпругите си, грижовни и мили са с тях! Нито е тъп Хари, нито има проблем с главата, напротив, мъж със усет за съхраняване на семейството си!
Чарли не може да стъпи на малките им пръстчета на Уил и Хари по уважение и достойнство!
Аз съм от малкото явно, които пожелават и на двамата сина на Даяна, да бъдат все така любящи и грижовни бащи и съпрузи!
И не, Хари ще ходи точно там, където семейство му се чувства най - добре, у дома заедно, далеко от нашите зли погледи и одумки!

# 2 224
. Маркъл си пълни джоба така или иначе от медальончета и без търговска марка.
Тя мърчва от 1-вия ден след годежа.
Ми докато има овце без собствено мнение и живот,все така ще е.Маркъл не им е виновна.

Спомням си,че когато се роди първото дете на Бионсе,патентоваха името му Блу айви или нещо подобно,за да не можел някой да го използва освен нея,като порасне.Да не вземе да остане без пари случайно.

През фондациите се перат пари,а ако Уилям олаби положението,Мегън и Харко съвсем ще се изоглавят-казано на сурсулевски диалект.Нямам грам съмнение,че към новопостъпилата дукеса и новите й контакти има разни предложения със стопанска цел.Които тя,с манталитета си на момиче на късмета,който няма да надскочи никога,винаги ще е изкушена да приеме.РФ ще трябва да са постоянно нащрек с нея,но като с досадна муха,не повече.Може би няколко разговора с адвокатите им,нищо особено.
Ще се връщат ли изобщо,чели ли сте?Едва ли някой вече се съмнява,че са били изгонени,заедно с последния шанс Миагейн да стане част от семейството.За Харко не знам.Никой не диша предателите,дори да са ти братя.
И отново,надценявате Мегито,та чак сън не ви е хванал.И да има фирма,няма грам гаранция,че ще работи и печели.Грам.Особено в неблагоприятна "бизнес" среда.На мен ми се иска да се пробва Wink
Женичката е отишла в ЮК да учи невежите на търговия,имайте малко респект.

# 2 225
  • Чужбина
Аз тотално се обърках...тука почти обявиха Елизабет за Божие чадо, а пък сега съсексите ще я цакат с топла бира. Кой знае каква свинщина реално се разиграва, мътни води прииждат.

Хм ... Кой е обявил Елизабет за Божие чадо, че съм го изпуснала това нещо?

Я дай да видим цитат.

И отново,надценявате Мегито,та чак сън не ви е хванал.И да има фирма,няма грам гаранция,че ще работи и печели.Грам.Особено в неблагоприятна "бизнес" среда.На мен ми се иска да се пробва Wink
Женичката е отишла в ЮК да учи невежите на търговия,имайте малко респект.

Аааааа, мене заради друго сън ме не хваща. Маркъл не може да ми наруши съня. Даже се радвам, че има какво да обсъждаме.

Съгласна съм с теб, че изглежда, че я надценяваме. Но Сара Латъм беше опасна. Тая женичка е плувала с акулите (като почнеш от Подеста и приключиш с на Клинтън фондацията). Добра новина е, че се е махнала. Даже много добра.

# 2 226

Но Сара Латъм беше опасна. Тая женичка е плувала с акулите (като почнеш от Подеста и приключиш с на Клинтън фондацията). Добра новина е, че се е махнала. Даже много добра.
Махнала се е...или са я махнали...може да е сънувала Епщайн да й се усмихва и да я вика при себе си....

Пък че към РФ ще прииждат мътни води,то се очакваше.Началото на края е.Ще гледат да издрапат колкото може повече,поне още няколко века,за да подсигурят фирмата-майка.Любопитно ми е дали Уилям като виден рептил ще си откъсне опашката,т.е.ще прави масови съкращения и ще изхвърля от фирмата,или ще се опита всички роднини да ги натовари на кораба и да ги спаси като някой Ной.

# 2 227
За пореден път се оказва вярно "абсурдно написаното в ДМ", за ужас на привържениците на Мм.

# 2 228
  • Чужбина

Но Сара Латъм беше опасна. Тая женичка е плувала с акулите (като почнеш от Подеста и приключиш с на Клинтън фондацията). Добра новина е, че се е махнала. Даже много добра.
Махнала се е...или са я махнали...може да е сънувала Епщайн да й се усмихва и да я вика при себе си....

Пък че към РФ ще прииждат мътни води,то се очакваше.Началото на края е.Ще гледат да издрапат колкото може повече,поне още няколко века,за да подсигурят фирмата-майка.Любопитно ми е дали Уилям като виден рептил ще си откъсне опашката,т.е.ще прави масови съкращения и ще изхвърля от фирмата,или ще се опита всички роднини да ги натовари на кораба и да ги спаси като някой Ной.

hahaha hahaha hahaha

Голям кеф е да се четат твоите и на Ън-че постове.

Уилям ще спасява само и единствено Короната и собствения си задник (дупетата на децата си). Аз и затова не искам да имат още едно дете, защото виж какво се случва в големите семейства.

Нещо като при Таргите в Игра на Тронове - като са малко лошо, като са много още по-лошо.

Още Чарлз ще реже месо, защото това е по-малкото зло.

За мен, монархията трябва да се изразява в това да има едни хора да бачкат. Бачкат там, организират, ..., нещо като Ан и Софи. Двете са перфектни роялки. Ни'кви ПР-и, рокли по за не-знам-си-колко хиляди и т.н.

Да, тогава ние няма да имаме какво да гледаме, но това е друга тема.

Образец на роял - Ан. Работа до дупка и така...

Да, разбира се, трябва да си отгледат и децата. Ан също не е работила толкова много, когато Зара и Петър са били по-малки.

# 2 229
...Никоя не е наясно ни с фондации, ни с патенти!
Ти от къде знаеш? Аз например съм наясно, това съм учила 6 години (патенти, търг.марки, авторски права и останалите влизащи под шапката на Интелектуалната собственост). Ще ми разреши ли Ваше величество да се изказвам по тези въпроси или ??

# 2 230
Не мога да повярвам, че Мегън иска да върти търговия.

# 2 231
  • Чужбина
Ти от къде знаеш? Аз например съм наясно, това съм учила 6 години (патенти, търг.марки, авторски права и останалите влизащи под шапката на Интелектуалната собственост). Ще ми разреши ли Ваше величество да се изказвам по тези въпроси или ??

Верче, моля те да ни обясниш.

Ние през нощта просто сравнявахме двете фондации по принципа "открий разликите".

Искаш ли линкове да ти дам?

Или скрийншотове ти вършат работа?

# 2 232
Не знаем и това си е 🤣 И аз съм го учила  и са мн различни нещата - едно е регистрация на фондация, друго патент, трето търговска марка. Но както писах, знам за РБ. Във всяка страна нещата са различни.
Тук има ли юрист от Великобритания?

# 2 233
  • Чужбина
Скрит текст:
Не знаем и това си е 🤣 И аз съм го учила  и са мн различни нещата - едно е регистрация на фондация, друго патент, трето търговска марка. Но както писах, знам за РБ. Във всяка страна нещата са различни.
Тук има ли юрист от Великобритания?

Бубе, за Търговска марка става въпрос. Тя е притежание на фирмата им, която е ООД.

Това е, мисля.

Но е странното, че на 1 фирма регистрират 2 различни търговски марки.

Защо прави човек такова нещо?

Не е за да го резервират. Защото сигурно има и други начини да се резервира име.

# 2 234
  • Sydney
Вероятно защото искат да защитят различни интелектуални собствености под една и съща фондация. Може да са много мотивите, един от които различните провайдъри на услуги или Т.нар. Исторически (хронологически) причини... мога да го обясня и по подробно, но ме мързи... под една фирма може да има различни трейд Маркс, патенти, дизайни...

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 13:49 от benitabeni

Общи условия

Активация на акаунт