Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 302
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 750
Не сте пропускали доза нали ?! Според мен до утре ще сте се приборили с температурата.Не забравяйте обаче да пиете антибиотика поне 7 дни, дори и да си мислите че сте оздравяли.

# 751
  • София
Благодаря ви за отговорите.Снощи по спешност личната ни изпрати за снимка на бял дроб със съмнение за вирусна пневмония.Оказа се бронхит,усложнение вследствие на вирусната инфекция.Сега пием Аугументин и от снощи,след първия му прием,не е вдигала въобще температура.Дано и да не вдига повече! Praynig

# 752
има ли лекарство или хр.добавка Картилазим за остеохондроза и ако има знаете ли какво съдържа...

# 753
  • Хасково
има ли лекарство или хр.добавка Картилазим за остеохондроза и ако има знаете ли какво съдържа...
Картилазина е хранителна добавка, съдържа глюкозамин. Това е вешество, което се съдържа в ставния хрущял, сухожилията и др. Мисля че има още и хондроитин и вит ц. Български препарат, ефект има поне след месец и половина-два.

# 754
Картилазина е хранителна добавка, съдържа глюкозамин. Това е вешество, което се съдържа в ставния хрущял, сухожилията и др. Мисля че има още и хондроитин и вит ц. Български препарат, ефект има поне след месец и половина-два.
и аз така предположих.случйно да знаеш по колко мг се пада на ден,защото знам ,че дневната доза е добре да е  около 1500мг

# 755
  • Хасково
и аз така предположих.случйно да знаеш по колко мг се пада на ден,защото знам ,че дневната доза е добре да е  около 1500мг
една таблетка е 500мг, пие се 3по1, т.е точно 1500мг

# 756
благодаря  Hug

# 757
изписаха ми dicynone и oxytocin инжекции мускулно за спиране на обилна менструация след раждане два пъти на ден по една-имам въпрос-и двете инжекции една след друга ли се слагат или трябва да има интервал от време и имат ли някакво странично действие

# 758
много ме боли гърлото и днес ми взеха секрет за антибиограма, но ще е готова в понеделник, а до тогава мога ли да смуча трахезан или ефизол?пречи ли при кърмене?

# 759
  • Хасково
много ме боли гърлото и днес ми взеха секрет за антибиограма, но ще е готова в понеделник, а до тогава мога ли да смуча трахезан или ефизол?пречи ли при кърмене?
няма проблем да смучеш таблетки за гърло.

# 760
тъкмо тази тема ми трябваше а да ми кажете колко време може да се пие перитол ли4ната каза да го пием 3 мес.,не е ли много ,какви са страни4ните му деиствия?Малкиа е на 2.10год.

# 761
изписаха ми dicynone и oxytocin инжекции мускулно за спиране на обилна менструация след раждане два пъти на ден по една-имам въпрос-и двете инжекции една след друга ли се слагат или трябва да има интервал от време и имат ли някакво странично действие
Трябва да са ти казали за интервала. Дицинона ,може да понижи кръвното за няколко часа, освен това може да предизвика диария, гадене или алергична реакция. Окситоцина би трябвало да ти го сложат инфузионно след отделянето на плацентата. Страничните му ефекти са повече- спазми, контракции на матката, може да доведе до кръвотечене, гадене ,повръщане, Това е антидиуретичен хормон и честото прилагане може да доведе до задържане на големи количества вода, което може да е доста опасно.

# 762
тъкмо тази тема ми трябваше а да ми кажете колко време може да се пие перитол ли4ната каза да го пием 3 мес.,не е ли много ,какви са страни4ните му деиствия?Малкиа е на 2.10год.
Защо ви каза 3 месеца ?! за алергия ли го изписаха ?! Има доста странични ефекти в сравнение с по-новите антихистаминови -сънливост, седация , замаяност, нарушение в координацията, безсъние ,главоболие, обриви, алергични р-ии, сърцебиене, сухота в устата, запек, гадене, задръжка на урина.

# 763
  • София

Може би въпросите ми не е за тази тема,но все пак да попитам Confused.Колко време се мери температурата на детето с живачен термометър?Личната ми каза 2-3 минути,аз четох някъде,че 5 минути...въобще много и различни мнения.И още-използвам и дигитален термометър,но винаги има разлика м/у дигитален и живачен,така ли е или само при мен се получава?Освен товамеря с живачния-дава ми една Т,след няколко минути меря пак-дава ми с няколко десети разлика,нормално ли е?

# 764
Ами и аз не знам,какво е седациа?За сега съм го дала1месец но имахме голяма хранителна алергия може би за това.Аз  знам 4е пове4е от 10дни не се дава?Но скоро ще се обадя на педито да я питам.Оба4е  може би след 3 седмици,го спрях и направихме ларингит и трахеит по принцип съм го пазила така 4е си помислих да не е от това 4е съм го спряла и пак запо4нах да му го давам кашлицата спря и с нея вси4ки симптоми на настинка?Как да тълкувам това и ако е вид алергия от влажния въздух-живея в Бургас-какво да правя,цял живот ли ще го давам?Предварително ти Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт