Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 489
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Къната с точката я има в Лили.Но за съжаление съдържа съставките на боя без окислител.Не всичко,но фенилдиамин има.Гледала съм я,не ме устройва,ще получа пак алергия.Искам хубав цвят,но не на всяка цена.
Ще ви покрие бели коси,цветът е супер,но съставът не е само от естествени билки.

# 601
Деборана, вече са Ви отговорили, освен в Лили я има и в ДМ и в някои квартални парфюмерии. Правя тази комбинация за втори път, сложих три пакетчета, цвят кестен,към предварително оксидирала и замразена къна + касия Био органик, но не знам точно какъв грамаж, горе долу едно към едно. Тази къна наистина не е чиста, има PPD, ако имаш алергии не е за теб,  аз нямам проблем и не ми пречи. Интервала между двете къносвания е от няколко месеца, като между тях съм поддържала корените с боя. Само с натурална къна при мен става много грозно, пробвала съм и къна + индиго, но то се измива много бързо и пак лъсват многото бели коси. Може би има някоя хубава качествена натурална къна, която покрива добре бели коси, но още не съм я открила. Пробвах доста, всичко, което открих на пазара, не успях да пробвам Сахара тазарин, нея я хвалеха много момичетата, но вече не я внасят май.
Моля, ко някой знае нещо качествено, да каже. Засега ще си карам така.

# 602
  • София
Пробвах доста, всичко, което открих на пазара, не успях да пробвам Сахара тазарин, нея я хвалеха много момичетата, но вече не я внасят май.
Аз съм със Сахара Тазарин от около година и половина- косата ми е много жизнена, мека и лъскава, но не смятам, че покритието е по-добро от другите видове къна. Белите коси стават доста светли и цветът им в основата пада много бързо, за съжаление. Според мен чистата къна, без значение какъв вид е, е приемлив вариант за естествено по-светли коси, но не и за кестеняво-черни, защото тогава се получава доста неприятна разлика в оцветяването на побелелите кичури. На естествена светлина разликата в цвета е още по-ярка, отколкото на снимката, и косата просто изглежда занемарена.
Скрит текст:

# 603
Здравей,  Шапокляк. От къде купуваш къната Сахара тазарин. Аз последно си я купувах преди няколко години от сайта на екомама,  но отдавна вече я няма там. Това е най-хубавата къна,  която съм ползвала.

# 604
Шапокляк, хич не е зле, не изглежда занемарена. При мен се получава много грозно, белите коси стават жълтакави, корените са все по- светли от дължините, абе прличам като от махалата. Но и аз се присъединявам към въпроса на Лу лу - от къде купуваш Сахарата? Все пак ми е мерак от много време да я пробвам.

# 605
  • Бургас
Шапокляк,на снимката изглежда много добре,но разбирам какво имаш предвид.И аз имам подобно чувство за моята,но все пак има някакъв цвят.По-добре е от сивите коси.
Имам мерак да смеся къна с боя(хенафокс) и да стане нещо малко по-тъмно...Не знам вече.
С боите,макар и химични,много харесвах резултата,а и стоенето беше малко,по 30-35 минути,не се миеше предварително коса...Пусти алергии...
Даже и къната с точката не смея да пробвам,а прави хубав цвят.Майка с нея се мажеше,хващаше добре.Сега си ходи сива.Не е толкова зле.

# 606
  • София
Здравей, lu_lu, от Ибей я купувам- различни продавачи, от който има наличност в момента.
Vuv, mariqivanova799, благодаря! Може би наистина прекалено се вторачвам- разбира се, че е по-добре от  бяла коса Simple Smile
При следващото къносване смятам да добавя сушена кора от нар (по идея на едно от момичетата в тази тема). Ако се отрази на цвета, покривността или трайността, непременно ще споделя.

# 607
  • Бургас
И аз съм чела,че въпросната къна е много хубава.Обаче не е откриваема  в България,то пак като има Хенафокс...сме добре.Поне може чиста къна да се намери.
Шапокляк,наистина е хубава,просто явно не е точно това,което ти очакваш.При мен това е явно проблемът.И че корените имат разлика.По дължините когато се натрупа къната,ок.Бива цветът като наситеност,макар че не е нюансът,който искам.Корените обаче не се покриват перфектно,не са толкова наситени.А не ми се занимава да се мажа през 10 дни,не мога да си го причиня.Процедурата не ми е приятна.

# 608
Да се отчета - боядисах се с Bio Organik, като добавих 1.5 супена лъжица зехтин. Стоях 3 часа, вместо 45 минути, както е по листовка. Доволна съм 😊 цветът хвана, а косата не е чак толкова суха.

# 609
  • Бургас
Да се отчета - боядисах се с Bio Organik, като добавих 1.5 супена лъжица зехтин. Стоях 3 часа, вместо 45 минути, както е по листовка. Доволна съм 😊 цветът хвана, а косата не е чак толкова суха.
Има ли бели коси,колко са,ако има и какво е покритието?

# 610
Мария, с малко бели косми съм.
Естественият ми цвят е светло-кестеняв, а се боядисах с chrstnut brown, което като резултат даде цвят много близък до естествения с деликатни отблясъци на приглушено червено.
Исках да пусна снимка, но хем не успявам сама да се снимам, хем камерата не успява да хване реалния цвят.

# 611
  • Бургас
Благодаря!Звучи много красиво резултатът,браво!
Аз видях,че не е скъпа,ако се престраши и нея мога да пробвам.

# 612
Мария, ти ще си прецениш дали е ок за теб.
Боята всъщност е смес от къна и индиго, като съотношението за различните цветове варира.
Благодаря на всички, които пишат в тази и предишните теми 😊 От вас се вдъхнових и окуражих да пробвам и към момента съм напълно удовлетворена от резултата.

# 613
И аз като Елиф, мисля да мина към кестен близо до моят естествен цвят. Но имам още три опаковки медена. Така яко се запасих пред година. Та нямам избор. 😁

# 614
Ами аз пак съм с по- светли корени, една седмица след бояисване. Язък за хвалбите! Дали защото всеки ден си слагам ампула ревалид в корените и нещо се е отразило? Мия косата през ден. Днес измих с аспирин в шампоана, може всичко това да се е отразило. Предния път не стана така. Ето да видите:

Общи условия

Активация на акаунт