Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 084
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 920
Моля за помощ. Две лекарки следят развитието на моето дете и никога не се припокриват. Като става въпрос за кърмене или захранване, ги слушам и дете и сама преценявам, но сега детето ми е болно и незнам кое лечение да подхвана.

Детето ми е от 4 дни много хремава и едвам диша. И двете лекарки поне в прегледа бяха единодушни, и след обстоен преглед и двете казаха че е главно носа, и леко зачервено гърло. Гърдичките са чисти.
1. Едната предписа Виброцил - 3 пъти (най-много) по 1 капка във всяка ноздра, Вит Ц - половин ампула от 2 мл, един път дневно и Зиртек - 2 пъти по 2 капки. Също каза, че ако много плаче детето, евентуално може да има дискомфорт в ушите вследствие на болеста и предписа само в краен случай (при много рев) отипакс.

2. Другата дисквалифицира тотално всички тези лекарства и каза, че вит. Ц се дава половинка ако е 5 мл ампулата, а щом е 2 мл ампулата да я давам цяла. Отделно предписа Калциев Глюконат 10% - 3 пъти по 1 ч.л., Ксилометазолин 0,005 - 3 пъти по 1 капка, мукоплант сироп - 3 пъти по 1 ч.л. и тантум верде да топя биберона в него.

Детето ми е на 8 месеца.

Благодаря предварително за помощта и препоръките.  Hug

# 1 921
има ли отит или няма? посявка? обсъдихте ли антибиотик?

пп. изписали са почити едно също... и повечето - без смисъл...
правени ли са ваксини срещу хемофилус и стрептококи?

# 1 922

Това е към мен нали?

Няма отит, няма посявка, антибиотик не са дискутирали. Досега са правени хепатитни и пентаксим ваксини. Други не (мисля)

# 1 923

Това е към мен нали?

Няма отит, няма посявка, антибиотик не са дискутирали. Досега са правени хепатитни и пентаксим ваксини. Други не (мисля)
хемофилус има. това е добре. следете ушичките и температурата. малко капки в носа и панадол  ще са достатъчни. ще препоръчам да направите превенар след като оздравеете. за няколко дни ще е нужно търпение... задължавайте педиатрите да преглеждат ушичките с отоскоп. можете да се консултирате с бърди - тук - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33388.500

# 1 924

Това е към мен нали?

хемофилус има. това е добре. следете ушичките и температурата. малко капки в носа и панадол  ще са достатъчни. ще препоръчам да направите превенар след като оздравеете. за няколко дни ще е нужно търпение... задължавайте педиатрите да преглеждат ушичките с отоскоп. можете да се консултирате с бърди - тук - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33388.500

Благодаря!  Hug

# 1 925
Здравейте, г-н Вълев! Отскоро съм бременна - 4 с. и през това време си слагах Ксилометазолин, тъй като имам (вероятно) медикаментозен ринит (не знам дали е точно). Носът ми не се отпушва без някой медикамент от Метазолините от години. Дали е опасно за плода в така ранен стадий? Купих си от цитираните от Вас хомеопатични капки. Засега нямам резултат, много ме мъчи запушения нос, а д-рът ми каза също да не употребявам повече Ксилометазолин. Има ли и други подобни спрейове или капки, за да пробвам. Благодаря!

# 1 926
Също, тъй като виждам, че тука има доста препатили:)), ако някой друг ме посъветва, ще съм много благодарна! Hug

# 1 927
При бременност може да се прилага Мар плюс-спрей-съдъжа класическата морска вода+декспантенол.Друг безопасен препарат е гелоситин-сусамово, портокалово и лимоново масло!Дано да съм била полезна!  bouquet

# 1 928
Благодаря, г-жо Иванова:))! Ще пробвам!

# 1 929

Здравейте!

Ей на това не мога да не реагирам! Как, без да се консултирате с вашия гинеколог, ще пробвате по написаното в някакъв си форум?!? Коя е г-жа Иванова за вас? Видяхте ли я как изглежда, знаете ли от какво разбира?

Не правете грешни асоциации - не коментирам написаното от М.Иванова, то в случая е съвсем адекватно и благодаря за хубавия отговор. КОментирам нагласата "ще пробвам на моя глава"... А бе хора, тук всеки може да си пише каквото иска. Не следва ли да се консултирате винаги с лекуващия си лекар?

На вашия конкретен въпрос: наистина не можете да ползвате други капки, освен солената вода в стотиците й търговски имена: Мар плюс, Стеримар, Диснемар, Тонимер, Тетрисал, Низита... има много още. Гелоситин е продукт, който можете да ползвате по време на бременност, при това не е скъп. Отделен е въпроса дали ще ви отпуши носа, понеже е предназначен за други състояния. Но, това вече бе казано от М. Иванова. Това запушване на носа ще отшуми веднага след раждането.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 1 930
  • София
Искам да попитам какви странични реакции може да има Диазепам за дете на 7г.Малката е с клапа за хидроцефалия,гърчове е правила до два месеца след раждането,когато и поставиха клапа.Оттогава досега да чукна на дърво не  е.Обаче лекарите ми казаха при висока темп да и давам фенобарбитал.За съжаление той вече не се произвежда,а моите запаси са с изтекъл срок на годност.В момента вкъщи караме вирус с темп.Личната ми изписа Диазепам и каза при нужда да давам.Но при такива еднократни давания има ли риск за детето?
Да поясня,че ще се допитам и до неврохихурга ни,просто повече от едно мнения е по добре.

# 1 931

Здравейте!

Ей на това не мога да не реагирам! Как, без да се консултирате с вашия гинеколог, ще пробвате по написаното в някакъв си форум?!? Коя е г-жа Иванова за вас? Видяхте ли я как изглежда, знаете ли от какво разбира?

Не правете грешни асоциации - не коментирам написаното от М.Иванова, то в случая е съвсем адекватно и благодаря за хубавия отговор. КОментирам нагласата "ще пробвам на моя глава"... А бе хора, тук всеки може да си пише каквото иска. Не следва ли да се консултирате винаги с лекуващия си лекар?

Tired Нищо лични-но мисля че по същата логика с която се доверявати на Вашите съвети-по форумски и онлайн все пак-независимо кой и с каква титла и име се подписва  Peace

# 1 932
и аз да попитам,метотрексат инжекции,дадоха ми ги от клиниката в която бях,но като се върнах видях че са с изтекъл срок на годност,сестрата която ми ги бие ми каза че нямало проблем,но аз се притеснявам дали въобще има ефект,не ели рисковано?

# 1 933
  • София
Зависи с колко е изтекъл. Принципно на лекарствените средства срокът е по-дълъг, от отбелязания, от съображения зе безопасност.

# 1 934
до 01.09 са годни

Общи условия

Активация на акаунт