Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 561
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • В полите на Пирин планина
Mariat, Hri_s и двете имате страхотни коси!

# 151
Благодаря ви! Значи утре ще намажа корените с индиго.
Качвам две снимки -преди и след. Няма голяма промяна в цвета,тъй като основата ми беше мн.тъмна.  Една идея по-топъл нюанс е придобила. Корените ми ги покри,този път,но оранжевият.
Скрит текст:
След
Скрит текст:

Намазахте ли се с индигото?
Аз днес провах билкова боя от Хена фокс,тъмно кафява, но корените ми пстана светли и мисля и аз утре да намажа само тях.

# 152
А може ли с билкова боя да се изсветли косата? Някой да е минал през такава трансформация? Белите косми ме накараха да посегна към кънака, като по- малкото зло пред боята, но ако мога да я изсвеля с 1-2 тона ще съм още по- доволна в бъдеще, когато белите коси ще вземат превес.

# 153
Една потребителка с руса коса пуска снимки наскоро след мазане с билкови смеси. Та в този смисъл е възможно да се придаде светъл цвят на белите коси, но чак да се изсветлят много тъмните, едва ли е възможно.

# 154
  • В полите на Пирин планина
Зависи каква е естествената коса.
Къна / билкови бои съм сваляла с маска с Витамин С, а също и с поливане със силна отвара от лайка. Обаче лайката изсушава и при мен дава доста топли оттенъци, та не бих си я причинила отново.

Може да се пробва след това с по-светли билкови бои, но покритието на белите коси при тях е леко незадоволително. Лично аз съм получавала най-добро покритие на бели коси, като съм оксидирала къна и касия 40/60 + 2 с.л. амла, за да убие топлите оттенъци. Не слагам индиго, защото не ми харесва кафеникавият тон, който придобива косата ми.
Също добре ми се получава със златисто-медната на Хена фокс и Средно русото на Кхади. Култиватор'с и Радико само дето са скъпи и не покриват особено добре, при мен.

Правила съм и други експерименти - примерно глос с някой от тониращите балсами на Леганца, за да получа тъмно  русо, което е по-пепелно.

Уточнявам, че моята естествена коса е светла, на ниво към 7-ца и има около 30% побеляване, но е равномерно, а не на определени места.

# 155
Аз съм тъмно кестенява. Много исках да съм с 1-2 тона (каквото и да значи това) по- светла коса. Някак по- лесно бих преглътнала белите корени след време. Ако някой има идеи за нещо щадящо, ще съм благодарна да ги сподели.

# 156
Мариат, няма начин. Къната е щадяща, но при твоя тъмен естествен цвят, няма как да се получи нещо светло. Ще стане, когато белите ти коси вземат превес. Засега аз съм се примирила с тъмното в името на здравата коса. Бързо побелявам, въпрос на ген, и очаквам след няколко години, живот и здраве, да експериментирам с нещо по-светло върху посивели коси. При Валентина от Екомама се получава много добре.

# 157
Да, ще чакам и аз побеляването, за да експериментирам. До тогава ще си щадя косата както до сега.

# 158
Purplee, да снощи късно се плесках. Много повече ми  покри, отколкото с готовите смеси. Имат леко по-светъл цвят, но и така съм доволна, защото предишните пъти си стояха сиво-бели.

# 159
Purplee, да снощи късно се плесках. Много повече ми  покри, отколкото с готовите смеси. Имат леко по-светъл цвят, но и така съм доволна, защото предишните пъти си стояха сиво-бели.

Как го приготви? Слага ли и сол?

# 160
Сложих 50/50 от тази смес и допълнително индиго. Оставих я за кратко на 50 градуса да оксидира. Стоях час и половина само на корените.Сол не съм слагала

# 161
Здравейте момичета, има ли доволни от билковата боя индус вали от Зоя в светло кестеняв цвят? Вече поръчах но моля да споделите преди да съм се боядисала! Благодаря предварително!💐

# 162
  • София
Здравейте момичета, моля някой да ми каже от къде да поръчам и каква точно къна да поръчам, целта е медено червено. Естествения цвят ми е светлокестеняв, но вече имам и доста бели косми и търся щадящ начин да поддържам косата.

# 163
# 164
Въпрос към дамите, които се къносват, за да им стане косата много тъмно кафява.... аз ли не правя нещо какво трябва? Първо се намазах с къна, после само с индиго... еми корените ми останаха светли... Да направи ли само корените с индиго? Колко време да стоя?

Общи условия

Активация на акаунт