Любители на кучета - 100

• 47 577
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Духче, понеже отвори дума за фурминатор и реших да хвърля едно око за какво иде реч. Това чудо ми заприлича на машинка за подстригване, но явно само прилича. Ако е толкова функционално, както е дадено в описанието, ще купя. Аз гледах този в Стефанов, за кучета с къс косъм от средни породи, баш като за нас. А и ще ми е удобно да го взема от магазина им в Скай Сити. Та всъщност някой от вас има ли фурминатор и доволен ли е?

# 616
Духче, понеже отвори дума за фурминатор и реших да хвърля едно око за какво иде реч. Това чудо ми заприлича на машинка за подстригване, но явно само прилича. Ако е толкова функционално, както е дадено в описанието, ще купя. Аз гледах този в Стефанов, за кучета с къс косъм от средни породи, баш като за нас. А и ще ми е удобно да го взема от магазина им в Скай Сити. Та всъщност някой от вас има ли фурминатор и доволен ли е?
Аз точно от Стефанов го купих, 70 лв беше за нея оргинала, но хората казаха, че и репликата върши работа. По нататък ще й купя оргинален, сега взех за 31 лв на друга фирма, но наистина мисля, че помага. Магазинерът каза, че 10 дни трябва да я реша с него и че не замества гребен и в никакъв случай да не се прекалява с употребата. Смъкнах две торби козина с него, но аз и с нормалния гребен толкова си смъквам, просто с разликата, че гребенът обира само падналите, а фурминатора сваля и част от мъртвия подкосъм и косъм, които иначе се ръсят при всяко нейно движение. Просто не мисля, че някой може да си представи колко много, много, козина пада от Джина.

Ей я тука, изкъпана и сресана. И спяща.

# 617
  • София
Мерси, Духче! Ще го купя тоя фурминатор, че се мъча с една четка и после съм гроги.

# 618
  • София
Ми много е хубава, с туй цветенце и туй одеалце.
Видях я днес как ръси косми. Рея чак така не се е скубала никогаш, ава ние се и решем профилактично.
Направи и дрешка, да не треперичка в тоя студ. Че е деликатна, милата. И питай за готвенето, и Сиви може да даде акъл.
А, сетих се, слагам и чия и овесени ядки. Ти можеш и всички други зърнени, елда, жито. Хем разнообразие, хем полезно.
Тонка, честно, не знам за толкова късокосместо помага ли Фурминатора. Що му викат фУрминатор, като е фЪрминатор и аз не знам.
Аз имам и фалшив и истински, и двата страшно помагат, но рея има сума косъм и два тона подкосъм.
Ако намериш късокосмест, да пробваш...

Рея спи, щото потренира, поигра с другарче, хапна И баница, освен кюфтетата, абе умори се. Утре ще ходим да си играе в гората.
Слава богу, че не е зиморничава, че ако трябваше и за дрехи да мисля.

Редовно виждам маргаритката Джина и Духче, да са пофаля. За съжаление не мога да нагаля както искам Джинка, защото моята все всява смут и страх в редиците. А и Духче не мога да видя като хората, в тоя студ. Ама иде пролет....

# 619
Purple Heart нямам търпение да се стопли и да си поговорим спокойно, защото Посс е много интересен събеседник, особено по темите "животни" и "тренировки/хранене", със сигурност има и други, само по тези съм я "зачесала" обаче Simple Smile

Да, хубаво ме подсети. Отварям отново темата за домашно готвено. Аз отдавна си я подозирах шушаната, но днес получих и официално потвърждение, че гранулите са й мъка. Последици от болестта са почти пълна липса на задни зъби - и горни и долни. Манджички много обича, но ако минем пак на вариант готвено, трябва да изградим режим и да е само сутрин, до обяд, понеже после ме вдига по никое време да пишка. Пак ще й давам гранули, но малко накиснати в кисело мляко.
https://zoomagazinivarna.com/index.php/statii/polezni-statii/tok … lenchutzi-i-yadki - тук има статия кои храни са токсични за кучетата.
Тя много обича ориз с месо, ще започна да добавям зеленчуци, може би леко ще ги пасирам и примесвам с ориза и месото, спагети с месо яде също, ще я пробвам и с жито. Изобщо ще почета повече за нуждите от витамини и минерали и как да ги слагам в храната.

# 620
# 621
Тонка аз имам фурминатор за къса козина и съм много доволна от него. Приятелката ми след ползване на моя фурминатор взе и за нейната бигълка. И тя е много доволна. Ако намерил за проба да видиш дали ще ти свърши работа е най-добре.
Духче всякакви месо с ориз, пълнозърнести макарони, спагети, булгур, кус-кус. Отделно добавяш рендосани зеленчуци - моркови, броколи (тях на ситни парчета), чушки и каквото имаш още под ръка. Семена чия също може да добавяш, ленено семе. Преди сервиране малко зехтин и дажбата е готова за консумация.

# 622
  • София
Аз храня на два пъти, зящото и тежи на шкембето, ако е на едно ядене.
Ако не искаш да е вечер, давай сутрин и рано следобед. Обаче си вземи кантар и гледай грамажа. Тя, Джина е финна мадама, ама пак е добре да и следиш дажбата, да не е твърде малко пък.

Рея спи и ръмжи. Ей и на сън е драка това момиче.

# 623
  • о`майна лунна нощ е
Маймун с маймун

# 624
Здравейте ние си имаме  нашето кученце от  15 дни.Той е на 2 месеца. Казва се Рафаело .Порода Йорширски териер.Храним го с Роял Канин. На 30.12 му се пада втората ваксина.Преди няколко дни го обезпаризитихме вътрешно.

Да ви е живо и здраво, и мнооого да ви радва.Ще видите колко много радост ще ви донесе тази малка топка.

# 625
  • гр.Варна
нещо се оплетох с цитата, но ето това е топката. В брошурата от 16.12 до 22.12 стр. 32

# 626
Нашето момиче за втори път летя в самолет,в багажното...Смелото ми кърджалийче!Сега Лори е  на снежни игри, в Рила планина!   С кака си,уморена...   Проверих всички играчки,страшно тъжно  е споделеното от Плами...

Как понесе летенето,приспаха ли го преди да го сложат в багажното?Ако може малко повече инфо.

# 627
  • София
Няма от къде да взема за проба фурминатор, но ще се консултирам с продавачите в Стефанов, някои от тях са доста компетентни. Ще видя дали има опция за връщане, ако не се спогодим с уреда. Но много се нахъсах да взема, понеже всеки ден рина косми.

# 628
Лидъл заслужават да им се заведе дело. В друга държава нямаше да им се размине. Ужасно е случилото се. Cry

# 629
Информирайте Лидл,но с копие до централата в чужбина. Няма да върнете кученцето,но ще предпазите други.
Съжалявам за загубата!

Общи условия

Активация на акаунт