Пари или оргазми

• 15 585
  • 478
  •   1
Отговори
# 315
Ако мъжът слуша правилната (за него) жена - може доста да надскочи себе си и все по-силен и успешен да става.

# 316
И аз това се чудя - в другата тема Братан се погнусил от гледана девойка, Бананамен и той се муси на печелеща...еми после ще питат как се прави ниво и що не са там, където трябва. То пиленцето им каца, те го гонят заради капризи.

# 317
  • Пловдив
Ако мъжът слуша правилната (за него) жена - може доста да надскочи себе си и все по-силен и успешен да става.
Просто не я усетих като правилната за мен жена, въпреки, че изглежда отлично и е успяла в кариерата. Ще ти кажа защо. Под "мъжът да я слуша" имах предвид буквално да я слуша за всяко едно нещо, с която тя се разпореди. Поиска от мен веднага да заживея в нейния апартамент и тя да ме издържа, с условието аз да се откажа от кариерата си и от проект, който съм развивал години наред и тогава беше на прага да започне да носи печалби. Ако се бях отказал, щях да съм предател за цялата фирма, за която работя. Щях да загубя име, което съм извоювал с почти две десетилетия труд. Предстоеше ми пътуване до чужбина за въпросната работа няколко дни по-късно. Тя го знаеше месец по-рано и уж беше наред с това, но в последния момента настоя (буквално като заповед беше) да се откажа и да зарежа всичко заради нея. Имала пари и не ми трябвала кариера. Искаше бързо да правим дете, при положение, че се познавахме едва от месец и сумарно сме се виждали точно в два различни дни, а другото е било телефонни разговори. За нея бях тръпка и ми го каза, но аз гледам по-земно на нещата и имам нуждата да усетя разумни причини, които да ни свързват, без опити за такова силно налагане на единия над другия. Добре, дори и да приемем на теория, че нямам съвест и отговорност и с лека ръка предам проекта и фирмата, които зависят от мен, и се съглася да съм мъжка държанка и да правя дете без достатъчно опознаване... Какво става, ако утре или след година тя каже "Ми, вече не ме кефиш - оправяй се!"? Simple Smile

А иначе преди това имах жена (приятелка), която, ако я бях слушал, щеше да ме закопае сериозно, вместо да спомогне да се издигна. Simple Smile Чел съм ги много по разни статии тези възгласи за женската опора, която от нищо правела нещо, само че в живота нещата не стоят точно по този начин и не всяка "правилна жена" може да прави магии с професията на мъжа. Както Ivan999999 правилно беше отбелязал по-горе в темата, не може от днес за утре някой мъж току-тъй да започне да печели двойно или в пъти повече от това, което е получавал до днес. Лесно е жена да каже "Ами, ще смениш професията и готово!", само че на думи това е лесно и бързо, но на практика отнема години и с условието, че не всеки човек може да се преквалифицира успешно и да му провърви. Не всички сме с еднакви способности и възможности за развиване в дадена област. Аз посмъртно не мога да стана лекар, преводач или програмист, например. Но пък имам добра техническа мисъл и усещане за формообразуване.

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 19:49 от Здравословна храна

# 318
Добре, че пояснихте, че сте мъж... Ако липсваше това изречение, историята Ви е като на жена... отвсякъде.
 Един мъж, който е респектиращ и силен, не събужда желание в жени да го издържат и използват за осеменяване.
Може мъж да печели двойно или тройно. Бившият ми приятел има бизнес. Трябваше да намери нови клиенти, които да му генерират продажби. Аз си взех отпуск няколко дни, обикалях, раздавах флаери, подкрепях го, подписа договор. Няма да изпадам в подробности какъв е бизнеса. Това генерира 30% скок на приходите във фирмата му. Месечно.
Да не говорим, че днес можеш да си сервитьор за 1000лв., да работиш добре, да си амбициозен и утре да те повишат в ОТЗ за 1500лв., а после в управител на ресторант за 2000лв. Елементарен пример.
Но Вие сте пълен с оправдания. Вече поне  изяснихте какъв тип мъж сте.

# 319
Правилно, не може от днес за утре. Но ако се постави за цел, в рамките на 2г. си става, а може и за година. А пробивът наистина става "от днес за утре", но си подготвен да грабнеш шанса си. Така че още днес може да почнеш да си постилаш за утре и за след години.

# 320
Напълно резонно мнение си написа пирончо, не знам защо са нужни тези заяждания. Има и токсични жени, които няма как да съществуват в хармонична връзка. Ако ще и милиони да правят.

# 321
Напълно резонно мнение си написа пирончо, не знам защо са нужни тези заяждания. Има и токсични жени, които няма как да съществуват в хармонична връзка. Ако ще и милиони да правят.

За истинския мъж е обидно да го издържа жена. И следва да е категоричен.
Какво токсично има в това? Жената има кариера, пари, апартамент сигурно, иска дете. Трябва някой да и го направи, да живее с мъж, да прави секс. Иска за това нещо, той да е на разположение постоянно, да не работи и тя ще си плати. Хайде, да видим... тази жена дали ще търси някой мъжкар, който ще я върне в реалността за две секунди или момченце тип “държанка”.
Тя избира сред други подобни мъже. Може би, той и е симпатичен. Може да готви супер боб. Може да има хубаво тяло или добър ген. Не го обиждам изобщо. Но, че е тип “държанка” съм категорична. Както има такива жени, има и такива мъже. Просто толеранса ми е малък към такива.
Всеки, според търсенето си. Мен такива мъже като него не ме свалят. Нито аз търся такива.
Разберете, че няма как човек от противоположния пол да ви направи такова предположение, ако не изглеждате като човек, който това търси. И за мъжете, и за жените.

PS: Секс за пари може да се предложи на разголена жена в дискотека, танцуваща провокативно и флиртуваща. Малко вероятно е на също толкова хубава, облечено делово дама, ако ще и на СПА рецепция да и се направи такова предложение.

# 322
  • Пловдив
Добре, че пояснихте, че сте мъж... Ако липсваше това изречение, историята Ви е като на жена... отвсякъде.
 Един мъж, който е респектиращ и силен, не събужда желание в жени да го издържат и използват за осеменяване.
Може мъж да печели двойно или тройно. Бившият ми приятел има бизнес. Трябваше да намери нови клиенти, които да му генерират продажби. Аз си взех отпуск няколко дни, обикалях, раздавах флаери, подкрепях го, подписа договор. Няма да изпадам в подробности какъв е бизнеса. Това генерира 30% скок на приходите във фирмата му. Месечно.
Да не говорим, че днес можеш да си сервитьор за 1000лв., да работиш добре, да си амбициозен и утре да те повишат в ОТЗ за 1500лв., а после в управител на ресторант за 2000лв. Елементарен пример.
Но Вие сте пълен с оправдания. Вече поне  изяснихте какъв тип мъж сте.
Да, вече се разбра, че съм уравновесен мъж, който знае какво иска и е предан на хора, които зависят пряко от него. Доказал съм с действия и решения, че на мен може да се разчита. Тя именно това ценеше в мен, защото не е имала мъж, на когото да разчита на 100% и да знае, че няма да ѝ забие нож в гърба, а усещаше, че съм точен и доверен мъж, който не се вълнува от нейните пари.
 Не ми беше никакъв проблем да спра въпросната жена по средата на св****та и да ѝ кажа, че предпочитам да спим вече. Въобще не ми пукаше ще се излее ли шампанското след минута или не. Повече ме вълнуваше как изведнъж една уж разбираща ме седмици наред жена реши да започва да си прилага тънките опити за манипулация по време на св**ка и да ми поставя условия още утре да зарязвам всичко и всички, за да съм на нейна издръжка. Мислеше, че съм по-уязвим и склонен на всякакви решения по неин избор, докато ми го л***, но беше сгрешила в преценката. Такива неща не могат да притъпят разума ми.

А този пример, който даваш, е доста захаросан. Мъжът вече имал развита фирма и дейност, но му трябвало допълнителен скок. Пробвай да си с нормален мъж без фирма и да видим колко теб те бива да направиш от него мастит фирмаджия! Много ти е лесно да скачаш наготово на някакъв тип, червив с пари и после да се тупаш в гърдите каква вълшебница си станала и как заради твоята вълшебна пръчица фирмата литва нагоре. Гледам, че това не ти пречи да раздаваш съвети наляво-надясно и да прилагаш примери с някакви сервитьори. Те са усърдно трудещи се хора, но вече споменах в по-горно мнение, че за съжаление големите пари почти винаги са там, където няма физически труд.

Да не забравяме, че в една съседна тема точно ти се оплакваш от това, че уж правилният ти избор на уж правилен мъж накрая се е оказал силно погрешен и мъжът не е толкова правилен, колкото си предполагала, когато си го избирала по признаците пари и ръст, без да заложиш на съкровено човешките качества в отношението и поведението на един мъж. Нека първо човек погледне собствената си паничка, преди да започва тънко да вкарва изречения от типа на "Добре, че пояснихте, че сте мъж" и "Но Вие сте пълен с оправдания. Вече поне  изяснихте какъв тип мъж сте.".

А фирмата, която въз основа на моите умения беше основана и в момента учетворява капитала си на 10 милиона евро, има условие да не може служителите ѝ да получават повече от 4000 евро месечно възнаграждение, защото се очаква за в бъдеще да с разраства още и това е защитен механизъм да не се дават излишно големи заплати. Аз също не бих получавал над тази заплата, но бях достатъчно далновиден да договоря за себе си и процент от продажбите. В този ред на мисли - да, може човек с честен труд да умножи пригодите си, но зависи много от типа дейност. В повечето професии това просто не е възможно. И не жена ми е помогнала да достигна до това развитие, а се дължи само и единствено на придобития от мен опит, постоянството и годините отдаденост в работата ми.

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 19:57 от Здравословна храна

# 323
Да, вече се разбра, че съм уравновесен мъж, който знае какво иска и е предан на хора, които зависят пряко от него. Доказал съм с действия и решения, че на мен може да се разчита. Тя именно това ценеше в мен, защото не е имала мъж, на когото да разчита на 100% и да знае, че няма да ѝ забие нож в гърба, а усещаше, че съм точен и доверен мъж, който не се вълнува от нейните пари.
 Не ми беше никакъв проблем да спра въпросната жена по средата на св****та и да ѝ кажа, че предпочитам да спим вече. Въобще не ми пукаше ще се излее ли шампанското след минута или не. Повече ме вълнуваше как изведнъж една уж разбираща ме седмици наред жена реши да започва да си прилага тънките опити за манипулация по време на св**ка и да ми поставя условия още утре да зарязвам всичко и всички, за да съм на нейна издръжка. Мислеше, че съм по-уязвим и склонен на всякакви решения по неин избор, докато ми го л***, но беше сгрешила в преценката. Такива неща не могат да притъпят разума ми.

А този пример, който даваш, е доста захаросан. Мъжът вече имал развита фирма и дейност, но му трябвало допълнителен скок. Пробвай да си с нормален мъж без фирма и да видим колко теб те бива да направиш от нещо мастит фирмаджия! Много ти е лесно да скачаш наготово на някакъв тип, червив с пари и после да се тупаш в гърдите каква вълшебница си станала и как заради твоята вълшебна пръчица фирмата литва нагоре. Гледам, че това не ти пречи да раздаваш съвети наляво-надясно и да прилагаш примери с някакви сервитьори. Те са усърдно трудещи се хора, но вече споменах в по-горно мнение, че за съжаление големите пари почти винаги са там, където няма физически труд.

А фирмата, която въз основа на моите умения беше основана и в момента учетворява капитала си на 10 милиона евро, има условие да не може служителите ѝ да получават повече от 4000 евро месечно възнаграждение, защото се очаква за в бъдеще да с разраства още и това е защитен механизъм да не се дават излишно големи заплати. Аз също не бих получавал над тази заплата, но бях достатъчно далновиден да договоря за себе си и процент от продажбите. В този ред на мисли - да, може човек с честен труд да умножи пригодите си, но зависи много от типа дейност. В повечето професии това просто не е възможно. И не жена ми е помогнала да достигна до това развитие, а се дължи само и единствено на придобития от мен опит, постоянството и годините отдаденост в работата ми.

Ето едно напълно обективно мнение,базирано на действителността, а не на разни захаросани частни случаи. В този форум остава човек с впечатлението, че всеки втори е успешен бизнесмен с милионен оборот, осигуряващ петицифрени печалби на месец.

# 324

А този пример, който даваш, е доста захаросан. Мъжът вече имал развита фирма и дейност, но му трябвало допълнителен скок. Пробвай да си с нормален мъж без фирма и да видим колко теб те бива да направиш от нещо мастит фирмаджия! Много ти е лесно да скачаш наготово на някакъв тип, червив с пари и после да се тупаш в гърдите каква вълшебница си станала и как заради твоята вълшебна пръчица фирмата литва нагоре. Гледам, че това не ти пречи да раздаваш съвети наляво-надясно и да прилагаш примери с някакви сервитьори. Те са усърдно трудещи се хора, но вече споменах в по-горно мнение, че за съжаление големите пари почти винаги са там, където няма физически труд.

Първото ми сериозно гадже беше пиколо. Бяхме 3 години заедно и накрая сгодени. Смени работата, стана мениджър след 6м. във фирмата. Имахме накрая малък бизнес, който носеше около 1500лв. С неговата, моята заплата и страничния доход, на месец имахме около 4000лв. приходи. Заплатата му като пиколо беше 400лв. Според манталитета на майка му, това с растящите доходи и развитие са фантазии и сме прекалено млади за това. Искаше да му намери държавна работа.

Примерът със сервитьорът е истински. Сервитьор беше 2 дни. ОТЗ половин година. Сега управител. Спи до мен. И прави планове какво да подобри следващата година, че му е време за семейство. Не говори за моите доходи, за моята кариера. Аз работа имам. И съм щастлива.

Един мъж, ако осъзнава ролята си на мъж и отговорността, винаги ще намери начин. Срамна работа няма. Въпросът е да не чакаш на жената да ти оправи живота. Аз като жена, не съм искала процент и пари за идеи, подкрепи и т.н. Всяка сутрин съм им гладила ризите и сервирала кафето с любов. Никога не съм казвала “това няма да стане”. Да, аз според този форум съм от “тъпите” жени.

ПП Пиколото накрая и преинсталираше лаптопи за 20лв. Може да ти е смешно, но пускаш обявя в сайт и после може и наема да си плащаш, за 10 минути работа преди да легнеш.

Въпросът е в главата ти. И дали си годен като мъж, съпруг, работник... баща, син. В манталитета.

Като л***ш, не си ли със запушена уста? Тя защо мрънка?

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 20:06 от Tyra.

# 325
  • Пловдив
Писах го и другаде, но ще повторя:
Малко жени се замислят, че това, с което се хвалят, всъщност е постижение на мъжа, когото са харесали и избрали именно заради това постижение.

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 01:22 от Здравословна храна

# 326
Абе не знам, от една страна мъжът трябва да има данни, но малко насочване помага да се реализират тия данни и си е доста важно.

# 327
  • Пловдив
Скрит текст:
Абе не знам, от една страна мъжът трябва да има данни, но малко насочване помага да се реализират тия данни и си е доста важно.
Донякъде съм съгласен с това. В определени професии помага и жената да се включи, докато в други не е по-силите ѝ да промени нещата, които зависят на 100% от мъжките умения и пряко положен от мъжа труд. С какво ще помогнеш за повишаването на успеваемостта на един вече осъществил се хирург или зъботехник, например? Или един програмист, архитект, инженер, формотворец? Аз съм последните две. Една любяща жена може да ми помогне да се чувствам обичан и да ми е уютно вкъщи, което не е никак малко, но и по никакъв начин не влияе нито на доходите ми, нито на скоростта на работата ми.

# 328
Жената на един доста добър стоматолог помага с популяризиране и кампания - фотосесии, социални мрежи, маркетинг, комуникации с международни клиенти. Превръща занаята му вече в бизнес. При свободните професии жената може да търси клиенти, да урежда срещи, да следи за възможности. Изобщо - все неща, които в ежедневието човек не следи сам, а ако се пипне по-професионално, резултатите са съвсем други.

Само единият уют...нямате въображение. Че то само да имаш културна жена до себе си и при социални контакти да знае какво да каже - може да те дръпне напред.

# 329
  • Пловдив
Скрит текст:
Жената на един доста добър стоматолог помага с популяризиране и кампания - фотосесии, социални мрежи, маркетинг, комуникации с международни клиенти. Превръща занаята му вече в бизнес. При свободните професии жената може да търси клиенти, да урежда срещи, да следи за възможности. Изобщо - все неща, които в ежедневието човек не следи сам, а ако се пипне по-професионално, резултатите са съвсем други.

Само единият уют...нямате въображение. Че то само да имаш културна жена до себе си и при социални контакти да знае какво да каже - може да те дръпне напред.
В моята професия само и единствено добре проектираният, красив и отлично сглобен продукт продава сам себе си. Никакви приказки, снимки, жени и реклами не са в състояние да излъжат покупателите на такъв тип изделия да се разделят с крупните си суми, ако не получат от продукта това, което се очаква от него. Примерът със стоматолога е частен случай. При програмисти, инженери, формотворци, архитекти, капитани на кораби, пилоти на самолети, военнослужещи и други отговорни професии важи правилото за добре свършената лична работа, които са единствената причина и за възнаграждението, и на издигането в кариерата. Без фактора "жена до мъжа".

Общи условия

Активация на акаунт