Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 303
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 380
Въпрос за преднизолон - моля ви за малко информация. Изписан е като сироп за кашлица на 3-год. дете, а няма никакъв ефект. Какво точно лекува това чудо?
сигурни ли сте че е преднизолон? такъв сироп в БГ няма.
много внимателно с п.о. кортикостероиди! само в много краен случай! предпочитат се и.в. или инхалаторни кортикостероиди /фликсотид, бекотид/ които постигат много по - силна реакция с микроскопични дози. по принцип може да се разсъждава защо няма реакция. вероятно има налична инфекция + силен бронхоспазъм /нужда от вентолин?/ .

в сащ ли сте? .... лошо...
листовкаката на БГ продукта: http://www.actavis.bg/NR/rdonlyres/20282686-A5CC-4429-826D-2FBC8 … rednisolon_BG.pdf

# 1 381
  • У дома
Ох, боже, да не стига човек до амер. доктор, знаех си аз. Ами, нищо друго и няма на малката, само кашлица. Той решил, че в следващите 2 години имало 10 процента шанс да развие астма, тук явно е много популярно заболяване, и ни даде този сироп, както и машинка инхалатор с албутерол сулфат.
tonev, много ти благодаря за отговора. Аз от БГ имам само Проспан. Да мина ли на него?

# 1 382
Ох, боже, да не стига човек до амер. доктор, знаех си аз. Ами, нищо друго и няма на малката, само кашлица. Той решил, че в следващите 2 години имало 10 процента шанс да развие астма, тук явно е много популярно заболяване, и ни даде този сироп, както и машинка инхалатор с албутерол сулфат.
tonev, много ти благодаря за отговора. Аз от БГ имам само Проспан. Да мина ли на него?
за съжеление не мога да съм полезен повече....

# 1 383
  • У дома
Благодаря отново.
Извинявам се, ако съм досадна, но Проспана по принцип на каква кашлица помага?

# 1 384
  • София
Благодаря на Валенцето за отговора PeaceОтносно въпросните обриви ни изписаха Елоком лосион,но в аптеката ни дадоха Елоком дермален разтвор(това се води лосион).В неговата листовка пише,че е само за кожата на главата и да не се маже на други места по тялото,а обривите на детето бяха по гърба.След намазването им тези по гърба се скриха,но целите и бузи,ръцете и по крачетата се появиха пъпки пълни с течност,които се покриват с корички.Може ли това да е страничен ефект от лечението и колко време може да се маже с него.Извинявам се,че стана малко дълго Embarassed

# 1 385
Благодаря отново.
Извинявам се, ако съм досадна, но Проспана по принцип на каква кашлица помага?
предимно при влажна .

# 1 386
  • Габрово
Как действа Биогрипин? На деца (7Г.) как се дава и какви са му съставките? Благодаря предварително.

# 1 387
Как действа Биогрипин? На деца (7Г.) как се дава и какви са му съставките? Благодаря предварително.
съдържа ехинацея. една таблетка на ден. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B5%D1%8F

# 1 388
  • София
Здравейте, да попитам за Бактробан-а. Откриха на дъщеря ми златист кок в гърлото, но не и в носа. Трябваше да го слагам в нослето за 10 дни. Кашлицата отмина. Сега обаче пак сме в зловеща фаза, кашля без други симптоми, и се чудя дали да не почна пак Бактробан. Има ли Бактробана някакви странични ефекти и колко често може да се ползва?

# 1 389
Предполагам,че мазта за нос се има в предвид(защото има и крем за тяло).По принцип лекарствените форми за локално приложение имат по-малко странични ефекти от тези,които се пият или вливат например.В този смисъл да навредиш едва ли,но дали ще има ефект?Това лекарство представлява антибиотик("добър"-ако мога така да се изкажа),защото повлиява голяма група микроорганизми,дори и такива "неповлияващи се" от други антибиотици.Надявам се,сте спазили стриктно предписанието и сте направили 10-дневния курс.Би трябвало да се е повлияло,но повторно приложение на същия антибиотик за по-малко от 1 месец би го направило неефективен.За да се използва един и същ антибиотик би трябвало да има отстояние най-малко 1 месец от предишния курс на лечение с него.Посъветвай се с педиатър.Би било добре да се направи антибиограма и да разберете дали сте се справили с предишния причинител или той още "вирее" в детето.От тук ще се прецени и следващата терапевтична стъпка.
Откриха на дъщеря ми златист кок в гърлото, но не и в носа. Трябваше да го слагам в нослето за 10 дни.
Ето това ме притеснява нещо.Дали сте успели да преборите бактерийките? newsm78
Информация за лекарството:http://doctorbg.calderra.com/data/File/B/Bactroban-oint-nas.pdf

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 18:14 от балерина

# 1 390
Vazmojno li e genekolojkata da mi e izpisala azitroks ot 500mg po dve tabletki sutrin v prodalgenie na 10 dni?Ne e li mnogo?

# 1 391
Vazmojno li e genekolojkata da mi e izpisala azitroks ot 500mg po dve tabletki sutrin v prodalgenie na 10 dni?Ne e li mnogo?
може би е през 10 дни?

# 1 392
А може би е само първия ден или първите три дни.Сигурна ли си ,че добре си я разбрала?И в аптеката ли така разчетоха дозировката?

# 1 393
Такава си е дозидовката , особено ако е за хламидии[/size]

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 23:38 от Пантелей

# 1 394
Здравейте, да попитам за Бактробан-а. Откриха на дъщеря ми златист кок в гърлото, но не и в носа. Трябваше да го слагам в нослето за 10 дни. Кашлицата отмина. Сега обаче пак сме в зловеща фаза, кашля без други симптоми, и се чудя дали да не почна пак Бактробан. Има ли Бактробана някакви странични ефекти и колко често може да се ползва?

Миличка , бактробана няма нищо общо с кашлицата , т.е. ако го даваш заради кашлицата - недей , бая скъпичък е.

Общи условия

Активация на акаунт