Любители на кучета - 100

• 47 639
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
  • sofia
То верно е смешно,  защото куч е по-малък от чехъл, но на детето не му е забавно да е изпохапан.
Вчера Леон беше по-култерен, а Пепи по-строг. Ще станат нещата.

# 346
Срещала съм информация- това с тръшкането по гръб да се прилага в крайни случаи. На мен не ми се е налагало.

# 347
Никой не казва да го треснеш със замах по гръб. Леко изтъркалване върши работа. Не е нужно да го боли, а да бъде поставено в подчинена поза. А и прагът на възприятие за болка при кутретата е доста по-висок от човешкия. Справка - как се отнасят с тях майките им.

# 348
И аз да се включа като на барабан палката, но майката знае къде, кога и как, а човеците налучкваме. Имам предвид лош опит, не мой, просто в такива моменти обикновено човек е ядосан и може да пресоли манджата.

# 349
Арчи гледа телевизия:

# 350
Може ли тези, които имат френски булдог, да споделите дали има много падане на козината им и трудно ли е тяхното отглеждане, относно грижата за тези гънчици и предразположеността им към кожни проблеми. Много благодаря предварително! Тъй като се чудя какво кученца да си взема френски булдог или йоркширски териер.

# 351
  • София
И аз съм против тръшкането, особено на толкова малко куче.
Айде праг на болка и възпитание, но някои неща се оставят за крайна мярка, все пак. Тръшкането е едно от тях.
Но да, социализацията трябва да започне от първия ден в дома. И показването кой след кой е в, йерархията също става от първия ден.

# 352
Значи социализацията е едно и никой не я отрича, ама нали стана дума как тия оалета доминират, което е далеч от това което означава самото доминиране. И отделно никой не казва да се оставя кутрето да хапе крака и ръце щото го сърбят зъбките. И не на последно място детето също трябва да участва в обучението на кучето, а не да чака родителите да го измъкват. От малко трябва да свикне че и малчугана е негов стопанин, а не само майка му и баща му.

# 353
  • sofia
Тово с претърколването по гръб не го знаех. Сега прилагаме "Не" и плесване с вестник, брошура, нещо леко.

# 354
Тръшкането по гръб никога няма цел болка. Идеята е да се приведе в подчинена позиция. Но съм срещала информация ,че се използва само в краен случай,не за щяло и нещяло. Не само защото ще загуби силата си на наказание,а имаше и психологически причини.
Корекция на поведение на малко куче би могло да бъде и леко хващане зад врата,както би направила майката. Не ми се е налагало и до там да прибягвам. Помня,че и ние ходехме издрани и посинени,но постепенно отминаха нещата.

# 355
  • Шотландия
Ние имахме куче с мерак да доминира, та сме опитвали всичко, но точно тръшкането, което се коментира, не мисля, че е било основно средство, пък и то е по-скоро претъркалване по гръб - все пак става въпрос за малко куче. Наблюдавайте майките кучки и тигрици, примерно, как въдворяват ред в котилото - изобщо не са нежни, хапят си на воля, ръмжат и т.н.  

Важното е на кучето да се показват границите, кое може и кое - не. Хапане на хора - абсолютно не. Разнасяне на чорапи, чехли и обувки - не (защото те носят миризмата на човека и са на човека, кучето си има свои играчки. ). Нищо, което е на високо, не се пипа - по маси, дивани и др. мебели - то - е на човеците, а не на кучето. Негово е само това, което е по пода (йерархия). На диван или легло се качва само ако човек го покани, иначе - не (високите места са за лидерите на глутницата). През врати и тесни места минава първо човека, после кучето. Ядат първо човеците, след това кучето - и то след като си изпълни "упражненията", т.е. да си заработи храната. Изобщо, кучето трябва да е наясно, че човекът е водача на глутницата - и той казва кой кога какво ще прави.

# 356
  • София
И аз да се включа като човек който отглежда бебе. За хапането покажете на кученцето, че ви е заболяло(чрез възклицание), отдръпнете ръката след 5-10 сек. подайте пак и така докато не спре да гризе силно, а по скоро да ви ближе.
За тръшкането наистина е последно, преди това трябва да сте пробвали всякакви други начини за отвличане на вниманието.
Това са съвети които ми даде треньорката. Не казвам че ми се получават на 100%, но според мен това е начина.

И да се похваля днес ни беше първата разходка

снимката изобщо не е добра, но от толкова много емоции нямаше начин да го хвана мирен. Още тогава се изака и изпишка, много съм горд.Hands Metal

# 357
  • София
Пляскане с вестник В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ. Особено на толкова малко куче.
Бебето пляскате ли го с вестник, като направи нещо, което не трябва.

# 358
  • Варна
Аз действам като Павелчо, защото при игра, ако някое от кучетата прекали, другото изскимтява и всички спират, тоест възклицанието им действа така. Помага.
Ето ни и нас как се забавляваме на прекрасното време във Варна. 🤪

https://youtu.be/nyhN5Wo-YuA

# 359
  • София
Аз минавам да Ви покажа един разкош, който вчера срещнахме и нахранихме. Толкова умно гледаше, а беше ужасно слаб 🙄

Ей, толкова съм гладен! Дайте наденицата, хляба и шкембето и ще бягам!

Общи условия

Активация на акаунт