Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 938
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 410
И аз да попитам за рисковете и ползите от приема на Ефектин спрямо Серопрам?
Проблем ли е Ефектин да се приема заедно с Ланзул, Бетасерк и Ясмин?

# 1 411
И аз да попитам за рисковете и ползите от приема на Ефектин спрямо Серопрам?
Проблем ли е Ефектин да се приема заедно с Ланзул, Бетасерк и Ясмин?

Рискове и ползи.....хм,трудно е да се каже.Двете лекарства имат сходен механизъм на действие,сходни противопоказания и странични реакции. smile3529Може би просто Сероксат-а при вас не е дал очаквания терапевтичен отговор newsm78.

Няма противопоказания Ефектин да се употребява заедно с посочените лекарства.

# 1 412
Tрябва ми едно инфо.
Продава ли се в аптеката бентонит или клиноптилолит,или глинена вода,или не знам какво друго име може да са  сложили?Има ли го това????

# 1 413
  • София
Преди време имах гъбички и доста трудно но успях да ги излекувам.Докторката ми изписа Трикабактерия да  си правя промивки 1 път седмично 1 суп.л.в 250мл.вода това което ме притесни е че в листовката на препарата пише след употреба да се изплакне обилно с вода.Но при ваг.промивки как точно да стане и има ли смисъл да го ползвам.Благодаря предварително Simple Smile

# 1 414
...Докторката ми изписа Трикабактерия....
Да не е Триклобактер?

# 1 415
  • София
да Балерина това е извинявам се за грешката Praynig

# 1 416
  • Варна
Здравейте!
Предписаха на сина ми /2г и 10м./ Аугментин за деца, за гнойна ангина. Пие 2 х 4.5мл на денонощие. Въпроса ми е колко дни трябва да го приема? Лекарката каза 5 дни, но количеството май е за повече, а пише курса да не се прекъсва предварително.  newsm78
Благодаря предварително!  Simple Smile

# 1 417
  • София
Здравейте!
Предписаха на сина ми /2г и 10м./ Аугментин за деца, за гнойна ангина. Пие 2 х 4.5мл на денонощие. Въпроса ми е колко дни трябва да го приема? Лекарката каза 5 дни, но количеството май е за повече, а пише курса да не се прекъсва предварително.  newsm78

Мойта дъщеря за гнойна ангина винаги е пиела по 7 дена антибиотик(независимо какъв е...)

# 1 418
Преди време имах гъбички и доста трудно но успях да ги излекувам.Докторката ми изписа Трикабактерия да  си правя промивки 1 път седмично 1 суп.л.в 250мл.вода това което ме притесни е че в листовката на препарата пише след употреба да се изплакне обилно с вода.Но при ваг.промивки как точно да стане и има ли смисъл да го ползвам.Благодаря предварително Simple Smile
Прави си промивките според указанията за разреждане,изчаквай малко и след това промивай с вода.Да,трябва да се изплаква с вода.

# 1 419
Здравейте!

Срока за прием на антибиотик е минимум 5 дни.Ако ви остава количество, просто го изпийте до край-още по-добре.

# 1 420
Tрябва ми едно инфо.
Продава ли се в аптеката бентонит или клиноптилолит,или глинена вода,или не знам какво друго име може да са  сложили?Има ли го това????
В аптеките не със сигурност.Едно време се е използвал като бистрител във винпромите и производството на натурални сокове.Но сега дали се използва и къде-не знам.

# 1 421
Имате ли наблюдение от кой точно антибиотик започват да се разрушават зъбките на децата. При нас се получи така че за 7 месеца малката е приела 6 антибиотика, от което зъбките й започват да се развалят, за мой най-голям ужас. Стоматолозите са категорични - това е от антибиотика. Но от кой точно или това е в резултат от честият им прием?

# 1 422
Със сигурност тетрациклиновите (Тетрациклин , Метациклин ) антибиотици влияят неблагоприятно на зъбките. За амоксициклина (съдържа се в Аугментин , Оспамокс , Форсид и разни други) се твърди , че води до чести проблеми със зъбите , но вече на един по-късен етап от приема (т.е. малки деца които са го приемали като големи имат проблеми със зъбите).
Възможно разрушаването при вас да е от добавките в сиропите

# 1 423
Благодаря ти за отговора Пантелей  bye Flowers Four Leaf Clover

# 1 424
миналата година по това време във влагалищният секрет ми откриха някаква бактерия Превотела , пих флажил/ едвам го издържах, чувствах се адски гадно и ми се повръщаше / , после бах болна от пневмония и от антибиотиците получих гъбички/ от изследванията се показаха само гъбички, бактерията я нямаше/. Сега отново имам Превотела , чувствителна към флажил и climda/така поне го разчитам/. Миналата година беше друг лекар и ми изписа фажил за мен и мъжа ми, а сегашния лекар ми изписа само бетадин newsm78. Каза , че за мъжа ми нищо не трябва, не се предавало #Crazy...Кой от двамата е прав?И защо сега не ми изписа лекарствата написани на изследванията newsm78, или може би бетадин има общи съставки с тях?

понеже никой не ми отговори в темата,която пуснах...възможно ли е след слагането на свещичката бетадин и на сутринта да ми се пишка адски много и дори да се изпускат по няколко капки без да го усетиш.тОВА МИ СЕ СЛУЧВА ВЕДНАГА СЛЕД СЛАгане на свещичката?

Общи условия

Активация на акаунт