Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 934
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 575
Здравейте,синът ми е с продължителна хрема,от която секретите се  стичат в гърлото и сутрин не може да се изкашля,чак се дави.Тъй като проблема не е в гърлото ,не ни изписват сироп за отхрачване,но аз се притеснявам да не слезе към дробовете инфекцията и за това искам да му дам нещо за отхрачванв,да не задържа секретите.На 3 г. и 7 м. е . АЦЦ Кидс или Мулосолван е за предпочитане без лекарско предписание-какви са страничните ефекти и на двата медикамента?

Благодаря предварително
Няма особено голям смисъл от сироп за кашлица, ако детето кашля предимно през нощта, давайки се от секретите от носа. Ако дадете отхрачващ сироп без да има какво да отхрачва детето може да започне кашля повече. Ако се притеснявате, че може положението да се усложни заведедето го детенцето пак на лекар.

# 1 576
  • Бургас
Здравейте!
Може ли някой да ми каже по каква схема се дават капките Есберитокс?Колко дни трябва да ги давам и колко да почиваме?
Предварително Ви благодаря!

Ако детето не пие други стимулатари може да се дават 20 дни и 10 дни почивка след това. Ако пие и други неща в завимосто от това какви може есберитокса да се пие 10 дни. Но като цяло да не е повече от месец да се почива.

Не пие нищо друго.За сега съм доволна от Есберитокса.
Благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 1 577
Здравейте!
Мога ли да давам едновременно "Бронховаксом" и "Центрум- Джуниър"?

По принцип да, но центрума не повече от 2 седмици, защото е за деца над 4 год, а вашето май е по-малко. След 10 дни пак може да дадете останалата част от центрума.

# 1 578
Здравейте,синът ми е с продължителна хрема,от която секретите се  стичат в гърлото и сутрин не може да се изкашля,чак се дави.Тъй като проблема не е в гърлото ,не ни изписват сироп за отхрачване,но аз се притеснявам да не слезе към дробовете инфекцията и за това искам да му дам нещо за отхрачванв,да не задържа секретите.На 3 г. и 7 м. е . АЦЦ Кидс или Мулосолван е за предпочитане без лекарско предписание-какви са страничните ефекти и на двата медикамента?

Благодаря предварително
Няма особено голям смисъл от сироп за кашлица, ако детето кашля предимно през нощта, давайки се от секретите от носа. Ако дадете отхрачващ сироп без да има какво да отхрачва детето може да започне кашля повече. Ако се притеснявате, че може положението да се усложни заведедето го детенцето пак на лекар.

Синът ми не кашля-в смисъл ,че не се стичат постоянно да го дразнят.През нощта се закашля 1-2 пъти,но на сутринта всичко се е насъбрало и гласът му е променен,докато не се изкашли не става.

Тедулина-да слагаме и капки в носа,просто искам да му помогна да не се задръсти със секрети и за това смятам да му взема АЦЦ да втечни сектретите.

Благодаря ви за отзивчивостта  bouquet

# 1 579
  • Варна
Здравейте!
Мога ли да давам едновременно "Бронховаксом" и "Центрум- Джуниър"?

По принцип да, но центрума не повече от 2 седмици, защото е за деца над 4 год, а вашето май е по-малко. След 10 дни пак може да дадете останалата част от центрума.
Давам по половин таблетка  от витамините. В такъв случай пак ли да давам само 2седмици и изобщо по каква схема се пият витамините?
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 1 580
Конктретна схема за прием на витамина няма. Можеш да ги даваш 2 седмици, ако детенцето е здравичко по принцип. Ако е по-болнаво или ходи на градина ги давай месец и след това 2 седмици почивка. ЗАвиси и от начина на хранене, ако поема повече естествени витамина тогава центрума не е нужно да го даваш цял месец. Важното в случая е да се правят почивки от около 2 седмици. Ако обаче пък усетиш, че се разболява веднага ги започваш. Аз лично не съм съгласна да се спазват схемите на 20 дни пиене и 10 дни почивка без да се вземат в предвид останалите фактори - градина, хранене, сезон и т.н. Така че остава ти да прецениш кое е най-подходящо за твоето дете.

# 1 581
  • Варна
Благодаря!  bouquet
Детето беше на АБ почти цял месец, а и на ДГ ще го пускам отново към средата на ноември, така че най-удачно ми се вижда да давам цял месец. Опитвам се да давам плодове и зеленчуци, но като цяло не яде много  Confused.

# 1 582
Благодаря!  bouquet
Детето беше на АБ почти цял месец, а и на ДГ ще го пускам отново към средата на ноември, така че най-удачно ми се вижда да давам цял месец.

# 1 583
.

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 15:34 от Анонимен

# 1 584
някой знае ли какви са съставките на гранфурина и имат ли странични ефекти?

# 1 585
Granofurin H    sol. - 100ml    

1.Salicylic acid   -1.82g    
   2.Ethacridine lactate - 0.36g    
   3.Flavacridine hydrchloride - 0.36 g    
   4.Hydrocortisone - 0.11 g    
   5.Methylthioninium chloride - 0.72g    
   6.Nitrofural - 0.18 g    
   7.Tetracaine - 0.45 g

Странични ефекти само при предозиране - в смисъл много често, ако се маже може да разрани допълнително лигавицата. И ако се погълне тогава.

# 1 586
bimbaaa,благодаря  Hug питам,защото лекувам гнойна ангина на дъщеря ми.с 3-4 намазвания и гърлото почти се оправи,но гранофурина го гълта понеже пишка зелено.затова питам доколко е вреден...а моето е даже гранулин

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 10:38 от nano

# 1 587
От малки количества, колкото за намазване няма проблем стига разбира се да не е много често/ всеки месец/.

# 1 588
Salicylic acid   
НЕ СЕ ДАВА НА ДЕЦА ДО 12 ГОД. ВЬЗРАСТ Stop

В лекарството има кортиzон и анестетик.Както и оцветители.

# 1 589
Salicylic acid   
НЕ СЕ ДАВА НА ДЕЦА ДО 12 ГОД. ВЬЗРАСТ Stop

В лекарството има кортиzон и анестетик.Както и оцветители.

това е като да дадеш Аспирин,нали Кристиан?

Общи условия

Активация на акаунт