Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 429
  • 2 912
  •   3
Отговори
# 1 545
Искам да попитам за таблетки Вермокс.Детето ми е на 4г и при рутинни чревни изследвания пробата и за острици е положителна.Лекарката изписа от утре да започнем с Вермокс-по 1 таблетка на ден в продължение на три дни.Сега чета листовката в нета-пише да се пие сутрин и вечер по две таблетки?! newsm78Утре и в аптеката ще питам,и на личната пак ще звъня.
И още нещо-на каката също правихме чревни изследвания-тя няма глисти.Дали не трябва и тя,а и ние с таткото да пием Вермокс?

Правилно Ви е изписан вермокса.Незнам защо сте чели листовката в нета - в опаковката нямаше ли листовка? Имам в предвид, че тази в опаковката е най-достоверна.А за острици, когато член от семейството има не е нужно и другите членове да се лекуват!Обаче е хубаво да се повтарят изследванията на детенцето след около 2 седмици.

# 1 546
  • София
Листовката първо я четох с нета-още не бях купила лекарството,беше вечерта.На другия ден го взех.И сега ще го пием три дни,тоест и утре.В понеделник ще и вземат секрет и според лекарката всичко ще е ок,за което и аз много се надявам.След 20 дни се пие още една таблетка от лекарството и се правят още един път изследвания.

# 1 547
Моля, може ли да ме посъветвате как да давам на детето си капсули Апитонин-съдържат пчелно млечице 60 мг. Детето  ми е на 5 г почти, но е слабичък - около 17 кг.

Една капсула сутрин на гладно! Предполагам сте го водили на лекар, за да се види има ли някаква причина за килограмите?!!!

# 1 548
  • Пловдив
Моля, може ли да ме посъветвате как да давам на детето си капсули Апитонин-съдържат пчелно млечице 60 мг. Детето  ми е на 5 г почти, но е слабичък - около 17 кг.

Една капсула сутрин на гладно! Предполагам сте го водили на лекар, за да се види има ли някаква причина за килограмите?!!!
Последно лекар ме посъветва да го разделям-по 1/2 капсула 2 пъти на ден. Еднократно цяла капсула било много, а е толкова по-лесно! Какво имате предвид за килограмите? Редовно ходим на лекар и то не само един, никой не е казал, че има нещо ненормално. Просто е слаб и толкова.

# 1 549

Последно лекар ме посъветва да го разделям-по 1/2 капсула 2 пъти на ден. Еднократно цяла капсула било много, а е толкова по-лесно! Какво имате предвид за килограмите? Редовно ходим на лекар и то не само един, никой не е казал, че има нещо ненормално. Просто е слаб и толкова.

Именно това имах в предвид, да сте сигурно че няма някаква причина!

# 1 550
Здравейте, имам питане относно Биогая. Прочетох по-горе какво представлява, но искам да знам само по лекарско предписание ли се пие? Моето дете много го мъчат коремчето и червата, акито му е доста редичко и мирише. Преди няколко дни бяхме на контролен преглед и докторката видя наакания памперс и каза че е нормален, но ми се ще ако мога да му дам нещо, което да облекчи храносмилането. Иначе като брой изаквания варира между 2-6 на ден и цвета си е горчица. Забравих да кажа, че доста често връща поръчката, не мисля че повръща защото повечето пъти му се стича от устата и като количество е малко, но понякога му излиза и от носа.

Видях че, чак от август е темата, но ще отговоря, защото може да бъде от полза и на други хора - биогаята се води хранителна добавка. Не е лекарство! Но все пак си питайте и педиатъра!

# 1 551
Здравейте момичета !
Откриха ми хламидии и трябва да ги лекуваме!
Д-рката  ми е предписала Сумамед "500"
схемата е 4 таблетки да пия на веднъж  през 7 дена и така 3 пъти
Когато тръгнахме да ги купуваме в аптекарките останаха изумени 4е дозата ми е голяма
Опаковките бяха най много с по три хапчета .
Какво да правим страх ме е да не се натровим?
Моля ви който се е лекувал със Сумамед да каже каква е била схемата?
Че се притеснихме!
Благодаря ви предварително!

# 1 552
  • София
Хламидията е специфичен микроорганизъм, доста устойчив на лечение /би трябвало да се лекуват и двамата партньори/. Това е, вероятно причината да Ви изпишат тази доза /забележете, че е веднъж седмично/. Ако нещо Ви безпокои, обадете се на лекаря си, той може най-добре да ви обясни мотивите си.
При генитални и уроинфекции, принципно се изписва в по-високи дози.

# 1 553
Сумамед "500"
схемата е 4 таблетки да пия на веднъж  през 7 дена и така 3 пъти
Имайки в предвид, че вече съществуна антибиотик, който съдържа 2000 мг от същото лекарство като сумамеда,т.е. 4 табл сумамед не трябва да имаш притеснения. Въпросната доза от 2000 мг също се изпива наведнъж, така че лекувай се, че лошо иваче!

# 1 554
Здравейте! Интересува ме какви са страничните ефекти при венозно поставяне на атропин?
Поставен ми беше при раждане, но след това имах проблеми с дишането и сърцето. Получих и някаква спастична нетипична кашлица.

# 1 555
  • София
Тези ефекти са породени от механизма на действие на атропина. Не са странични, а по -точно нежелани ефекти. Или  е бил предозиран, или вие сте с повишена чувствителност към него. Добре е да уведомявате, лекарите при следваща необходимост от анестезии или при въпроса "Имате ли алергии към храни и лекарства?", за въздействието на атропина при Вас.

# 1 556
Имелда, много Ви благодаря! Hug

# 1 557
  • Пловдив
Здравейте!
Вчера лекарка УНГ изписа на дъщеря ми спрей Назалезе (син) като обясни, че прави нещо като филм в нослето и защитава от проникване на бактерии.
Моля за повече информация, защото цената хич не е ниска - заслужава ли си? Какви са му съставките и дали е безвредно като профилактика?
Благодаря предварително   bouquet

# 1 558
Здравейте,
От вчера големият ми син е в болница,с диагноза пневмония. Назначили са му Цефазолин . Преди 3 год. направи алергична реакция към цефазолина ,изразяваща се с обрив на 5-я ден.Съобщили сме на лек. лекар за това. Притеснявам се от нова алергична реакция.  Бихте ли ми обяснили какъв е риска ? Освен към цефазолин  ,получавали сме ал. реакции и към зепилен.

# 1 559
Здравейте и от мен! Синът ми е на 5 години, преди 3 седмици бяхме 5 дни в болница с пневмония. Слагаха му пеницилин венозно, а след това му изписаха Аугментин 312. И преди е пил Аугментин (за гнойни ангини), но не му помагаше. Винаги му е причинявал леко разстройство. Този път освен разстройството, на 4-я ден от приема започна да се чувства доста отпаднал, на 5-я ден повърна 2 пъти и вдигна температура  37.2. По съвет на лекаря спряхме Аугментина. Той каза, че не може да е сигурен дали симптомите са от АБ или от друга инфекция. 12 часа след последния прием на Аугментина симптомите изчезнаха. Въпросът ми е дали това е било някаква реакция на непоносимост ( предвид повишаването на температурата) към този АБ и трябва ли да го съобщаваме на лекуващия лекар, ако някога пак искат да му го изпишат? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт