Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 918 037
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 550
ЗДравейте! Искам да попитам дали капките сперсадекс /изписани са за носа/ могат да се използват успоредно с ксизал-а?  newsm78 лекуваме уртикария и остатъчна хрема, но пропуснах да попитам лекаря дали едновременно да почвам и сперсадекса ...

Могат да се ползват заедно, въпраки че аз не бих ги използвал за носа. Това е лична позиция, не ангажирам никого с нея.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 551
Искам да попитам Бисептола на хапчета от 400 мг как се пие?
На 12 часа по две или по едно newsm78

# 2 552
Имам отворено шише със Саностол от май месец -мога ли да давам от него за дете или да купя ново?

# 2 553
Искам да попитам Бисептола на хапчета от 400 мг как се пие?
На 12 часа по две или по едно

По 2 таблетки  на 12 часа от 480 мг

# 2 554
Имам отворено шише със Саностол от май месец -мога ли да давам от него за дете или да купя ново?

Изхвърлете старата опаковка, защото се е окислило съдържанието. Вземете си нова.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 555

Изхвърлете старата опаковка, защото се е окислило съдържанието. Вземете си нова.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев
благодаря

# 2 556
Здравейте!

Имам спешен въпрос - какви спазмолитици, освен бусколизин и спазмалгон, могат да се приемат за успокояване на силна коремна болка, причинена от срастване на червата и/или частично запушване?

Единственото, което знам е, че медикаментите не трябва да ускоряват перисталтиката на червата.

Може ли да се приема например ранетидин?

Предварително благодаря за отговорите и отзивчивостта ви!

# 2 557
Здравейте да попитам може ли възрастен да пие  156 и ако може по колко NeWS78!От два дена сам с болки в гърло и подути сливици,на дъщеря ря ми редовно и го изписват и винаги го имам.

# 2 558
  • shumen
Здравейте маг.фарм.Вълев,

Обикновена урина-албумин,седмимент нужно ли е да пускаме след лечение с Цефазолин мускулно,кръвна картина и СУЕ освен стерилна,за лечение на пиелонефрит и стрептокок SPP?

# 2 559
Здравейте да попитам може ли възрастен да пие  156 и ако може по колко NeWS78!От два дена сам с болки в гърло и подути сливици,на дъщеря ря ми редовно и го изписват и винаги го имам.

Здравейте!

Всеки би могъл да го глътне, но при възрастни дозата от 2000 мг на ден ще трябва да я направи с… 32 милилитра на всеки 12 часа, което означава, че едно цяло шише Аугментин 156 ще му стигне за 3 приема! Това е необосновано нерационално не само заради цената, но и заради неприятното усещане да изпиеш 32 милилтра антибиотик! Това се равнява на 2,5 пълни супени лъжици!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 560
Здравейте маг.фарм.Вълев,

Обикновена урина-албумин,седмимент нужно ли е да пускаме след лечение с Цефазолин мускулно,кръвна картина и СУЕ освен стерилна,за лечение на пиелонефрит и стрептокок SPP?

Задължително- това са рутинни изследвания, от които се започва.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 561
  • shumen
Благодаря Ви за отговорите ма.фарм.Вълев.

До 15-20 дни след лечението ще пуснем нови изследвания да видим какво ще излезе.То лечението с Цефазолин е увеличено на 10,а не на 7 дни.

И искам да попитам,брат ми пи 5 дни АБ Ксоримакс и7 дни Флавамед за бронхит,но от няколко дни пак кашля.Утре ще ходи на лекар отново,но може ли да е направил пневмония без Т и хрема.

# 2 562
Благодаря Ви за отговорите ма.фарм.Вълев.

До 15-20 дни след лечението ще пуснем нови изследвания да видим какво ще излезе.То лечението с Цефазолин е увеличено на 10,а не на 7 дни.

И искам да попитам,брат ми пи 5 дни АБ Ксоримакс и7 дни Флавамед за бронхит,но от няколко дни пак кашля.Утре ще ходи на лекар отново,но може ли да е направил пневмония без Т и хрема.

Теоретично, не е изключено. Има безсимптомни пневмонии, уви.

Може и да се дължи на друго - муколитикът, Флавамед (амброксол) трябва да се приема поне 10 дни, за да има ефект. Продължителността на приема е свързата с механизма на действие на муколитиците.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 563
  • shumen
Благодаря Ви за отговора,

той Флавамед го пие вече 10 дни,тази вечер му е бил последния прием.Утре е на лекар,да видим какво ще каже.Аз бях така м.март и се оказа,че съм с стрептокок пневмония.Може ли да се прояви сега при него,след толкова месеци?

# 2 564
Здравейте, маг.фармацевт Вълев! От дни ме е обзела една параноя за здравето на детето, страхувам се много да не се разболее от свинския грип. Дали е подходящо освен витамин С, който приема, да и давам нещо от рода на Есберитокса или някакъв препарат с ехинацея, или пък някакви поливитаминни комплекси?

Общи условия

Активация на акаунт