Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 924 079
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 2 100
Мнението ви за Ринолекса господин Вълев.Дъщеря ми има хрема,и нищо не я оправя.Стича се към гърлото и предизвиква кашлица.За един месец три пъти я преслушва педиатър,гърдите са чисти стичат се секрети назад.Почнахме Геломиртол но се оплаква от болки в коремчето.Имаме диагноза ал.ринит,пръскахме назонекс 5 дни,нямаше особен ефект.Прочетох в нета добри отзиви за Ринолекса,не сме го ползвали до сега.Детето е на 5 години и 3 месеца

ЗДравейте!

Ринолекс е хубав препарат, който повлиява хремата. Но е предназначен основно като деконгестант и една от съставките му има бактерицидно действие. Ако хлемата е от алергичен произвох, обаче, ринолекс няма да повлияе съществено течащия с воден секрет нос.

Геломиртол пък въобще не ми е ясно защо са ви изписали, след като имате диагноза "алергичен ринит". Самият геломиртол може да предизвика алергична реакция към склонните на това пациенти. Произходът на суровината му е такъв, че може да бъде алерген. Геломиртол се дава предимно при синуити и други състояния, свързани с бактериална инфекция на лигавиците в носа, гърлото и надолу.

При доказан алергичен ринит би следвало да вземате системна терапия антихистамин (таблетки през устата или на сироп) и колкото се може повече промивки на носните пътища с хипертоничен солен разтвор (например: Тонимер Хипертоник спрей)

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 101
  • Бургас
Здравейте!
Бихте ли ми казали Нео-Ринактив колко време може да се ползва и по схема ли се прилага? Какви странични ефекти има?
Препоръчаха ми го за алергичен ринит,но не са ми го изписвали досега...

# 2 102
Благодаря Ви за компетентния отговор!
Нещата при нас се въртят в кръг.Имаме алергичен ринит,който пък предразполага към бактериални инфекции.Това не е мое мнение ,а на УНГ специалиста който ни прегледа вчера.
Проблема с носа определи ,като много сериозен.Детето се давеше цяла нощ от сополи,лекарят ги определи като гнойни.Имаме и стафилокок,който не ми се лекуваше с АБ,но при нас създава проблеми,явно и заради алергията-пак лекарско мнение.Пили сме ахтихистамини,и сме пръскали такива,последно и Назонекс пръскахме,обаче хремата не минаваше.Изобщо ,трета година сме с такава хрема ,все по-трудно се справяме.Лекарят каза че ,не се повлиава от противоал.лекарства защото прави кръстосана инфекция.В момента сме на Цефзил и капки Гентамицин,Урбазон и Ксилометазолин.Бактерията е чувствителна кън тези АБ.Само за два дни резултата е повече от добър.Препоръчаха ни и физиотерапия с УЧВ Rolling Eyes.Пиша Ви толкова подробно защото отговаряте подробно и компетентно,кажете има ли шанс да се израсте ал. ринит?И пак в тази връзка ,какво мислите за Сенсибилизацията?Предложиха я на детето ми,което е на 5 г.,не посмях да я подложа на такава терапия.Не боледува чвсто от обикновенните детски болести,но заради тази хрема,все нещо пием и капем Confused
Само да допълня,секрета не е воден и не изтича навън,проблемите са като легне,но въпреки това всички лекари кават че има ал.ринит,не киха изобщо ,но доста си чеше носа

# 2 103
Здравейте!
Бихте ли ми казали Нео-Ринактив колко време може да се ползва и по схема ли се прилага? Какви странични ефекти има?
Препоръчаха ми го за алергичен ринит,но не са ми го изписвали досега...

Нео-Ринактив е стероиден препарат. Изписва се за системна употреба. При някои пациенти- до три месеца без прекъсване.

Няма особена схема - впръсква се един или два пъти на ден в ноздрите.

Ефектите му са като на всички стероиди - руптури на кръвоносните съдове, нарушаване на хормоналния баланс (кортикостероиди) и ред други. Само че, това става при употреба на препарата над година. При това, в назалната форма обикновено има локални реакции, а не системни - разраняване на лигавицата на носа, например.

Не е по-различно от Назонекса, например, просто това са различни по ефективност препарати с различни странични ефекти по интензитет.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 104
Благодаря Ви за компетентния отговор!
Нещата при нас се въртят в кръг.Имаме алергичен ринит,който пък предразполага към бактериални инфекции.Това не е мое мнение ,а на УНГ специалиста който ни прегледа вчера.
Проблема с носа определи ,като много сериозен.Детето се давеше цяла нощ от сополи,лекарят ги определи като гнойни.Имаме и стафилокок,който не ми се лекуваше с АБ,но при нас създава проблеми,явно и заради алергията-пак лекарско мнение.Пили сме ахтихистамини,и сме пръскали такива,последно и Назонекс пръскахме,обаче хремата не минаваше.Изобщо ,трета година сме с такава хрема ,все по-трудно се справяме.Лекарят каза че ,не се повлиава от противоал.лекарства защото прави кръстосана инфекция.В момента сме на Цефзил и капки Гентамицин,Урбазон и Ксилометазолин.Бактерията е чувствителна кън тези АБ.Само за два дни резултата е повече от добър.Препоръчаха ни и физиотерапия с УЧВ Rolling Eyes.Пиша Ви толкова подробно защото отговаряте подробно и компетентно,кажете има ли шанс да се израсте ал. ринит?И пак в тази връзка ,какво мислите за Сенсибилизацията?Предложиха я на детето ми,което е на 5 г.,не посмях да я подложа на такава терапия.Не боледува чвсто от обикновенните детски болести,но заради тази хрема,все нещо пием и капем Confused
Само да допълня,секрета не е воден и не изтича навън,проблемите са като легне,но въпреки това всички лекари кават че има ал.ринит,не киха изобщо ,но доста си чеше носа

Прощавайте, правите ли инхалации с физиологичен разтвор? При вас това е задължително, за да туширате всякакви усложнения - стига с тия антибиотици и стероиди на първа линия!

Давайте ми информация накъде върви при вас!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 105
Имате предвид инхалации с небулайзер?Не сме правили ,не разполагам с такъв уред.Ринита е изключително "заден"събират се секрети и като легне похърква преглъща и кашля.Ако наистина ще има полза ,ще го закупим.Нямаше как без антибиотик,секретите станаха гнойни ,и почна да кашля през ноща.три месеца опитах какво ли не ,но без хрема не сме имали и ден,с различен интензитет и си променяше цвета.

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 17:01 от Пали

# 2 106
Имате предвид инхалации с небулайзер?Не сме правили ,не разполагам с такъв уред.Ринита е изключително "заден"събират се секрети и като легне похърква преглъща и кашля.Ако наистина ще има полза ,ще го закупим

Трябва да бъде изключена версията да развивате трета сливица. Но и при трета сливица и при алергичен ринит инхалациите ще облекчат неимоверно много  както състоянието на детето, така и ефективността на лечението с другите препарати. Плюс това, инхалациите с небулизатор са абсолютно безвредни!

Ако имате още въпроси- използвайте ме Simple Smile

Ще ви дам сайта на аптеката, за да видите какви инхалатори има, ако стигнете до такова решение: http://www.eruditabg.com/?pid=17

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 107
Много сте отзивчив,за което Ви благодаря  bouquet
Трета сливица нямаме,вадена е  два пъти,направи много бърз рецидив Tired

# 2 108
Детенцето пие ли всяка сутрин топло мляко и обича ли го,ако?

# 2 109
Детенцето пие ли всяка сутрин топло мляко и обича ли го,ако?
не,пие мляко но не много често

# 2 110
Вьзможно ли е да мудавате нещо всеки ден,което то не желае и не прима с охота?

# 2 111
не я насилвам за храна,по-скоро я ограничавам.много трудно се адаптира в градината,но мисля че и повлия положително.в момента ходи с желание

# 2 112
Пали,при положение,че традиционната медицина не помага ,може да опитате с хомеопатия.Няма да навреди,а може много да помогне.

# 2 113
Това каква връзка има ?

# 2 114
Това каква връзка има ?
хомеопатията  нали има индивидуален подход към всеки пациент.търсят първопричината във всяко заболяване.струва ми се това е връзката Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт