Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 514
  • 2 912
  •   3
Отговори
# 2 535
  • shumen
Здравейте,маг.фарм.Вълев,

Искам да попитам 7 дни  лечение с Цефазолин мускулно достатъчни ли са за лечение на пиелонефрит и изолиран стрептокок SPP?Колко време след това е нужно да се направи нова стерилна урина?

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 17:27 от danaeka

# 2 536
Здравейте,маг.фарм.Вълев,

Искам да попитам 7 дни  лечение с Цефазолин мускулно достатъчни ли са за лечение на пиелонефрит и изолиран стрептокок SPP?Колко време след това е нужно да се направи нова стерилна урина?

Здравейте !

7 до 10 дни е курсът при бъбречни проблеми. И все пак, продължителността се преценя от лекаря, защото степента на засягане аз не я знам – нямам клиничните показатели.

До ново изследване на стерилна урина трябва да отминат 10 дни поне, за да има смисъл изследването.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 537
Как се ползва физиологичен разтвор при бебета при лека хрема от промяна на времето-по колко капки в ноздра,колко пъти на ден за колко дни?

# 2 538
  • shumen
Благодаря Ви маг.фарм.Вълев,

за отговорите.След 15-20 дни след лечението с Цефазолина ще направим нова стерилна урина.Дано всичко вече е ОК,че последните няколко месеца ми се събра доста.Освен стерилна,необходимо ли е да пускаме нова кръвна картина и обикновенна урина?

Днес лечението беше увеличено на 10 дни,а не 7.Само незнам как ще издържа още 6 дни Цефазолина мускулно,понеже много боли.Няма вече здраво място по мене,а са минали само 4 дни.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 12:16 от danaeka

# 2 539
Здравейте, бих искала да ви попитам относно Ципрофлоксацин-а какво ви е мнението ? Като прочетох колко нежелани реакции има и направо се шашнах.  Confused  Изписаха ми го за 7 дни ( изолира се Клепсиела във ваг. секрет). Изписан ми е в комбинация с Дифлукан 150 мг. + ваг. глобули Полижинакс.
Благодаря за отговора !   bouquet

# 2 540
Как се ползва физиологичен разтвор при бебета при лека хрема от промяна на времето-по колко капки в ноздра,колко пъти на ден за колко дни?

Здравейте!

Физиологичният разтвор не може да бъде предозиран. Затова можете да го ползвате, колкото често решите, разбира се без да се опитвате да тормозите детето с непрестанни промивки на носа.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 541
Здравейте, бих искала да ви попитам относно Ципрофлоксацин-а какво ви е мнението ? Като прочетох колко нежелани реакции има и направо се шашнах.  Confused  Изписаха ми го за 7 дни ( изолира се Клепсиела във ваг. секрет). Изписан ми е в комбинация с Дифлукан 150 мг. + ваг. глобули Полижинакс.
Благодаря за отговора !   bouquet

Здравейте!

Ципрофлоксацинът е добре известен и използван антибиотик от флуор-хинолоновата група. Бих го описал като особено ефективен при някои бактерии. Флуор-хинолони не се използват при пациенти под 12 години в Европа и САЩ. Специално за ципрофлоксацина САЩ забраняват употребата му при пациенти под 18 години, поради доказан токсичен ефект върху хрущялната тъкан при подрастващите.

Инак, за страничните ефекти – да много са, но двойно повече странични ефекти и нежелани ефекти ще видите, ако прочетете листовката на метамизола, напримар (търговски имена: метамизол, аналгин, алгозон, хексалгин и други).

Така че, не се шашкайте, а четете листовката, за да се информирате дали е противопоказан при вас и дали някой симптом, странен за вас, не е вписан там. Във всеки случай, ако има проблем, консултирайте се с квалифициран магистър-фармацевт или лекуващия лекар.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 542
  • София
маг.фарм. Антон Вълев,в една тема за свинския грип сте споменила като профилактика Изопринозин.Имам питане относно него.
Преди две седмици цялото семейство изкарахме вирусна инфекция-невисока температура,хрема,кашлица.Педиатърката съответно каза,че трябва да се лекуваме симптоматично.Така и направихме.Обаче наша близка,която  елекар УНГ дойде вкъщи и прегледа децата.Каза ми,че било добре всички да пием Изопринозин,и рецепта ми изписа.Аз четох в нета доста неща и се разколебах.Така и не го купих.И не знам дали съм сгрешила.С педиатърката не съм обсъждала въпроса.
Децата ми/да чукна на дърво както се казва/ не боледуват често или тежко.Обаче мен параноята със свинския грип,меко казано,ме е обхванала.
Голямата ми дъщеря е на 8г и е с хидроцефалия.Всеки ден я водя на училище с градски транспорт,много хора,много вируси.Дали пък да не започна с този Изопринозин?
Благодаря!

# 2 543
маг.фарм. Антон Вълев,в една тема за свинския грип сте споменила като профилактика Изопринозин.Имам питане относно него.
Преди две седмици цялото семейство изкарахме вирусна инфекция-невисока температура,хрема,кашлица.Педиатърката съответно каза,че трябва да се лекуваме симптоматично.Така и направихме.Обаче наша близка,която  елекар УНГ дойде вкъщи и прегледа децата.Каза ми,че било добре всички да пием Изопринозин,и рецепта ми изписа.Аз четох в нета доста неща и се разколебах.Така и не го купих.И не знам дали съм сгрешила.С педиатърката не съм обсъждала въпроса.
Децата ми/да чукна на дърво както се казва/ не боледуват често или тежко.Обаче мен параноята със свинския грип,меко казано,ме е обхванала.
Голямата ми дъщеря е на 8г и е с хидроцефалия.Всеки ден я водя на училище с градски транспорт,много хора,много вируси.Дали пък да не започна с този Изопринозин?
Благодаря!

Здравейте!

Профилактиката с Изопринозин е добър вариант, особено, ако още не е развито никакво заболяване. Изопринозин е широкоспектърен противовирусен препарат и противодейства развитието както на А-вирусите, какъвто е вирусът на свинския грип, така и други вируси, които въобще не са грипни. Затова профилактиката с него в този сезон е повече от приемлива.

Ако обаче някой има вече симптоми на грип, добре е да прави профилактика и с други препарати. Подробно съм писал в другите теми днес. Отворих  и нова тема за разрежданията на Тамифлу при малки деца, а подробно по темата написахме в сайта на аптеката, където сме качили и таблички за дозиране: www.eruditabg.com

Да, можете да ползвате изопринозин, аз също съм го ползвал тази година.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 544
  • София
Благодаря ви!
Сега обаче имам и още въпроси Grinning.
Значи ли това,че ако не е напълно здрав човек не може да започне Изо.....?
И той всъщност се явява нещо като ваксина във вид на хапчета ли?Извинете ме за глупаво зададеният въпрос. Blush

# 2 545
  • във фурната
NE ne e vaksina(izvinqvam se za latinicata).Prosto pri bolest se izpolzva po-visoka doza.Toi e nespecifi4en protivovirusen preparat,kakto i imunomodulator.

# 2 546
  • shumen
След ле4ението с Цефазолин нужно ли е да пускаме нова кръвна картина и обикн.урина,освен стерилната?

# 2 547
ЗДравейте! Искам да попитам дали капките сперсадекс /изписани са за носа/ могат да се използват успоредно с ксизал-а?  newsm78 лекуваме уртикария и остатъчна хрема, но пропуснах да попитам лекаря дали едновременно да почвам и сперсадекса ...

# 2 548
Благодаря ви!
Сега обаче имам и още въпроси Grinning.
Значи ли това,че ако не е напълно здрав човек не може да започне Изо.....?
И той всъщност се явява нещо като ваксина във вид на хапчета ли?Извинете ме за глупаво зададеният въпрос. Blush

Изопринозинът НЕ е ваксина. За ваксините важи правилото да си здрав, когато се поставят или се започват (сухите таблетни ваксини- имуномодулаторите).

Изопринозинът може да се започне по всяко време за профилактика, ако има показания, и за лечение, разбира се. Важното е да му се дава почивка, че се изчарпват активните депа в организма, ако не се почива.

Тук бяха написани сума схеми и дозировки- погледнете назад и се информирайте.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 549
След ле4ението с Цефазолин нужно ли е да пускаме нова кръвна картина и обикн.урина,освен стерилната?

Какво значи "обикновена урина"?

Общи условия

Активация на акаунт