Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 847
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 050
Не зная дали при рецидиви е добре със същото лекарство пак. Какво ти каза лекаря ?!

# 1 051
Можете ли да ми кажете нещо повече за лекарството Ривотрил, изписано е за облекчаване на симптомите на климакса , какви са възможните странични ефекти, причинява ли сънливост и има ли вероятност за пристрастяване. Предварително благодаря за всяка информация която може да ми дадете!

# 1 052
  • Хасково
http://www.bda.bg/bdias/10029d.pdf
изписва се на зелена рецепта, спада към силнодействащите лекарства с които се свиква, причинява сънливост... спред мен е по-добре да се потърси друг вариант.

# 1 053
Не зная дали при рецидиви е добре със същото лекарство пак. Какво ти каза лекаря ?!

Ами лекарката ми го предписа пак. Може би трябва по продължително време да се пие. Надявам се да помогне, че иначе става омагьосан кръг. Ако все пак имате някаква информация за него моля ми напишете - интересува ме в дългосрочен план.

# 1 054
Можете ли да ми кажете нещо повече за лекарството Ривотрил, изписано е за облекчаване на симптомите на климакса , какви са възможните странични ефекти, причинява ли сънливост и има ли вероятност за пристрастяване. Предварително благодаря за всяка информация която може да ми дадете!

От личен опит имам информация за Ривотрила - успокоително лекарство, към което може да се появи зависимост. Най-слабото е от групата и се предписва на деца ептилептици. Зависимоста към него се проявява след доста време. Пие се задължително след изписване от лекар и се пие по схема. Т.е. не се спира изведнъж. Аз съм го пила два месеца с антидепресант и не съм развила никакава зависимост, но аз от страх пиех 1/4 Simple Smile

# 1 055
Сънливост причинява само в началото !

# 1 056

Ами лекарката ми го предписа пак. Може би трябва по продължително време да се пие. Надявам се да помогне, че иначе става омагьосан кръг. Ако все пак имате някаква информация за него моля ми напишете - интересува ме в дългосрочен план.
Сексуална дисфункция и наддаване на тегло. Това са в дългосрочен план !

# 1 057
  • Варна
Здравейте XuTkO !
Имам въпрос относно сиропа Еуреспал.
Детето ми е на 2г. Изписаха му сиропа 3 по 1супена лъжица. Това количество е почти невъзможно да го накарам да изпие  Confused. Дали може да давам вместо супена, чаена лъжица и може ли да се дава преди хранене? Той не обича сладки неща и с трудно пие всякакви сиропи.  Поради тази причина като му дам сиропа и му се повдига и ме е страх да не повърне храната ако дам сиропа след или по време на храна.

Хубав ден!

# 1 058
  • Варна
Искам да попитам още нещо.
Би ли могло да се замести Еуреспала с друг сироп, който му е аналог?
Повърна преди малко като дадох поредната доза.

# 1 059
Пробвайте да разредите с нещо ,което харесва. За какво ви е изписан точно ?!

# 1 060
Здравей Хитко! Дъщеря ми е на 2г и 7м Миналата седмица и поставиха диагноза бронхопневмония Изписаха и гентамицин 40мл по един път дневно 7дни и зинат Въпросът ми е до колко е вреден гентамицинът и няма ли вече по-добри препарати от него Вярно ли че влияе на ушния нерв

# 1 061
  • Варна
Пробвайте да разредите с нещо ,което харесва. За какво ви е изписан точно ?!
Има задна хрема и секретите го дразнят и кашля. Особенно силно и продължително кашля сутрин след сън и по-малко когато се замори.
С разреждане също не става, усеща дори и много силно разреден. Спрях да давам сиропа и сега пие чай "Бронхопан" - неподсладен, но не по съвет на лекаря  Embarassed. Утре сме на консултация, днес д-рката я нямаше. Детето е по-добре, няма и Т-ра, но продължава да кашля.
Капя му и к-ки Коларгол 2% в носа.

# 1 062
  • BABYLAND
Здравейте!  Grinning
  Моля да ми кажете, при бременност и много силно главоболие какво освен парацетамол  /той не ми помага/ може да се пие? Чета, че някои лекари са на мнение, че инцидентно ако се вземе аналгин или  аулин не е вредно.
   Благодаря!

# 1 063
Здравей Хитко! Дъщеря ми е на 2г и 7м Миналата седмица и поставиха диагноза бронхопневмония Изписаха и гентамицин 40мл по един път дневно 7дни и зинат Въпросът ми е до колко е вреден гентамицинът и няма ли вече по-добри препарати от него Вярно ли че влияе на ушния нерв
Вярно е ! И на равновесния също влияе лошо. Варианта за лечение се установява след антибиограма. Не вярвам че това е единствения възможен антибиотик

# 1 064
Здравейте!  Grinning
  Моля да ми кажете, при бременност и много силно главоболие какво освен парацетамол  /той не ми помага/ може да се пие? Чета, че някои лекари са на мнение, че инцидентно ако се вземе аналгин или  аулин не е вредно.
   Благодаря!
Ако лекаря разреши може. Аз не давам . Правилното лечение на главоболие става след като се изясни причината. Варианти - високо кръвно (парацетамол не действа), мигрена (пак не действа), синузит и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт