Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 909
  • 2 912
  •   4
Отговори
# 1 560
  • София / Пловдив
Половината група в градината са с конюктивит, в това число и щерка ми. Педиатърът ни изписа Тобрадекс кремче - по два пъти дневно. Но не ми каза колко дни да го слагам. А докторът замина в чужбина и няма как да го питам.
Слагаме крамчето от 4 дни и вече няма никакви признаци на конюктивит. Да продължим ли с Тобрадекс-а и ако да още колко дни?

# 1 561
 PeaceДобре е да се слага поне още два дни/може и един път дневно вече/,но не повече от седмица Hug

# 1 562
  • София / Пловдив
  bouquet Мерси!

# 1 563
iskam da pitam dali moga da piq analgin...bremenna s1m v 7-mi mesec

# 1 564
  • Варна
Парацетамол може да пиеш, той не е противопоказан за бременни и пак е обезболяващ.

# 1 565
iskam da pitam dali moga da piq analgin...bremenna s1m v 7-mi mesec
НЕ ! А парацетамола колкото се може по-рядко!

# 1 566
Много се надявам да не се повторя с някоя друга мама, но да споделя нашия проблем.В началото на септември, /06.09./ синът ми, който е на 2 год. и половина, започна да кашля-суха кашлица, не много често.Започнах да му давам Проспан.На следващия ден вдигна температура, не можах да намеря педиатър, тъй като беше неделя и след консултации по телефона включих към лечението и Панадол.В понеделник вече го заведох при личния му лекар и той му изписа Дурацеф.Пи го четири дни и отидохме на контролен преглед.Продължаваше да кашля, нямаше температура и той го изпрати на снимка- казаха, че е с бронхит.Следващият антибиотик бе Зинат- по 6 мг на 12 ч.Пи го още 5 дена и на следващия контролен преглед детето вече беше с пневмония в ляво-7 дни му слагаха мускулно Цефтриаксон, каквото и да означава това.Междувременно изпи  Проспан-а, 1 шише АСС и Амброксол.Кашлицата почти спря, след което спрях сиропите и на втория ден започна да кашля отново.В началото кашляше само сутрин и 1-2 пъти през деня- суха и повърхностна кашлица.На 15.10. го заведох при педиатър в Монтана / ние сме от гр.Лом/- тя каза, че е алергична реакция и му изписа Кларитон- по 3 мг дневно.Вчера и днес се скъса да кашля и вече като го чуя и ми се изправя косата.Не знам какво да правя и къде да го заведа.Освен това в Монтана му изписаха и Ескимо кидс, тъй като е дребничък-по 5 мг дневно.След повече от месец наливане с лекарства, той отказва да ги пие и аз малко го премятам, като му ги слагам в банановата каша, която той и сега яде с удоволствие.Но...Дали по този начин не обърквам, да не кажа спирам действието на лекарствата?Не знам вече.Ще бъда много благодарна на някакъв съвет.Де факто синът ми има алергия към два антибиотика-Амикин и Сфундуцилин може би, ако съществува такъв.Той е осиновен и не знам как се е проявила алергията в дома, оттам дори не ми казаха за това, а го прочетох в тяхната епикриза, затова се извинявам ако втория антибиотик не съм го написала правилно, но не се чете много добре.

# 1 567
  • Силистра
Здравейте!
Аз да попитам за бебеправене и антибиотик, по-специално Лекоклар съчетан с бромхексин, аз ги пия. Как ви се струва? Или да спрем опитите, вие как смятате?
Желая ви хубава вечер   bouquet

# 1 568
Не знам дали сте коментирали напред в темата, но нямам време да я изчета цялата... пуснах търсачка и нищо не открих... Въпроса ми е дали мога да дам на 10 месечно бебе профилактично Осцилококцинум. И евентуално каква дозировка? Два дни е в контакт с каката, която е с температура, повръщане и хрема и се притеснявам да не се разболее и малкия. По закона на всеобщата гадост педиатъра и нашия личен лекар  в събота и неделя са с изключени мобилни телефони.
Много ще съм ви благодарна, ако някой сподели от опит   bouquet

# 1 569
 PeaceДа-можеш да дадеш по една доза/шишенце/ седмично,като варианта при тази възраст е да се разтворят гранулките в малко водичка или млеко Hug

# 1 570
  • Бургас
Здравейте!
Може ли някой да ми каже по каква схема се дават капките Есберитокс?Колко дни трябва да ги давам и колко да почиваме?
Предварително Ви благодаря!

# 1 571
Здравейте,синът ми е с продължителна хрема,от която секретите се  стичат в гърлото и сутрин не може да се изкашля,чак се дави.Тъй като проблема не е в гърлото ,не ни изписват сироп за отхрачване,но аз се притеснявам да не слезе към дробовете инфекцията и за това искам да му дам нещо за отхрачванв,да не задържа секретите.На 3 г. и 7 м. е . АЦЦ Кидс или Мулосолван е за предпочитане без лекарско предписание-какви са страничните ефекти и на двата медикамента?

Благодаря предварително

# 1 572
  • Варна
Здравейте!
Мога ли да давам едновременно "Бронховаксом" и "Центрум- Джуниър"?

Живанка не изписаха ли к-ки за нос? При такива задни секрети на сина ми са му изписвали "Макситрол"(к-ки за очи са, но на 2-3 пъти са му ги изписвали за нос) или правени к-ки с Адреналин, пръскам и със Стеримар. Иначе от сиропите "Мукосулван" е пил, но това е когато кашлицата от секретите е дразнеща през целия ден.

# 1 573
  • София
На 3 г. и 7 м. е . АЦЦ Кидс или Мулосолван е за предпочитане без лекарско предписание-какви са страничните ефекти и на двата медикамента?

Благодаря предварително
като цяло без значение кой от двата.

Здравейте!
Мога ли да давам едновременно "Бронховаксом" и "Центрум- Джуниър"?

може

# 1 574
Здравейте!
Може ли някой да ми каже по каква схема се дават капките Есберитокс?Колко дни трябва да ги давам и колко да почиваме?
Предварително Ви благодаря!

Ако детето не пие други стимулатари може да се дават 20 дни и 10 дни почивка след това. Ако пие и други неща в завимосто от това какви може есберитокса да се пие 10 дни. Но като цяло да не е повече от месец да се почива.

Общи условия

Активация на акаунт