Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 586
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 490
  • София

Вкарайте в дневната диета малко чай от мента, жълт кантарион и бял равнец, за да няма "малко ГЕР, малко гастрит"...

Благодаря Ви! А билките в какви пропорции и как да се приемат?

# 2 491
ADliquid for kids или Рибомунил-моля за мнение

Здравейте, М A R I Q !

Моля, задайте по-ясен въпрос. В каква светлина бихте желали да ги сравним и оценим? Това са два съвсем различни препарата.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 492

Вкарайте в дневната диета малко чай от мента, жълт кантарион и бял равнец, за да няма "малко ГЕР, малко гастрит"...

Благодаря Ви! А билките в какви пропорции и как да се приемат?

За тази възраст се правят запарки с 1 чаена лъжичка от сухата билка в 500 мл вряла вода. Стои така в порцеланов съд, докато изстине при стайна температура. Прецежда се с тензух или неметална цедка (напр: пластмасова) и се дава вместо вода на малчугана. По-добре е, ако не смесвате билките, а ги редувате- по една билка на ден.

Ако му е горчиво (особено белият равнец и жълтият кантарион), можете да подслаждате с пчелен мед, но чак когато чаят изстине до стайната температура или поне до 40 градуса. Познава се, ако можете да си топнете пръста на ръката в чая, без да ви изгори. Устните издържат на около 60 градуса по Целзий!

По принцип, добре е да възпитате децата да пият билкови чайове още от малки, без да ги насилвате. Очевидно и вие ще трябва да пиете чай! Личен пример...

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 493
  • София
Благодаря!   bouquet
Отдавна сме се научили да пием всякакви билки, заради многобройните вируси и болки в стомахчето.  ooooh!

# 2 494
  • Burgas, Bulgaria
ADliquid for kids или Рибомунил-моля за мнение

Здравейте, М A R I Q !

Моля, задайте по-ясен въпрос. В каква светлина бихте желали да ги сравним и оценим? Това са два съвсем различни препарата.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

извинявам се не знаех ,4е са разли4ни или поне не останах с такова впе4атление.Ами Рибомунил ни бе препоръ4ан от 3-та градска където водихме детето на консулт.Казаха ,4е ще го подготвим за зимата ,за да не боледува,понеже има малко дуп4ица на сърцето,която не е опасна но е за предпо4итане да не вдига висока Т.
ADliquid for kids ни го изписа педиатъра и каза ,4е за него това е по=добрия вариант,но под4ертавам, 4е за разлика от преди сега детето е всяка седмица болно или не можем да го излекуваме или както казва педиатъра имунитета му е доста отслабен и в комбинация с яслата е така.
Ето още от последния вирус не се е оправил, а снощи ушето го боля  Tired
Бихте ли ми казали разликата между тях.

# 2 495
Здравейте......вече 2 месец пия Ясмин и съм се обринала мн неприятно(само на лицето)....пъпки навсякъде по лицето и леки ситни пъпчици по челото.....възможно ли е да е от тях....преди тях пих Диане 35 но го спрях заради притеснянието,че са мн силни(пих ги за акнето ми)но сега тези пъпки са мн странни...защо излизат постоянно....от 3 дни пия рибено масло заради витамин А....мисля,че от раждането малко се е изчерпал и сега кожата показва(знам ли)....какво мислите   bouquet

# 2 496
Здравейте......вече 2 месец пия Ясмин и съм се обринала мн неприятно(само на лицето)....пъпки навсякъде по лицето и леки ситни пъпчици по челото.....възможно ли е да е от тях....преди тях пих Диане 35 но го спрях заради притеснянието,че са мн силни(пих ги за акнето ми)но сега тези пъпки са мн странни...защо излизат постоянно....от 3 дни пия рибено масло заради витамин А....мисля,че от раждането малко се е изчерпал и сега кожата показва(знам ли)....какво мислите   bouquet

Здравейте!

Аз лично не съм склонен да мисля каквото и да било. Просто отидете на преглед. Може да е от всичко, включително хормоните, нещо, което сте яла наскоро или пък дори фотосенсибилизация..

Диагнози по интернет не се поставят.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 497
Здравейте, синът ми от седмица е с хрема, кашля и има начална проява на конюнктивит. Лечението, предписано от педиатър е Стеримар + Мукосептонекс, Проспан - за кашлицата и Офталмо-септонекс за окото ... Обаче кашлицата се задълбочава, сополите вече са зелени, а ефект от Проспан и Мукоспетонекс-а НЕ виждам! Sad Детето е на 10 навършени месеца. Адекватни ли са изписаните медикаменти и мога ли да заменя някой от тях с нещо по-добро? Питам, защото една позната очна лекарка ми смени капките с Тобрекс и определено оченцето се изчисти - следователно, започнах да се съмнявам в компетентността на педи. Sad

Педиатърът бе убеден, че всичко е от зъби ... ама аз вече сериозно се съмнявам!

Благодаря Ви предварително!

# 2 498
  • София
 Здравейте, пих Оспамокс 1000, Салбутамол, Еуреспал, Ципринол и Креон. Първо спрях Ципринол, след това Калбутамол, продължавам да пия другите заради бронхит и проблеми със стомаха. Получих гъбички. Пих една таблетка Микомах /това беше в петък/, но до сега няма/вече три дни /ефект. Преди като се е налагало да използам Микомакс ми е помагал веднага. Възможно ли е от употребата на лекарствата да не може да подейства? Трябва ли да спра всичко, дори и Креон?

# 2 499
Изписаха ми Авелокс за 5 дни по телефона (!). Симптомите от снощи са ми като при настинка: хрема, гърло, главоболие, ниска температура. Вероятно повода за този силен антибиотик е фактът, че съм болна за трети път в рамките на последните 2 месеца (все така гърло, кашлица, хрема...до сега се лекувах с чайове и тантум верде Simple Smile). Въпросите са ми два: 1. Нужен ли е толкова силен антибиотик? 2. Има ли по-евтин еквивалент?

Благодаря предварително!

# 2 500
  • София
Искам да попитам трябва ли да огранича приема на мляко и млечни продукти по време на лечение с Доксициклин (точното лекарство е Вибрамицин, лекувам уреаплазма)? Четох в една друга тема за това, но не разбрах дали да го правя и ако да, защо.
И също, лекарката ми изписа Микомакс, но не уточни кога точно да го изпия, на първия ден от приема на антибиотик, по средата на лечението ли?.... Ще пия антибиотика 7 дни. Предварително благодаря за отговорите.

# 2 501
  • Пловдив
Понеже съм много алергична доксициклина е моя антибиотик.Скоро ми се наложи да го пия заедно с микомакс. И аз знам, че не се употребява по време а приема му кисело мляко или млечни произведения, защото  не може да се разтвори добре в стомаха. Така го пише и на листовката: ".....Комбинираното прилагане на продукти, съдържащи калций, магнезий, алуминий или желязо с Доксициклин намалява значително усвояването на антибиотика." А микомакса се взима еднократно с първия прием на антибиотика. Поне така ми каза на мен гинеколога.Дано да съм ти била полезна, късно видях питането ти.

# 2 502
Искам да попитам трябва ли да огранича приема на мляко и млечни продукти по време на лечение с Доксициклин (точното лекарство е Вибрамицин, лекувам уреаплазма)? Четох в една друга тема за това, но не разбрах дали да го правя и ако да, защо.
И също, лекарката ми изписа Микомакс, но не уточни кога точно да го изпия, на първия ден от приема на антибиотик, по средата на лечението ли?.... Ще пия антибиотика 7 дни. Предварително благодаря за отговорите.

Здравейте!

Простете ме за закъснелия отговор!

Директно на темата: доксициклинът е представител на тетрациклиновите антибиотици. За всички тях е известно, че не трябва да се срещат с калциевите йони, защото образуват веднага неразтворими комплекси. Един такъв калциев комплекс е неусвояем от организма и отива в… тоалетната чиния, ако пациентът приеме калциеви храни и доксициклин едновременно.

Храни, източници на калций са: млечните продукти, включително сиренето, кашкавалът, киселото мляко, айрянът, минералната вода, кайсиите, сокът от кайсии, компотите с кайсии, пиперките, лекарствата с калий при остеопороза и прочее. Някои лекарства против разстройство са източник на калций, както и повечето мултивитамини  с минерали.

Затова, пациентите не трябва да спират да приемат такива храни, просто трябва да спазват часови интервал от два часа преди и след приема на доксициклина да не приемат калций-съдържащи храни.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 503
маг.фарм. Антон Вълев , рефлукса лечимо заболяване ли е, или изисква периодично медикаментозно лечение?
Дъщеря ми възобнови симптомите два месеца след спиране на лечението

# 2 504
Здравейте,
       Извинявам се предварително за това, че незнам към кого конкректно да се обърна в темата, защото тя е много дълга за чете и в момента нямам достатъчно време.

Направо пиша за проблема:
Синът ми е на 8 години и по принцип хич не го подминават вирусите, като всяко протичане на болестта е предружено с много висока температура 39,6, повръщане и разстройство и последващо появяване на херпеси из цялата уста и гърло.
  Единствения начин да сваля т-та е  като дам ТЕЧЕН АНАЛГИН и тук идва за мен проблема - синът ми тогава  започва да халюцинира ,   
казва , че изпитва ужас и страх от нещо, страх от сън, очите му блуждаят леко и като че ли невижда реално, оглежда се наоколо,  стягат се всички мускули и ме прегръща силно и плаче да му помогна ....да го спася от страха. Несъм сигурна, да ли за това е виновен аналгина , но има съвпадения и съм много изплашена. Към какъв специалист трябва да се обърна?

Общи условия

Активация на акаунт