Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 703
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 475
Благодаря Ви!
Много ме изненадахте с предупреждението за въшките. Не очаквах точно такъв проблем. Превантивно прави ли се нещо?  
По отношение на грипа. Ако не вземаме хомеопатични препарати и не правим ваксина, какво препоръчвате като профилактика?

PS Колко месеца мога да давам Звездичките?

Здравейте!

Нищо не се прави превантивно! Просто се обяснява на децата да избягват пряк контакт с другите деца - да не си опират главите, да не сядат абсолютно навсякъде в градския транспорт... Просто да ги възпитате да спазват лична хигиена и най-важното - веднага да казват на родителите си, ако има нещо нередно - засърбяло го, полазило го нещо.. такива неща.

По отношение на въшките, важно е да обясните на детето, че да имаш въшки не е срамно. Защото, за да не му се присмиват останалите деца, понякога вашият малчуган крие, че има проблем!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 476
  • Mediterraneo
хора кажете AЦЦ може ли да навреди,мъж  казва 4е според него детето вместо да се оправи се е задръстило
на 2г.4м е и не може да хра4и ако това е от зна4ение миналата седмица му изписаха това и Сумелитролим и 5 дни беше на това ,сега от стряда не е ама има да се 4исти кашлицата-мога ли да продължа да давам или  newsm78

Дъщеря ми буквално се давеше със секрети малко след приема на прахчето. За половин час възудх не можеше да си поеме от кашлица. Но пък сякаш бързо й помогна да изчисти секретите от гърдите  Thinking

# 2 477
хора кажете AЦЦ може ли да навреди,мъж  казва 4е според него детето вместо да се оправи се е задръстило
на 2г.4м е и не може да хра4и ако това е от зна4ение миналата седмица му изписаха това и Сумелитролим и 5 дни беше на това ,сега от стряда не е ама има да се 4исти кашлицата-мога ли да продължа да давам или  newsm78

Дъщеря ми буквално се давеше със секрети малко след приема на прахчето. За половин час възудх не можеше да си поеме от кашлица. Но пък сякаш бързо й помогна да изчисти секретите от гърдите  Thinking

На малкия винаги много му е помагало сиропчето АЦЦ Кидс.Дори спира да кашля,а сиропът само втечнява секретите и се изчистват

# 2 478
  • София
Здравейте отново, маг. Вълев,
Благодаря Ви за отговорите.
По-горе Ви бях питала за това, какво рибено масло да да вам на детето си (7 г.). Започнах да давам Ескимо Кидс, на обяд, по време на хранене. Два дни го давах и на втория ден вечерта (т.е. снощи) детето каза, че има неприятно чуство в стомахчето. Тази сутрин имаше разстройство. Стана още в 6 без 10 и имаше 2 изхождания и стомахчето къркореше силно. Възможно ли е Ескимото да е причина за проблема, тъй като няма други симптоми? Трябваше да му дам Хидрасек и Ентерол и да го изпратя на училище. Засега няма други изхождания. Много държа да му давам рибено масло защото виждам ефект върху концентрацията на детето.

# 2 479

ние сме с Т 38 и ще го водя на лекар в 17 4аса,май с тази кашлица това АЦЦ ни забата4и ......-20дни ве4е и сега изведнъж Т
проблема изобщо не е в ацц-то... ама изобщо...

# 2 480
  • Burgas, Bulgaria
  нищо му нямало дадоха ADliquid for kids каза ,4е инунитета му е сринат .Ние имаме предписано ит 3-та градска друг имуностимулатор Рибуно-нещо си ама нашия педи настоява за този на този.
вирус лепнал,егати сума ти време не може да се оправи на цяло......от вирус във вирус

# 2 481

Здравейте!

Ацетилцистеинът има странични действия, но те не се изразяват в "задръстване" на дихателните пътища, както сте го описали. Обратно, зада имат ефект, муколитиците трябва да се прилагат продължително време- около 10-15 дена, зада имат успех терапиите, в които са включени.

По-интересно е да се знае поради каква причина е изписан антибиотикът, дъли е правена антибиограма с цел определяне на антибиотичното лечение... Може азитромицинът (Сумамед) въобще да не е бил ефективен. Ето ви една възможна причина.

После, какво означава "задръстени" дихателни пътища? каква е диагнозата на детето?

После, колко течности на ден пие детето? За да действат муколитиците, трябва да го наливате с течности - чай, вода, сокове.. целта е дневната дажба да достигне до 1 литър за тази възраст. Чак тогава муколитиците имат ефект върху жилавия секрет. Натрупаното количество вода води и до формиране на маса на храчката, която пациентът да изхвърли при откашлянето.

Поздрави,

маг.фарм. Антон Вълев

# 2 482
Здравейте отново, маг. Вълев,
Благодаря Ви за отговорите.
По-горе Ви бях питала за това, какво рибено масло да да вам на детето си (7 г.). Започнах да давам Ескимо Кидс, на обяд, по време на хранене. Два дни го давах и на втория ден вечерта (т.е. снощи) детето каза, че има неприятно чуство в стомахчето. Тази сутрин имаше разстройство. Стана още в 6 без 10 и имаше 2 изхождания и стомахчето къркореше силно. Възможно ли е Ескимото да е причина за проблема, тъй като няма други симптоми? Трябваше да му дам Хидрасек и Ентерол и да го изпратя на училище. Засега няма други изхождания. Много държа да му давам рибено масло защото виждам ефект върху концентрацията на детето.

Вие кога го давате? преди или след храна?

# 2 483
  • София
На кутията пише "по време на хранене". Затова го давам на обяд като започне да се храни - след първие хапки или малко преди да приключи с обяда. Само 1 път по една ч.л.
ПП Той си има проблеми със стомаха по принцип. След рентгенова снимка тази пролет проф. Бранков каза, че има "малко гастрит, малко ГЕР".

# 2 484
На кутията пише "по време на хранене". Затова го давам на обяд като започне да се храни - след първие хапки или малко преди да приключи с обяда. Само 1 път по една ч.л.
ПП Той си има проблеми със стомаха по принцип. След рентгенова снимка тази пролет проф. Бранков каза, че има "малко гастрит, малко ГЕР".

Здравейте!

Мой съвет е да преминете на прием около 15-на минути след хранене, за да не примесвате вкуса на рибеното масло с храната. Някои пациенти имат непоносимост към този вкус.

Ако детето има "малко гастрит, малко ГЕР", трябва да се внимава каква храна му давате- по-малко хлебни, захарни продукти и по-малко източници на растителни киселини- домати, например.

Вкарайте в дневната диета малко чай от мента, жълт кантарион и бял равнец, за да няма "малко ГЕР, малко гастрит"...

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 485
Здравейте!
Педиатъра ни предписа Бромховаксом , какво ви е мнението за този вид ваксина или по скоро подсилвател на именната система  Thinking

Здравейте, ted!

Моля ви, потърсете с търсачката из форумите тук, писах много подробно за Изопринозина. Мисля, че едното подробно описание дадох в темата за херпесите, а другото трябва да е било тук- в темата за лекарствата.

Бронховаксом не е ваксина със сигурност, той е противовирусен препарат, който би могъл да се ползва за профилактика на вирусни заболявания.

Но, прочетете  с търсачката, за да не повтаряме всичко отново.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев
Благодаря ще потърся  Peace

# 2 486
Здравейте маг.фарм. Антон Вълев,
а бихте ли ми казали от гледна точка на риска от алергична реакция Гелоситин по-безвреден  ли е от Пиносол

Благодаря

# 2 487
а бихте ли ми казали от гледна точка на риска от алергична реакция Гелоситин по-безвреден  ли е от Пиносол

Благодаря

Здравейте!

Здравейте! На този въпрос вече съм давал отговор: Очакванията са, че Гелоситин би следвало да има по-малка алергенност, поради произхода на екстрактите. Въпреки това, счита се, че алергичността у пациентите е индивидуална и не може да се предвиди кой от какво ще бъде алергичен. В този смисъл, считайте ги за еднакво алергенни, ако въобще.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 488
  • Burgas, Bulgaria
ADliquid for kids или Рибомунил-моля за мнение

# 2 489

Благодаря

Здравейте!

Здравейте! На този въпрос вече съм давал отговор: Очакванията са, че Гелоситин би следвало да има по-малка алергенност, поради произхода на екстрактите. Въпреки това, счита се, че алергичността у пациентите е индивидуална и не може да се предвиди кой от какво ще бъде алергичен. В този смисъл, считайте ги за еднакво алергенни, ако въобще.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Благодаря и извинявайте,явно съм пропуснала отговора Ви !

Общи условия

Активация на акаунт