Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 882
  • 2 912
  •   3
Отговори
# 1 425
Искам и аз да попитам от от 7 месеца пия Ксетанор по 1 1/2 сутрин има ли странични действия и дали не трябва вече лекуващия лекар да ми намали дозата вече се чувствам много по добре

# 1 426
  bouquetЗабравих да кажа че много ми падаше косата през зимата и от като почнах да пия лекарствата започнаха да ми излизат пъпки по гърба и на деколтето и много черни точки при положение че си обръщам достатъчно внимание на кожата ходя редовно на козметик Благодаря предварително  bouquet newsm32

# 1 427
Габи, по друг начин не мога да ти помогна,освен по този: http://www.bda.bg/bdias/5765d.pdf  Преценката за дозировката е на твоя лекар.

# 1 428
Имам спешен въпрос.На дъщеря ми й предписаха Клацид таблетки от 250мг.Тя е на 5г.и тежи 25кг.
Въпроса ми е -не е ли превишена дозата?Току що прочетох че тези таблетки се предписват на деца над 12г.Притеснена съм,ако може някой да помогне ще съм много благодарна  bouquet

# 1 429
Имам спешен въпрос.На дъщеря ми й предписаха Клацид таблетки от 250мг.Тя е на 5г.и тежи 25кг.
Въпроса ми е -не е ли превишена дозата?Току що прочетох че тези таблетки се предписват на деца над 12г.Притеснена съм,ако може някой да помогне ще съм много благодарна  bouquet

Таблетна форма на 5 годишно дете????? newsm78  Обикновено се използват гранулите за приготвяне на суспензия.Като цяло това да не те притеснява.Ако детето може да ги приема лесно т.е. преглъща ги,нямаш основание за притеснение.Така тя приема 500 мг/24 ч,което е напълно допустимо за теглото и (това всъщност е един от критериите за определяне на дозировката)."Сиропната форма" позволява едно по-прецизно дозиране, но при вас може би не се налага.Възможни са и по-високи дози при лечение на тежки инфекции.Без паника,лекувайте се и оздравявайте Hug

# 1 430
  • Хасково
аз личнио предпочитам таблетки от 5 години за сина ми, а и Суспензията Кацид е доста неприятна. Последно обаче ми ги бяха изписали по 1,5 тб за 24 часа, той е около 30 кг. Не знам какво точно лекувате, тази доза е малко по-висока от нормалната за тези килограми. Бързо оздравяване

# 1 431
има такава доза.

# 1 432
Благодаря на всички ,които ми отговориха  bouquet

Изписват ни таблетки ,защото от сиропи повръща.Иначе лекуваме висока Т и кашлица.

# 1 433
Някой може ли да ми каже, дали в Белгия мога да си купя диклофенак дуо без рецепта.
Или някакво лекарство за дископатия. Работя в Холандия, а от там е невъзможно да си купя, защото трябва да имам рецепта.

# 1 434
Имам въпрос относно Фунгостатин - против гъбички. Не ми става ясно от листовката как точно се прилага - трябва ли да се гълта или не? Колко време трябва да се задържа в устата?

И Ехинацея на капки - каква е дозировката за деца на 1 и 10 месеца и на 4 и 8 месеца?

# 1 435
Преди месец ми изписаха DICYNONE ,заради обилна менструация.Повлия ми добре. Този месец имам същия проблем.Може ли да започна да го вземам отново? Дозировката е 2 пъти дневно по 500 мг. Въобще възможно ли е да се приема ежемесечно?

# 1 436
  • Габрово
Колко време без прекъсване може да се пие гръцкото лекарство против уроинфекции,Фуролин, от дете? Има ли странични ефекти като гадене и повръщане?Благодаря предварително! newsm78

# 1 437
Колко време без прекъсване може да се пие гръцкото лекарство против уроинфекции,Фуролин, от дете? Има ли странични ефекти като гадене и повръщане?Благодаря предварително! newsm78
фуразолидоните са забранени в БГ. има такива странични ефекти.

# 1 438
Трябва ми инфо продават ли в аптеките от българските водорсли,които добиват от Рупите и на каква цена.

# 1 439
И аз да попитам нещо каква е вредата от "Sumetrolim" нашата докторка много често ни го изписва.Благодаря предварително  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт