Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 833
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 005
# 1 006
Здарвейте!
Преди време прочетох, че Ибупрофенът е много вреден и не се препоръчва на малки деца. Само че, моят син преди около година направи алергия към Панадол и сега освен Нурофен, никакво друго температуро-понижаващо не давам.
Имам следния въпрос: в какво се изразява вредата му и имам ли основания да се притеснявам, след като на опаковката на лекарството пише за деца? И ако е така - с какво да свалям висока температура?

# 1 007
Здарвейте!
Преди време прочетох, че Ибупрофенът е много вреден и не се препоръчва на малки деца. Само че, моят син преди около година направи алергия към Панадол и сега освен Нурофен, никакво друго температуро-понижаващо не давам.
Имам следния въпрос: в какво се изразява вредата му и имам ли основания да се притеснявам, след като на опаковката на лекарството пише за деца? И ако е така - с какво да свалям висока температура?
Е чак пък много вреден  Simple Smile  Не се притеснявай.
Може да навреди на стомаха при продължителна употреба, освен това при възрастни хора повишава риска от инфаркт с няколко процента. Но за малко дете няма да навреди. Алергията към Парацетамол ли е или към някои от съставките му. Защото ако е от някакво помощно вещество (за аромат например) може просто да смените с Ефералган сироп.

# 1 008
Нещо да ми кажете за Магнерич? Листовката съм я чела - интересува ме след спиране може ли да се "обърка" нещо, както и дали може да се употребява алкохол с това лекарство? Препоръчаха ми го за напрежение в стомаха.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 16:44 от o_fortuna

# 1 009
Не е хубаво да го спираш изведнъж, направи едни тестове да видиш дали нивата му са вече в норма ,ще видиш при прием на магнерич какви са нивата и тогава ще прецените.
За напрежение в стомаха е малко странно, защото той дори може да дразни (Мg дразни лигавицата ), за това се приема след храна.
Алкохола ще увеличи отделянето на магнезий, за това по-добре не пийвай.

# 1 010
Благодаря за отговора. Под напрежение имам предвид свит стомах от някакво напрежение, което било реакция на вегетативната нервна система.

# 1 011
Явно става въпрос за ниско съдържание на магнезий и оттам проблеми в провеждането на нервн. импулси, крампи и т.н.
Малко странно би било да е за раздразнен стомах,защото все пак магнезиевите соли (английска сол ) се използват като очистителни.   

bouquet

# 1 012
Алергията към Парацетамол ли е или към някои от съставките му. Защото ако е от някакво помощно вещество (за аромат например) може просто да смените с Ефералган сироп.

Всъщност, когато направи алергията, бях давала само Панадол - мисля, че в продължение на два дни, без да предозирам. Но така и не се замислих дали е от Парацетамола или от някоя от помощните съставки. При последното боледуване слагах свещичка Ефералган по веднъж на ден (общо две свещички) и му нямаше нищо. Дали това означава, че реакцията е била предизвикана не от Парацетамола, я от някоя друга съставка?

Благодаря за вниманието!

# 1 013
Алергията към Парацетамол ли е или към някои от съставките му. Защото ако е от някакво помощно вещество (за аромат например) може просто да смените с Ефералган сироп.

Всъщност, когато направи алергията, бях давала само Панадол - мисля, че в продължение на два дни, без да предозирам. Но така и не се замислих дали е от Парацетамола или от някоя от помощните съставки. При последното боледуване слагах свещичка Ефералган по веднъж на ден (общо две свещички) и му нямаше нищо. Дали това означава, че реакцията е била предизвикана не от Парацетамола, я от някоя друга съставка?

Благодаря за вниманието!

Според мен е това, щом от свещичките нищо    bouquet

# 1 014
Хитко, кажи ми с 2 думи как Постинор влияе на цикъла? Не за мене иде реч, моя позната направиха, хм, фал с кондом и се наложи да вземе.....а преди няколко дни ми спомена, че се опитва да и дойде на 18-ти ден. newsm78 Въобще-как се развиват там нещата , с такива лекарства тип"хормонална бомба"?
Благодаря ти.

# 1 015
Това, което мога д кажа от личен опит за Постинора (от мой и от на приятелките ми) - адски силно противозачатъчно е. Възможно е да предизвика кървене (може да се нарече и цикъл) и на другия ден след като е изпит. При мен никога не е имало такъв проблем, но при моите приятелки - често. Възможно е да обърка цикъла в началото, затова се пие изключително и само при много спешни случаи и максимум един път (две хапчета) между два цикъла. Ако питаш гинеколог за лекарството - много ще се кара, на мен са се карали и ми казаха тогава - остави тялото само да се оправя. Но всеки знае, че има и случайности (особено с презервативи) където е по-добре да не рискуваш!

# 1 016
Слушай Fortuna   Simple Smile,т.е. ще й дойде до 3-4 дена най-много.

# 1 017
Хитко можеш ли да ми кажеш какво си чувал за ваксината против стафилококова инфекция на лаборатория Анаста, има ли ефект, странични ефекти някакви, противопоказания ит.н Благодаря предварително!!

# 1 018
Аз имам питане за флорните капки кога и как се дават , бебка е на 1г. 2м. и има осем зъба и се интересувам от тези капки а дори незнам как се  казват.

# 1 019
Хитко можеш ли да ми кажеш какво си чувал за ваксината против стафилококова инфекция на лаборатория Анаста, има ли ефект, странични ефекти някакви, противопоказания ит.н Благодаря предварително!!
Мисля че се продава само в техния медицински център. Препоръчва се заедно с антибиотици.Не се прилага при сръдечни проблеми, хипертония, атеросклероза, при чернодробни заболявания, както и ако в момента има инфекция различна от стафилококова. Съдържа като консерванти формалдехид и едно живачно съединение. Нежеланите ефекти са малко, може да са локални в мястото на приложение -като зачервяване, инфилтрация или общи като повишена температура. Но ако я използвате за носа ,няма да има и тези проблеми. Това дали има ефект трябва да каже някой който е опитал, според мен има.     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт