Гримиране - идеи и техники. Тема №75

• 39 584
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Какво имаш предвид под "запечатване"? Ако имаш предвид нещо матиращо над фдт, бих ти предложила да ползваш пудра. Перлите, поне онези, които знам от едно време, бяха тъмни, съответно се ползваха за руж или бронзант, не по цялото лице.

Сега се сетих, че може да погледнеш и Ейвън.

# 151
С перли ли запечатвате? Не става ли твърде блестящо лицето, най-малкото?

# 152
  • София
Да, имам в предвид точно това... Матиращо!
А с какво пудрата е по добра от перлите?

# 153
Не е по-добра, а е различна. Перлите обикновено са блестящи и в различни цветове на розовата или съответно кафявата гама.
Пудри има какви ли не - прозрачни, с цвят, бронзиращи, с различен завършек. Лично аз фиксирам грима със светло бежова пудра с матов завършек.

# 154
Ако е за запечатване на грима и матиране, доволна съм от транслусентната на Есенс- доста е евтина и върши прекрасна работа, поне на мен ми върши- успява да задържи мазната ми кожа матирана 3-4 часа. Перли за запечатване и матиране не знам аз поне.

# 155
Е как не се сещате- метеоритите са жив пример. Обаче не са в ценовия клас. С каква кожа си Михаела?
Може ли препоръка за червило, което оптически да смалява устните? Зверски подута съм и още 2 дни като човека-слон не ми мърдат, а утре имам излизане.

# 156
  • София
А може ли линк към тази пудра?
Може ли да се нанася с четка?
С нормална, омазняваща се в т зоната

# 157
Заповядай, но да не се чете като препоръка моля-аз не се разбрах с тях. https://www.escentual.com/guerlain/guerlainmakeup001
Мейбълин Fit Me имат не лоша пудра за омазняваща се кожа.

# 158
В Дъглас мернах перли вчера, на тяхната марка, но изобщо не ги загледах на каква цена са. Иначе Ейвън имат различни варианти.
В Амазон има също. Аз на едни СС перли се бях наканила лятото, но така и не си взех - https://www.amazon.co.uk/Sunkissed-Mineral-Pearls-45g-Correcting/dp/B075G1MQJD

# 159
И аз се сетих за метеоритите, но хич не й влизат в ценовия клас, те са 100 лв. И основното - за мен този продукт не прави нищо, ама ни-що (феновете им да не ме нападат).
Иначе с какво пудрата да е по-добра? Ами различен продукт е. Не знам какви перли си ползвала досега, но аз лично знам, че повечето са розови и бронзови - сиреч не стават за поставяне на цялото лице, а само за лек руж/бронзант по скулите. Иначе ще си ходиш с розово-кафеникаво лице по улицата (лелеее, това ми напомня за една съученичка в 7 клас през далечната 2004, която си слагаше бронзови перли по цялото лице, лицето й беше с 5 тона по-тъмно от шията. Това в комбинация с едно светлорозово червило тип коректор, помните ли ги? Joy)
От пудрите харесвам Catrice waterproof matt дрогериен вариант. Too faced peach perfect от Сефора. И двете са добри за мазна кожа.

# 160
Аз също ползвам транслусентна, но на Катрис и съм доволна. Срам, не срам, ще ви питам. Има ли сред вас някоя, която ползва същата пудра, да ме светне как по дяволите да извадя нормално тъпата пудра през тези дупчици?

# 161
  • София
На Орифлейм съм ползвала перлите точно като пудра, но с четка затова и питах дали и пудрата може с четка... И да, ползвала съм перлите върху цялото лице и съм получавала само комплименти.
Между другото щом като пудрата е на мода както спомена съфорумката по назад, не виждам защо всяка една жена да не си ползва това, което и е удобно, и с което е харесвана?
Лично аз не обичам да съм чак толкова в крак с модата, ... И не се заяждам а казвам мнението си

# 162
Не е мода, пудрата е един от първите козметични продукти с история от няколко века.

# 163
Не, че е на мода пудрата, а е доста по-практична от перли. Доколкото разбирам търсиш матиране, с перлите, които блестят, няма да матираш.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 09:13 от ARIA*

# 164
Михаела, попита какво ти препоръчваме, дадох ти съвет. Продуктите имат определено приложение, но това не пречи да се ползват и по други начини, ако ползвателят им е доволен и получава комплименти. Само не разбирам какъв е смисълът да искаш мнение във форума, след като не можеш да приемеш друго, различно от своето?

Общи условия

Активация на акаунт