Любители на кучета - 100

• 47 618
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
siyina къде е тази свободия по отношение на отглеждането и разхождането на домашни любимци? Мислех, че навсякъде важат еднакви правила. 🤔

# 436

Това е отвратително-куче с намордник.

Да бе, ужас направо. Какви са тия стопани, дето слагат намордници на кучетата си, я за да не хапят, я за да не ядат боклуци от земята... тъпи оправдания някакви, това си е чист тероризъм.

Анабел е прекрасна!

# 437
  • Bарна, морето, сините вълни
Моят нещастен затворник сега как ще изяде л**йно от улицата? Grinning
А пуснато без каишка си е чиста безотговорност. Има страхуващи се хора, може да бъде блъснат от кола и въобще хиляда други бели, дето не искам да ги мисля. На свобода бяга като излезем извън града, без каишка, без намордник.
Аз съм "за" паспорта и чипа, при положение, че има толкова много изоставени животни, изгубени, откраднати. Вече съм напълно изрядна, на разходки си нося и моите документи.

# 438
Именно заради изоставените съм твърдо ЗА чипа. Да има по-строг контрол, та като някой си изостави кучето, да му бръкнат в джоба, да го накарат да мете улиците, да видим ще изоставя ли после.
И не само заради страхуващите се хора съм ЗА повода, като нищо може да хукне и да го блъсне кола, например.

# 439
  • Стара Загора
Добро утро! Днес се събудих с по едно куче от всяка страна. Прекрасно е. Hug През нощта Анабел лаеше от време на време по нещо, което само тя си чуваше, но нямахме проблеми. Естествено когато тя лае и Барби се включва, ще си станат глутница. Очаквах тази нощ изобщо да не спя.
Благодаря ви много за милите думи и съвети, имам нужда. Hug Относно качването на дивана, първите няколко часа седяхме само на земята, включително и аз. 30-40 минути в коридора, за да я допусне Барби вкъщи, после така във всяка стая постепенно докато се успокоят и двете кучета. Докато стигнем до дивана минаха няколко часа. Grinning Единствено за банята Барби нямаше никакви претенции и я пусна да влезе. Купите за храна са премахнати, за да не създават излишно напрежение и ги давам само когато се хранят, в различни стаи. Опитвам всяко нещо което се сещам, за да е безпроблемна адаптацията. Показвам на Барби, че внимание и любов ще има и за двете.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 10:26 от BarbieDi

# 440
  • София
Барби, въвеждането на ново куче не става, докато първото куче е вкъщи, а навън - срещате ги навън, поопознават се малко и ги завеждате заедно вкъщи. Иначе кучето си пази територията - дома - от натрапници. Запознаването предварително също е добра идея, браво за нея.
Да покажа нашето коте (което вече го няма, но това е снимка от хубавите му дни)
Скрит текст:

# 441
  • sofia

Един Леон от мен. Simple Smile

# 442
Какво му се случи на Рижото, Коте?

Аз съм в очакване на Ласинко. Видях жената на ония (стопанина му) и се заприказвахме малко. По скоро тя ме видя, че стоя пред празното заграждение умислена. И така под прикритие измъкнах малко инфо от нея. По нейни думи, Ласи щял да дойде другата седмица. Братовчедите им били все още там, на село. Пита ме много ли обичам кучета. Отговорих й че "него много го обичам, да". А тя ми отговори: "моя мъж също много го обича. Казва, че това му е единственото, което му е останало от майка му и баща му - те наскоро починаха". При което аз само попитах "А, Ласи как е, добре е, нали?". И добавих, че съм избрала колибка за Ласи. Simple Smile Да знаят, че го чакам.

Милият - толкова го е страх от заря и пиратки... Ако вземат да го донесат точно преди НГ, ще му е кофти...

# 443
  • София
Ти пък Сий, не е рекъл никой, че хората, слагащи намордници са гадове, не се впрягай.
Ама пък си е гадно да се ползват по принуда, заради недомислени правилници.

Някои знаят, други не особено, но Рея не е добро куче по дифолт. Склонна е да си пази храната и играчките, има силен ловен инстинкт и е алфа уомън. Зъбеше се на кучета, които не харесва, на хора, които не харесва и тн. Сби се няколко пъти, не само по нейна инициатива, но пък с голям ентусиазъм, който за малко да доведе до лоши последствия.
Затова започнахме обучение, говоря за интензивно. Тя знаеше повечето команди, но се оказа, че това не е достатъчно. След известно количество опити, проби и грешки, се оказа, че механичния метод за възпитание при нея не работи добре, а аз не съм доволна от резултата.
Насочих се към Еми и започнахме все едно от нулата. Бях скептична, защото аз съм си скептик по характер и не се доверявам, без да разчопля защо и как и без да ми се докаже полза.
Това обучение доведе до неочаквани резултати. Започнах да разбирам по-добре кучето си. Тя стана по-самоуверена и спокойна. И се научи да чака аз да реша какво да прави. Винаги ме поглежда, когато ще се зъби на куче или човек. Поглежда него, после мен, и ако и забраня не реагира. Но, най-вече, спрях да се изнервям, когато не ни се получава нещо.
Радвам се, че намерих този учител и тази група.
За мен е важно кучето да е щастливо и когато мога да го водя по улиците без намордник и да го пускам да тича в извънградска среда, значи имам успех.

Сега остава да се отучим напълно от ядене на боклуци.

Та установих няколко неща. В следствие на обучението, кучето не стана по-дружелюбно. По-скоро се научи да не реагира така експанзивно. Не е по-малко опасна, но аз разпонавам признаците и знаците и знам, кога  трябва да внимавам повече. И като и кажа Спри, спира.
Но това всичкото е постигнато с месеци моя работа с кучето. Всеки ден, дори за по 15 мин., но всеки ден.

Защо предпочитам метода на Еми.?
Тя не работи с един проблем на кучето, например, че напада други кучета. Идеята е, че като се постигне разбиране накучето и послушание за всичко, включително за дребни, уж циркаджийски номера, то започва да те слуша и за важните, като Не яж тоя или оня. Изгражда се цялостно послушание, без да се пречупва кучето. Това работи за Рея и ми импонира на мен, като характер и като човек мразещ излишното ограничаване на всичко живо.

Има и още ама ми се схванаха палците.

Сори за сбърканитехтук там думи, ама няма време и да проверявам.

# 444
siyina къде е тази свободия по отношение на отглеждането и разхождането на домашни любимци? Мислех, че навсякъде важат еднакви правила. 🤔

в щатите живея

# 445
People SantaPeople SantaPeople Santa Хо хо хо, ето ни и нас

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 14:41 от pip4i

# 446
  • о`майна лунна нощ е
Посс, радвам се да прочета колко добро отражение има при вас тренировките и обучението при мама Еми.
Аз продължавам да си имам особено мнение, но никога не съм отричала, че ефект от работата й има.
Поздравявам ви!

# 447
Точно една щатска група за ваймаранери следя. В приютите  ако се запълни и няма място,освобождават чрез евтаназия. Имаше снимки на такива прекрасно същества,които никой не пожелава и им предстои да ги убият Sad
Та и там,въпреки либералната политика има безхаберни стопани.

Коте,и аз четох,че като влиза второ куче в къщата е хубаво първата среща да е навън,на неутрална територия за час-два и после да се приберат. Ако има ревност-строга корекция .

Вече има градове ( не в БЪлгария),забраняващи заря. Но Ганьо ще се весели,напук на мъглите и мръсния въздух.

# 448
  • Варна
Когато отидохме да вземем Каду, Бизу дойде с нас и после вкъщи влязоха двамата, все едно цял живот са били заедно, грам проблем не сме имали. Ама той на Бизу прякора му е Добринчо. 😁

Пипчи, туй нИ моА го постигна, ако ще и турско да стане. Двамата ще се скарат кой да седне при Дядо Коледа 😂

# 449
Esstela, няма проблеми, и двамата щеше да ги гушне. Имаше семейства и с по 3-4 животина.

Общи условия

Активация на акаунт