Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 562
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 680
детето е на 5 години,но рефлукса като диагноза и го поставиха съвсем наскоро,и то УНГ специалист

# 1 681
Привет,
Искам да споделя моята история с вас, ако може някой да ми помогне....

Миналата година имах доста стрес в службата и имунната ми си система доста се срина. Но аз в онзи момент не го знаех това. През септември 2008 крака ми доста сериозно взе да се надува в областта на глезена/абцес/. След 15 дни оттока беше толкова голям, че ме приеха в болницата по спешност.
Там лекуваха с 3 антибиотика венозно. Това явно още повече ме изтощи. След като излязох от болницата поддържах близо 10 дни температура /незнайно от какво/ - пих 4 антибиотик.
След като се справих що годе с инфекцията след 10-15 дни започна да ме боли пикочния мехур и бъбреците. След 2 месеца търсене на причината от микробиологичното изследване се оказа, че урината ми е стерилна и ,че това не е цистит а имам гъбички КАНДИДА 4 СТЕПЕН.

Един познат, който се занимава с нетрадиционна медицина ми препоръча да си направя изследване за хламидиЙ и Цитомегал вирус, за да ги изключим /защото имах намерение да забременявам/.
И ето, че резултата на Имуноглоболина G /Цитомегал вирус/  се оказа 468 /+/ при норма 15.
Но аз другите не ги изследвах - имам впредвид A и M.
И сега се чудя дали тези неща нямат нещо общо.
Едното е следствие от спад в имунната система, а другото е вследствие на антибиотиците.

Аз по принцип не мога да разбера какво всъщност означава този Цитомегал вирус и какво означават тези високи стойностти?
Някой чувал ли е за него и как се лекува?

Предварително благодаря на всеки, които ми отговори!

# 1 682
Привет,
Искам да споделя моята история с вас, ако може някой да ми помогне....

Миналата година имах доста стрес в службата и имунната ми си система доста се срина. Но аз в онзи момент не го знаех това. През септември 2008 крака ми доста сериозно взе да се надува в областта на глезена/абцес/. След 15 дни оттока беше толкова голям, че ме приеха в болницата по спешност.
Там лекуваха с 3 антибиотика венозно. Това явно още повече ме изтощи. След като излязох от болницата поддържах близо 10 дни температура /незнайно от какво/ - пих 4 антибиотик.
След като се справих що годе с инфекцията след 10-15 дни започна да ме боли пикочния мехур и бъбреците. След 2 месеца търсене на причината от микробиологичното изследване се оказа, че урината ми е стерилна и ,че това не е цистит а имам гъбички КАНДИДА 4 СТЕПЕН.

Един познат, който се занимава с нетрадиционна медицина ми препоръча да си направя изследване за хламидиЙ и Цитомегал вирус, за да ги изключим /защото имах намерение да забременявам/.
И ето, че резултата на Имуноглоболина G /Цитомегал вирус/  се оказа 468 /+/ при норма 15.
Но аз другите не ги изследвах - имам впредвид A и M.
И сега се чудя дали тези неща нямат нещо общо.
Едното е следствие от спад в имунната система, а другото е вследствие на антибиотиците.

Аз по принцип не мога да разбера какво всъщност означава този Цитомегал вирус и какво означават тези високи стойностти?
Някой чувал ли е за него и как се лекува?

Предварително благодаря на всеки, които ми отговори!

Браво на твоя познат, но има един малък проблем - твоят лекуваш лекар или домашен лекар знае ли за този резултат? Веднага трябва да го отнесеш при лекаря си и да подготвите набор от изследвания под негов контрол.  Толкова високо ниво веднага трябва да се обследва.  Изчети кой какво ще ти напише във форума, но имай предвид, че тук пишат служители в банки, чистачи, шофьори и всякакви други професии, но лекари- много рядко. При това, на теб ти трябва специализирана лекарска консултация.

Като превантивна мярка, за да намалиш спада на имунната система, вземай препарати с Ехинацея, рибено масло, корейски жен-шен или лекарствени имуностимулатори.

# 1 683
детето е на 5 години,но рефлукса като диагноза и го поставиха съвсем наскоро,и то УНГ специалист

На тази възраст може да се дават вече някои форми на инхибитори на протонната помпа както и Иберогаст, така че говори с твоя лекар-гастроентеролог. Трябва преглед на гастроентеролог!

# 1 684

На тази възраст може да се дават вече някои форми на инхибитори на протонната помпа както и Иберогаст, така че говори с твоя лекар-гастроентеролог. Трябва преглед на гастроентеролог!
Благодаря!Възможно ли е да сърца със зъби заради рефлукса,прави го от скоро?
спи си спокойно,изведнъж почва да диша по -шумно ,един два пъти,получва се като мляскане ,и опитва да преглътне,и понякога се чува скърцане

# 1 685
  • София
Скърцането със зъби има по-скоро емоционална причина. когато децата, пък и не само те са напрегнати скърцат. Така или иначе, всичко което се случва  я товари психически.
Аз поне не съм чувала да има връзка м/у рефлукса и скърцането, но това не означава автоматично, че няма  Grinning.

# 1 686
хаха, с колежката Маркос се състезаваме днес кой по-добре да те информира, но мога да кажа, че ми прави чест, че работим заедно с нея в екип тази вечер. Освен това, картинките, които си е избрала за профил са много стилни и елегантни!

Но, да не се заплесвам, това скърцане обикновено няма пряка връзка с рефлукса, даже ако симптомите са само това преглъщане, може вече да сте овладяли рефлукса с мотилиума и да става въпрос просто за изява на "просънуване" на нервно напрежение или на някакъв съвсем друг проблем. Не те съветвам да хукваш веднага да я водиш при други специалисти, щото майките веднага се шашкат и настава една паника в цялата къща! Нека мине малко време от лечението. Знам, че пациентите искат лечението да дава светкавичен резултат и да е еднодневно, но истината е, че лекуването почти винаги се подчинява на правилото, че колкото време не е било лекувано състоянието, поне толкова време трябва да се отдели за лечението оттук нататък.

Пожелавам ти успех и съвсем скоро да си мислиш да нови завеси в стаята, а не за лечения на детето!

# 1 687
МНОГО МЕ УСПОКОИХТЕ Confused
детето има подобни симптоми от три години,но толкова изявени ,от около три месеца.първо се появи преглъщането,и понеже всички лекари виняха хремата,се чудех защо и не кашля.но после се почна и кашлянето,и така до пътвото хапче Мотилиум,сега не кашля,но преглъщането си остана.Мотилиума го спряхме заради страничен ефект,остана Алмагел

# 1 688
Благодаря Ви маг.фарм. Антон Вълев.

А към какъв лекар да се обърна - към личния лекар или към специалист / и ако да към какъв специалист - гинеколог??? или друг/

Аз затова пиша във форума, за да се ориентирам. Напълно непознат ми е този Цитомегал вирус.

# 1 689
  • София
Магика аз не бих препоръчала Вентолин за 10- месечно бебе
Е сега ме притесни.
Кашлицата е дълбока,започна с бронхит,изпихме 2 шишета Аугментин/10дни/,не се повлия особено,кашля от време на време,но като се закашля а-ха да повърне/или а-ха да направи спазъм.Без Т,хрема или зачервено гърло,единствено и само кашлица.А иначе през ден ходим на слушалка/при педи/.И нищо не чува.Давам Ериус/но това не е алергична кашлица според мен/.
А Вентолина педито ни го изписа.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 11:52 от Магика

# 1 690
Здравейте,интересува ме капките за нос Виброцил съдосвиващи ли са (от типа на ксилометазолина ) и дали може да се привикне към тях,както и дали могат сериозно да увредят носната лигавица,ако се ползват често.Изписаха ги на сина ми за отпушване на нослето и така да издухва по лесно секретите.Той е на почти 4 годинки

Благодаря предварително Hug

# 1 691
  • София
Магика аз не бих препоръчала Вентолин за 10- месечно бебе
Е сега ме притесни.
Кашлицата е дълбока,започна с бронхит,изпихме 2 шишета Аугментин/10дни/,не се повлия особено,кашля от време на време,но като се закашля а-ха да повърне/или а-ха да направи спазъм.Без Т,хрема или зачервено гърло,единствено и само кашлица.А иначе през ден ходим на слушалка/при педи/.И нищо не чува.Давам Ериус/но това не е алергична кашлица според мен/.
А Вентолина педито ни го изписа.
Съжалявям ако съм те притеснила, може би не съм се изразила правилно. За предписването на Вентолин си има показания  и аз не бих го дала  ако няма определени симптоми, само за да се облекчи кашлицата. Щом педиатър е преценил, че бебето има нужда от Вентолин, той си има своите основания, с оглед на прегледа и т.н.

Детето има ли склонност много да повръща, особено след ядене, насън?

Г-н Вълев, благодаря!

# 1 692
Търся един прах за зарастване на рани за диабетик:Acudex или Debrisan?Някой има ли идея от къде мога да го поръчам?Преди една година са го получавали в България,но вече не го внасят.С търсачката нищо не открих!
Ако г-н Антон Вълев знае нещо по този въпрос може да пише!

# 1 693
Търся един прах за зарастване на рани за диабетик:Acudex или Debrisan?Някой има ли идея от къде мога да го поръчам?Преди една година са го получавали в България,но вече не го внасят.С търсачката нищо не открих!
Ако г-н Антон Вълев знае нещо по този въпрос може да пише!

Първо ще проверя, после ще ви пиша. Аз лично не съм работил с този препарат, затова утре ще отворя регистъра и ще потърся какво има в лекарствоснабдителната мрежа.

Междувременно, бихте ли ми описали по-подробно за какво иде реч - на колко години е пациентът, диабетик на лекарствена терапия ли е или на инсулин, изобщо, какво му е лечението в момента. Другото, което ме вълнува, е къде са тези рани, колко са големи, от колко време ги има, и с какво ги третира в момента и с какво е пробвал досега (ако е пробвал). И последен въпрос - как решихте, че само тези прахчета вършат работа, кой ви ги изписа, та именно тях търсите. Предварително благодаря за това, че ще ми помогнете при съставянето на отговора си с тази информация!

# 1 694
  • София

Детето има ли склонност много да повръща, особено след ядене, насън?

Не,никога не е повръщал.

Общи условия

Активация на акаунт