Любители на кучета - 100

• 47 611
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Изобщо не се притеснявай,че ще пренесеш бълхи. Ти вземаш мерки.

# 466
Ние пък още не сме си взели кученцето и вече взеха да ме разубеждават- искали много грижи, мъжкото щяло през метър - два да си маркира територията и да пишка вкъщи и т.н ... Стана ми криво...😕

# 467
  • София
Сиви, и при нас Ветомуна с нищо не помогна, а го давах около 3 месеца, даже още имам от него. За лапичките не бяха много сигурни какво е точно, но най-вероятно е някаква сезонна алергия от тревата. Пролетта и есента се проявявала и вярно, че през лятото му беше минало. Дадоха ни мазило с три съставки - клотримазол, гентамицин и бетаметазон. Дано да помогне. Оказа се, че този месец ни е годишната ваксина, но системата им за смс-и не работела. Та приоритетно му я биха, а тази срещу кашлица остава за януари.
Сега му намазах лапичките и му дадох да дърля кокал, за да не се ближе. Направихме си и разходка от клиниката до вкъщи, така че и двамата сме доволни. Blush

Mjusi, пропускай си ги тези приказки покрай ушите. Щом аз издържах, всеки ще издържи! Sunglasses Тук в темата знаят през какви драми и тръшкания преминах, но за нищо на света не съжалявам, че си имам Харльо. Той си ми е принца. Heart

# 468
Добре дошла на Анабел!
Ние си отгледахме настинка и бълхи. Сега отивам да боря настинката с кардио, а като се върна ще къпя Джина с Biogance, а утре пипета за външно и цистал за вътрешно. Ако съм добре искам да идем на тренировка при Еми ама ме е страх да не хвърлим някоя бълха на другарите там .

За криво разбрания щатски либерализъм не ми се и коментира.

Няма нищо криворазбпано.Хората не се разхождат с кучета без каишки по пътя.Пускат ги в заградени места или в дворовете на училищата и то ,когато учениците са си тръгнали.И винаги се съобразяват.Паспорти имат всички кучета,но никой не го носи в себе си,чипове слагат на тези кучета на които стопаните им искат.И кой каквото ще да говори,който има куче в щатите много лесно се гледа. И когато разхождаш кучето си навън никой не те псува и не ти се кара,а напротив,спират и питат може ли да го погалят,как се казва...В никой случай постът ми не е заяждане.

# 469
Ние пък още не сме си взели кученцето и вече взеха да ме разубеждават- искали много грижи, мъжкото щяло през метър - два да си маркира територията и да пишка вкъщи и т.н ... Стана ми криво...😕
Те и женските също маркират територия. А и мъжки или женско няма да се размине без пишкане и акане у дома. Малкото куче рядко идва с три ваксини, а по принцип е препоръчително да се извежда на вън след поставена трета ваксина. А и нито едно не се е научило от първото разхождане на вън, че там се вършат нуждите. Ако знаеш това и си подготвена, че те чака много бърсане и чистене след мъника няма какво да те отказват.

# 470
Добре дошла на Анабел!
Ние си отгледахме настинка и бълхи. Сега отивам да боря настинката с кардио, а като се върна ще къпя Джина с Biogance, а утре пипета за външно и цистал за вътрешно. Ако съм добре искам да идем на тренировка при Еми ама ме е страх да не хвърлим някоя бълха на другарите там .

За криво разбрания щатски либерализъм не ми се и коментира.

Няма нищо криворазбпано.Хората не се разхождат с кучета без каишки по пътя.Пускат ги в заградени места или в дворовете на училищата и то ,когато учениците са си тръгнали.И винаги се съобразяват.Паспорти имат всички кучета,но никой не го носи в себе си,чипове слагат на тези кучета на които стопаните им искат.И кой каквото ще да говори,който има куче в щатите много лесно се гледа. И когато разхождаш кучето си навън никой не те псува и не ти се кара,а напротив,спират и питат може ли да го погалят,как се казва...В никой случай постът ми не е заяждане.
Добре, а кое те кара да мислиш, че тук не в така? Описаната от теб ситуация е доста сходна на тази в София, с разликата, че тук по мои наблюдения в училище не е позволено да се разхождат кучета, дори ако няма деца.
Момичетата, които ползват намордник го правят по свои съображения. И аз не нося паспорта на кучето постоянно.
Но смятам, че правилата и регулациите са нещо чудесно и едно осъзнато общество трябва да ги следва.

Джина и новата й бездомна приятелка Бела.

# 471
Много хубави снимки на кучовци с техните хора. Чудни сте!
Болните бързо да оздравяват!
Относно паспорт и чип, съм твърдо ЗА!
Лъчко получи по-рано коледният си подарък от кака. Едва го облякохме и ни гледаше с ужас милия, но излизайки на разходка му мина. Simple Smile

# 472
Много коледен Лъчко, сладур! Simple Smile

Mjusi, не слушай хорското мнение. Мъжко или женско - ще пишка и ака навсякъде. Ще гризе мебели. Купете му много играчки. Друг е въпросът, ако самите вие имате някакви съмнения дали го искате...
Животно се взима ако човек е сигурен.

Арчи йогата Smile

# 473
  • sf
Един неколеден Нейо 😄

# 474
  • София
Духче, ни си обезпаразитявай, ама Еми ще има чак на 28. Сега, празнично, по една тренировка на седмица. Те и тия се уговарят изрично и от рано.

Куче с предколеден подарък.

# 475
  • UK
И аз на Джинкс съм му взела същото мече, чакаме да пристигнат коледните подаръци от зооплюс в началото на другата седмица.... много пари се изръсих за него, то наградки, играчки, нов флекси повод, ново халти (старото го изяде в периода на непослушание преди месец и половина), храна му взех да си има Laughing Laughing За човешки подаръци не изхарчих толкова пари общо, колкото за него само Scream

# 476
Посс, мерси че ми каза. Аз я обезпаразитих днес и външно и вътрешно (с кожа от сьомга всякакви хапове минават).
И да имаше сигурно нямаше да дойда, на обяд вдигнах малко температура и като цяло ми е уморено физически. Отидох на спининг да се изпотя и да дам тласък на организма, сега ще си лежа и се надявам утре да съм пушка.

# 477
  • Стара Загора
2 х дупе Hug

# 478
  • Варна
А,Барби, яко е нали? Аз от където и да мина с двамата съм център на внимание, най-много децата ни се радват, възрастните се усмихват, днес една жена ми пожела да са живи и здрави, а бе много е приятно. 😘

# 479
Жената,  от която щяхме да вземем кучето се отказала да го продава- оставало за майка й. Напразно сме чакали и надявали толкова време, бясна съм!
Намерих друга обява, останали само момиченца Simple Smile . Остава да се договорим, чакам за подробности. И един глупав въпрос : има ли разлика между кралски пекинез и мини кралски пекинез или е едно и също? Не ми се смейте, наистина не знам 😅 .

Общи условия

Активация на акаунт