Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 461
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Ми не може да се раздели, тя е в три пакетчета. Аз сложих цялото, защото мазах цялата коса.Мията е почти до кръста дълга и се нанесе добре.Беше ми станала много шарена , корена беше доста пораснал, имам доста бели косми отпред, надолу дължината беше червеникава останала .Преди я правих с къна и индиго, но белите косми оставаха една едея по-светли . Сега се сливат идеално .Цвета ми стана тъмно кафяв , стои естествено, не червенее много.Резултата при мен е по-добър от кана с индиго само.Аз ги правих в една стъпка.

Благодаря за подробните обяснения. Преди с къна и индиго на Хенафокс ли? Аз все още не съм ползвала някакъв продукт с къна и нямам личен опит. Вчера го гледах това в ДМ, но мисля че съм го виждала и в други магазини. Моята коса е къса до над раменете, целта ми е мазане само в корените, да стои естествено кестенява, да не отива към черно и да не червенее. Но щом казвате, че е покрило белите коси по-добре, ще се замисля коя марка да купя.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 10:03 от Kateritsa

# 586
  • Стара Загора
Да, на Хенафокс

# 587
Тези дни трябва да се боядисвам с билкова боя, т.е. къносвам. Косата ми е много, много суха и си мислех дали може към сместта за боядисване да добавя зехтин+жълтък и така да стоя 3-4 часа.
Тоест да комбинирам боядисване и подхранване. Какво мислите?

# 588
Може ли да дадете отзиви за тази билкова боя. Пише, че се стои с нея  30-45 минути.

https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA% … E-100-%D0%B3.9629

# 589
Може ли да дадете отзиви за тази билкова боя. Пише, че се стои с нея  30-45 минути.

https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA% … E-100-%D0%B3.9629
Аз я ползвам. Доволна съм, но по препоръки от тук, всеки път удължавам престоя с нея. Последно стоях 2-2.5 часа.

# 590

Аз я ползвам. Доволна съм, но по препоръки от тук, всеки път удължавам престоя с нея. Последно стоях 2-2.5 часа.

Някакво сравнение с другите коментирани бои - Хенафокс, Био Витал?

# 591
От Хенафокс също бях доволна, но от Био органик повече, заради цвета, който ми отива - май беше chestnut brown.
Като свърша със запасите от тази, мислех да пробвам чиста къна.

# 592
Тези дни трябва да се боядисвам с билкова боя, т.е. къносвам. Косата ми е много, много суха и си мислех дали може към сместта за боядисване да добавя зехтин+жълтък и така да стоя 3-4 часа.
При мен с мазнина не хваща добре, но при други няма проблем. За жълтъка не зная

# 593
Аз слагам глицерин.

# 594
Здравейте отново. Дано не ставам досадна, но продължавам да питам за различните марки билкови бои.
Може ли да дадете мнение и отзиви за тази:
https://www.rosaimpex.com/content/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80 … al-time-phytocare

# 595
Не открих съдържанието й, но със сигурност не е само билкова, а и химическа. Съдя по разнообразието от цветове.
Съжалявам, май не помогнах много.

# 596
  • София
HERBAL TIME PHYTOCARE
Ingredients
Coloring Gel :Opanediol, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, Xanthan Gum, Ethanolamine,
4-Chlororesorcinol, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-22, Silicone Quaternium-20,
Polysorbate-20, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-3 Cocoate, Polyglyceryl-4
Caprate, Polyglyceryl-6 Ricinoleate, Parfum, Sodium Metabisulfite, Pentasodium Pentetate,
Erythorbic Acid, .-Aminophenol, 2,4 Diaminophenoxyethanol Hcl

# 597
HERBAL TIME PHYTOCARE
Ingredients
Coloring Gel :Opanediol, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, Xanthan Gum, Ethanolamine,
4-Chlororesorcinol, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-22, Silicone Quaternium-20,
Polysorbate-20, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-3 Cocoate, Polyglyceryl-4
Caprate, Polyglyceryl-6 Ricinoleate, Parfum, Sodium Metabisulfite, Pentasodium Pentetate,
Erythorbic Acid, .-Aminophenol, 2,4 Diaminophenoxyethanol Hcl

Това пише в сайта: "Докоснете се до новата боя HERBAL TIME PHYTOCARE обогатена с 10 растителни екстрактa и 5 натурални масла, която осигурява оптимално покритие на бялата коса.
Пречистената й формула не съдържа амоняк, PPD(пара-фенилендиамин), резорцинол, SLS, парабени и минерални масла. Боята е подходяща и за хора с чувствителен скалп. Съдържа над 90% натурални съставки* в оцветяващия гел. Всички съставки са 100% веган.
*Включена е и използваната пречистена вода."

# 598
Toluene-2,5-Diamine Sulfate  е от семейството на фенилдиамините.
За останалите съставки не знам.
Като цяло ако има окислител има и химия.

# 599
Аз понеже имам проблем с покритието на блите коси, за втори път правя комбинация от натурална къна и малко от индийската с точката. Знам,че не е чиста, но само така успявам да покрия многото бели коси. Само с натурална ставам като от махалата. Поне с тези къни, които се продавт на нашия пазар. Сигурно ома и по- покривни, но не и тук. Този път се получи много хубав цвят, не знам патладжнли е, винено ли е. Миналия път със същата комбинция стана хубав махагон. Има страхотен блясък.

Откъде намирате тази с точката ?
Колко слагате от нея ?
Кой цвят купихте, че май са няколко ?

Благодаря предварително за отговорите.
Аз все не успявам да боядисам белите косми.
Изглежда достойно и стилно. Кое поред боядисване с къна Ви е ?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 18:28 от Deborana

Общи условия

Активация на акаунт