Меню за Никулден

  • 2 985
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 19 317
Аз няколко години приготвям печен шаран с орехи на фурна. Винаги гостите ни са впечатлени от прекрасния вкус.
Сега ще ви пусна една снимка от предишна година, недотам добра, но нямам време за по-добра, понеже винаги имам ангажимет с празника.

Може ли рецептата?

# 16
  • София
  • Мнения: 971
Печена сьомга на фурна с бадемова коричка и лимоново-магданозен дресинг. Също печени картофи. Най-вероятно ще има и сос "Холандез", ако не ме домързи.
Може ли да споделиш рецептата?  Благодаря.
Имам и един въпрос- дали сьомгата може да се замени с лаврак или ципура?

Рибата трябва да е филе. Иначе нищо трудно. Филето го мажа с горчица, сол, черен пипер, куркума и смлени бадеми. Поливам много леко със зехтин, но в случая май имаме олио от гроздови семки. Иначе и с олио става супер. Дресинга е със зехтин, лимонов сок, пресен лук, магданоз, сол, чесън и черен пипер леко пасирани, колкото да се раздробят, но да има парченца все пак. BlushGrinning

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 17:41 от ляля

# 17
  • Мнения: 458
Любимата ми салата :
картофи ,кисели краставички,1 глава лук,1 солена или пушена скумрия.Всичко нарязвам на ситно като за руска салата .Овкусявам със сол и 1 лимон.Обърквам с майонеза. Вкуса е страхотен
и шаран пълнен с кашкавал,магданоз и чер пипер .А в тавата с доматен сос чесън и лимон

# 18
  • Мнения: 932
Момичета,идея за салата в която няма майонеза?

# 19
# 20
  • софия
  • Мнения: 2 463
Ние сме 4-ма за празника, единият не яде риба. Купувам хек нарязан на парчета, предпочитам го заради липсата на кости. В тавата правя подложка от картофи,морков,праз и една чушка. Докато се готвят във фурната изчиствам рибата от кожата, накълцвам си гъби, чесън, чушле , малко кашквал /аз слагам и грах, че много го обичам/ . Става голяма вкусотия.

# 21
  • Мнения: 633
Аз знам една рецепта от 10 години и си я правя всеки Никулден.
Без ориз и тесто е шаранът, много ни харесва така и всеки, който е дошъл вкъщи го е оценил.
Ето рецептата:
https://megisbakery.blogspot.com/2019/12/palnen-sharan-za-nikulden.html

# 22
  • Карлово
  • Мнения: 4 664
Дано не е късно.
Изчистеният шаран се разполовява, трябва да е откъм гърба, но за мене това е висш пилотаж и  го разполовявам откъм корема, но не дакрай и го разтварям като на снимката. Посолява се и се ръси с черен пипер и малко лимонов сок. Оставя няколко часа  в хладилник, може и цяла нощ. След това се слага в тава с хартия за печене леко намазана с мазнина. Поръсва се обилно със смлени орихи от вътрешната част, не кожата. Пак много малко олио тук-там и се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 200 градуса. Когато е готов се отваря, за да се запечат орехите.
Ето днешния. Пекох около 50-60минути шаран 1,300 кг
Скрит текст:


Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 13:48 от ДамаТрефа

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Ние сме с тилапия - пържена ни харесва най-много. Ходих до Кауфланд за котлети сьомга, ама за поредн път ме разочароваха и не съм обикаляла повече за сьомга.
   Картофена салата има днес (поже избягваме въглехидрати с месото и не правя по принцип);
салата - дъбов лист два цвята, китайско зеле, бейби спанак, репички и зелен лук с горчичено-чеснов дресинг;  
зеле с чери домати и балсамов дресинг;
а също и тарама хайвер.

Момичета,идея за салата в която няма майонеза?
Салати без майонеза колкото искаш. Кажи какви продукти ще ползваш или харесваш поне.

Общи условия

Активация на акаунт