Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 377
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 855
Редувам панадол и нурофен през 3-4 часа. Течен аналгин са ми казали да давам при Т над 39,5 и то ако другите не помагат.

# 856
Какво бихте казали за зачервено гърло с температура между 37 и 37,5 С, да се изписва Суметролим и Есберитокс, за второто добре, ами за първото, мисля че бих могла да се справя и без него, Вие как мислите? Детето е жизнено, хапва си, пие достатъчно течности...
И аз си мисля че с Есберитокса само ще се оправите. Моят съвет е карайте 1-2 дена и ако се влошава детето включете и Суметролима.

# 857
бихте ли ми казали какви са страничните ефекти на ремантадина и тамифлу?
Това са противовирусни препарати, действат профилактично, или първите 3 дни когато има атака на вирус. Тамифлу е единственото подходящо противовирусно за деца над 1 год. Доколкото аз знам имат странични ефекти като гадене, повръщане и понякога разстрийство. Бременни не трябва да ги взимат.
Да допълня и аз някои- от страна на ЦНС- най-често безсъние, замаяност, нервност. Важно е да се пие с повечко вода. Каквито и да са страничните ефекти би трябвало да се проявяват  не повече от 3 %. Ремантадин може и при деца над 1 год но в БГ няма регистриран сироп, т.е. варианта за България при деца над 1 год. е както каза Тони- Тамифлу.

# 858
Моля да ми кажете доколко е ефективен Азитрокс 250мг при начална степен на бронхопневмония с неуточнен произход...По-скоро за бактерии или за вируси се изписва? Схемата ми е 1 ден: 2 по 2, после още 4 дни по 2 по 1 таблетка...А до вчера пиех Авелокс без никакво подобрение...Дали това ще ми помогне?
Благодаря!
И трябва ли да изчакам да минат 24 часа, за да започна Азитрокса или не пречи да се застъпи с последното хапче Авелокс?
Тази вечер трябва да го започна,затова ви моля за бърз отговор...  bouquet
Съжалявам че не можахме да ти отговорим бързо. Виж сега, азитрокса като схема ти е добре изписан. Друго обаче ме притеснява. Антибиограма направена ли ти е?! Причинителят на пневмонията установен ли е ? Защото резистентност към антибиотици от рода на Авелокс се развива доста трудно, освен това не се изписва често, трудно би пипнала резистентни бактерии. Значи или говорим за вирус (за което антибиотиците няма да ти помогнат) или наистина резистентни на Авелокс бактерии. Не се притеснявай ако ти се застъпи Азитрокс с последното хапче Авелокс, при много инфекции се правят комбинации от антибиотици. Освен това като групи двата антибиотика са съвсем различни, което е добре щом не ти е помогнал Авелокса.

# 859
.... Искам да попитам за влиянието на Магнерота /Магнерич/ върху развитието на плода през бременността...
Важно е да се поинтересуваш първо от къде е тази статия , кой я е писал и кога, в каква доза е приеман Mg и в каква доза го приемаш ти.
Магнезия (Mg) освен че релаксира мускулатурата ,предотвратява и забавеното развитие на плода.Освен това бебетата чиито майки са приемали Mg са с доказан по -добър Абгар показател ( http://www.kidshealth.org/parent/pregnancy_newborn/pregnancy/apgar.html ).
Според мен няма място за притеснение.   

bouquet

# 860
ХиТкО, Горещо БЛАГОДАРЯ за отговора, много се надявах да е положителен  Laughing Сега съм вече по-уверена и ще тръгна за родилното положително настроена newsm44 Всичко най-хубаво желая  на теб и на останалите от форума newsm10

# 861
Моля за съвет-изписаха ни Азитрокс 250, 2 по 1 таблетка-3 дни. Детето е на 7 г., 38кг., с обострена бронхиална астма и "други хрипове" (така се изрази личната), наличен стрептокок пнеумоние в гърлото, за който е показан азитромицин. Стрептококът е отдавна, неуспешно лекуван. Не е ли височка дозата? На листовката пише по 1 на ден, а в една листовка на руски пишеше, че не се прилага за деца под 12 години. От друга страна не ми се ще това да е поредния неуспешен опит да уморим бактерията. Някакви идеи?

# 862
  • Хасково
Искам да ви попитам при температура редувате ли Панадол и Нурофен и през колко време ги давате.Мнението ви за течния аналгин.
От опит Нурофена "държи" по- дълго време от панадола. Аз давам Панадол през 4 часа, Нурофен през 5-6. Като редувам гледам Нурофена да ми е през нощта към 1-2 часа, защото мойте деца тогава вдигат по-сериозни температури и като дам Нрофен до сутринта съм спокойна. Давала съм аналгин капки, когато тези не помагат и подържа над 39 по-дълго време. Бързо действа, само че е много горчив- и затова аз давам само по изключение.

# 863
Моля за съвет-изписаха ни Азитрокс 250, 2 по 1 таблетка-3 дни. Детето е на 7 г., 38кг., с обострена бронхиална астма и "други хрипове" (така се изрази личната), наличен стрептокок пнеумоние в гърлото, за който е показан азитромицин. Стрептококът е отдавна, неуспешно лекуван. Не е ли височка дозата? На листовката пише по 1 на ден, а в една листовка на руски пишеше, че не се прилага за деца под 12 години....
Само не се шашкай ! Дозата се определя от лекаря, дано да си е свършил работата. От друга стана макролидните антибиотици са с добра поносимост (макар че много често именно към азитромицина се появява алергия). Не е вярно това че не се дава на деца под 12 год. Има дори сиропи които се дават на 1-2 год. деца. За това че споко и следете резултата !

# 864
Хитко,златен си  Heart Eyes

При мен Азитрокса има ефект и се чувствам по-добре.Мисля,че ще се оправя с него..Надявам се,поне  Praynig
Имам друг проблем обаче(даже пуснах тема за него одеве)-като прекарах пневмония есента ми се намали двустранно слуха (от Сумамед,който си е чист Азитрокс,доколкото знам  Sad) и бях на кортизон и съдоразширяващи в ИСУЛ.Оказа се,обаче,че имам непоносимост и кръвното ми падна на 50/20  Shocked. Изписаха ми Тебокан,без да ми обяснят за какво е и аз..не го пих.  ooooh!

Сега случката се повтаря.Усещам,че ми заглъхва едното ухо и УМИРАМ от страх да не се наложи да бъда на съдоразширяващи и да преживея кошмара отново....Имаш ли идея дали Тебокан ги замества,за какво служи и кои са по-евтините му еквиваленти,защото ми писна ВСЯКО мое лекарство да е по 40-50лв....
Моля те,отговори ми  Heart Eyes

# 865
Искам да попитам за приложението на ФЕнобарбитал по повод продължителна неонатална жълтеница. Вече май не се намират таблети. МОГА ЛИ ДА ПОЛЗВАМ АМПУЛИ. ако разредя 1-4 амп. т.е. 50 мг до 50 мл, и ще ползвам по назначение 3 мл\3мг\ два пъти дневно newsm78

# 866
Изписаха ми Тебокан,без да ми обяснят за какво е и аз..не го пих...
Е пий го де, това е Гинкго Билоба  Simple Smile

# 867
Искам да попитам за приложението на ФЕнобарбитал по повод продължителна неонатална жълтеница. Вече май не се намират таблети. МОГА ЛИ ДА ПОЛЗВАМ АМПУЛИ. ако разредя 1-4 амп. т.е. 50 мг до 50 мл, и ще ползвам по назначение 3 мл\3мг\ два пъти дневно newsm78
Не са се доразвили ензимите още ли ?!
Таблетки защо да не се намират ?! Само че са с някаква цветна рецепта. Ампулата май е 100 мг/мл ,което значи че в 1 амп от 2 мл има 200 мг Фенобарбитал. Вземай елката и смятай колко трябва да вземате ! Това с 3мл/3мг два пъти дневно не го разбрах. Но 3 мл от ампулата не отговарят на 3 мг фенобарбитал.

# 868
Изписаха ми Тебокан,без да ми обяснят за какво е и аз..не го пих...
Е пий го де, това е Гинкго Билоба  Simple Smile

Е,помолих те за малко по-подробна информация,ако може  Blush
Не е чиста Гинко Билоба...май
Иначе защо ще го водят със съдоразширяващ ефект....
Заместител да ми прошепнеш  Praynig ?

# 869
Ааа ,май е само Гинко Билоба ! Той уж подобрява уросяването. Писах в другата тема Simple Smile
Зави ми се свят вече.

Общи условия

Активация на акаунт