Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 564
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 2 415
Моля да ми кажете при прием на антидепресанти / Ципралекс/, кои други лекарства трябва да се приемат с повишено внимание или да се избягват. Лекарката ми казва, че няма проблеми, но съм чела, че комбинация с антихистамини е опасна.
И в никакъв случай сок от грейпфрут!
Защото аз се наливах по едно време с него... Confused

# 2 416
  • Burgas, Bulgaria
помощ-ухото го боли имам Отипакс и док каза да давам Нурофен,да ама листовката на капките я няма -как да слагам-да сутринта трябва да издържим

# 2 417
  • София
Преди употреба шишенцето  да се затопли в ръцете.

2 или 3 пъти дневно леко с гутатора и се накапват  4 -5 капки във външния ушен канал. Максимална продължителност на лечението - 10 дни.   

# 2 418
  • Burgas, Bulgaria
много мерси   bouquet

# 2 419
помощ-ухото го боли имам Отипакс и док каза да давам Нурофен,да ама листовката на капките я няма -как да слагам-да сутринта трябва да издържим
а защо не го видят веднага детето?

# 2 420
Имелда, Сабина   bouquet

# 2 421
Може ли и аз да се консултирам с маг.фарм. Антон Вълев? Оперирана съм преди 6 м. от дискова херния на л5-Ес. Имам още няколко доказани дх. В момента съм с болки в кръста, правих ЯМР - нямам рецидив на операцията, но на по-горни дискове имам поддаване. На врата имам  3 дх, с един бомбиран диск - трудно си движа шията, имам болки и ми изтръпват ръцете.
Питането ми е: неврологът ми изписа Нивалин 10 по схема, Аркоксия 120 (1х1/2 на обяд), Волтарен 100 (1 вечер). Личната лекарка ми изписва Ланзул 30 (1 сутрин), Сиофор 850 (3х1/2).
Не знам дали мога да съвместявам всички тези медикаменти? Вече се побърках от графика да ги пия. А дали мога да включа Румалая или Флексодон А? Имам наследствено заболяване на ставите.

ЗДравейте, jocco!

Само ще добавя коментара си към това, което колегата Имелда Ви е написала.

Аз лично имам определени резерви към Аркоксията, защото тя сега стартира на българския пазар и лекарите започнаха да я пишат за щяло и нещяло. Вярно е, че има мощно обезболяващо и противовъзпалително действие и особен афинитет към туширане на ставни и костни болки. Обаче, вярно е и това, че пациентът трябва да бъде преглеждан от кардиолог преди да се изпише. Изрично в компендиума за предписание на Аркоксия е написано, после беше специално добавено по решение на Комитета по безопасност към Европейската агенция по лекарствата към листовката на препарата във всички страни от ЕС, че на пациента трябва да се казва, че съществува риск от инфаркт на миокарда при прием на Аркоксия. Именно затова се предписа изрично да се дава под лекарски контрол, както спомена и Имелда. А лекарски контрол означава едно нещо- в болницата, а не у дома! Какво може да направи пациентът в домашни условия, ако направи инфаркт?!

Инак, другите неща са ОК. И все пак, насочете се и към по-бавнодействащи, но недрастични терапии. Например, можете да тия кости да пиете билки – бабини зъби, черен оман, например. Системната им употреба не измества да пиете нещо, като волтарена или целебрекс, когато има криза, но съществено ще подобри общото състояние и ще намали съществено проявите на болкови кризи.

Много добро попадение е приемът на Румалая. Наистина, можете и да мажете локално, освен да приемате таблетките. Друго мазило с доста мощен ефект при ставни и костни проблеми, са всички разновидности на кремове с екстракт от арника. Те са евтини и ефективни. Невероятно добър ефект при ставни проблеми, костни фрактури и подобни състояния, е мазилото Тибетски балсам с мумийо. Има много приятен лавандулов аромат и действа наистина впечатляващо добре.

Поздрави,
Маг.фарм. Антон Вълев

# 2 422
Здравейте маг.фарм. Антон Вълев,
преди време ми обяснихте изчерпателно за Пиносол.Казахте ,че вече не се внася,а аз съм много доволна от тези капки.Има ли в аптечната мрежа подобни на тях-имам предвид на билкова основа и да не  действат като мощен деконгестант?И да са подходящи за дете на 4 годинки.

Благодаря предварително
Поздрави

Здравейте!

За Ваша радост и за наша радост (на фармацевтите) такъв препарат съществува – нарича се Гелоситин спрей и съдържа екстракти от портокалово и грепфруктово масло. Омазнява носната лигавица, намалява оттока й и по този начин отпушва носа. Подходяш е при хрема по време на бременност.

Поздрави,
Маг.фарм. Антон Вълев

# 2 423
Здравейте маг.фарм. Антон Вълев,
преди време ми обяснихте изчерпателно за Пиносол.Казахте ,че вече не се внася,а аз съм много доволна от тези капки.Има ли в аптечната мрежа подобни на тях-имам предвид на билкова основа и да не  действат като мощен деконгестант?И да са подходящи за дете на 4 годинки.

Благодаря предварително
Поздрави

Здравейте!

За Ваша радост и за наша радост (на фармацевтите) такъв препарат съществува – нарича се Гелоситин спрей и съдържа екстракти от портокалово и грепфруктово масло. Омазнява носната лигавица, намалява оттока й и по този начин отпушва носа. Подходяш е при хрема по време на бременност.

Поздрави,
Маг.фарм. Антон Вълев

Сърдечно Ви благодаря,Маг.фарм. Вълев!

# 2 424
  • Burgas, Bulgaria

сега се прибтахме-Отит -Зинат ,Отипакс,Нурофен ,топло и 4акане казаха.Казаха от хремата ами нали Олинт слагахме , а сега да слагам ни капки или да про4иствам носа.Ошашках се Embarassed
в Бургас положението ве4ер с лекарите е траги4но,последния пър 4акахме 4 44аса за да ни прегледат и ни изкараха с двустранна бронхопневмония,като отидахме със съмнение за натравяне от храна  #2gunfire #2gunfire

# 2 425
  • София
Магистър Вълев, с цялото ми уважение, избягвайте да давате съвети по философията на лечението. Вие дори на знаете диагнозата на питащата. Тя пита конкретно за лекарствата - отговорете и за тях.

# 2 426
  • Burgas, Bulgaria

сега се прибтахме-Отит -Зинат ,Отипакс,Нурофен ,топло и 4акане казаха.Казаха от хремата ами нали Олинт слагахме , а сега да слагам ни капки или да про4иствам носа.Ошашках се Embarassed
в Бургас положението ве4ер с лекарите е траги4но,последния пър 4акахме 4 44аса за да ни прегледат и ни изкараха с двустранна бронхопневмония,като отидахме със съмнение за натравяне от храна  #2gunfire #2gunfire

сега се раздриска-нормално ли е това,може би е АБ или  newsm78

# 2 427
Магистър Вълев, с цялото ми уважение, избягвайте да давате съвети по философията на лечението. Вие дори на знаете диагнозата на питащата. Тя пита конкретно за лекарствата - отговорете и за тях.

Приемам забележката Ви, колега!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 428
Много благодаря на всички, който ми отговориха! Тези съвети са важни за мен. Съжалявам само, че не попаднах на този форум по-рано - щях да избегна голям риск. Изобщо спирам Аркоксията и Волтарена. Ще продължа профилактиката с Нивалин и Румалая.
Усещах нещо, че не ми понасят лекарствата и много ми ставаше тежко и замаяно. Пих ги комбинирано щели 7 дни. Трябва да си прочистя организма.
Благодаря Ви отново и в бъдеще ще се консултирам с вас!!!

# 2 429
  • София
jocco, ако имаш ставно заболяване, обърни се към ревматолог! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт