Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 803
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 440
Някой може ли да ми каже, дали в Белгия мога да си купя диклофенак дуо без рецепта.
Работя в Холандия, а от там е невъзможно да си купя, защото трябва да имам рецепта.

Ето това е моята мечта и за България,ама...

# 1 441
И аз да попитам нещо каква е вредата от "Sumetrolim" нашата докторка много често ни го изписва.Благодаря предварително  Simple Smile

Не знам колко е често, но по принцип вредата идва от продължителния прием (14 дена) , а не от честия такъв. Честия прием го прави по-скоро неефективен. Иначе вредата се изразява в промяна на кръвната картина и възможно изкристализиране на урината. Затова се препоръчва прием на голямо количество течности по време на терапията. Кръвната картина се нормализира (ако въобще са възникнали нарушения) веднага след спиране на антибиотика. Алергични реакции възникват рядко. А бе, цялата ми мисъл е,че честото взимане не трябва да ви притеснява от увреждане.

# 1 442
Преди месец ми изписаха DICYNONE ,заради обилна менструация.Повлия ми добре. Този месец имам същия проблем.Може ли да започна да го вземам отново? Дозировката е 2 пъти дневно по 500 мг. Въобще възможно ли е да се приема ежемесечно?

Може да го взимаш всеки месец.По-добър ефект ще имаш, ако го почнеш 3 дни преди датата на очакваната менструация.

# 1 443
Благодаря за отговора  bouquet

# 1 444
благодаря ти Балерина ,но аз се притеснявах че може би дава отражение върху -черен дроб или бъбреци и затова да попитам  Embarassed.Сега съм спокойна  Crazy

# 1 445
Трябва ми инфо продават ли в аптеките от българските водорсли,които добиват от Рупите и на каква цена.

Преди 2-3 години го имаше това нещо. Така си се казваше-"Рупи". За момента обаче не знам  newsm78 . Просто влез и попитай в някоя аптека.

# 1 446
  • София
Някой може ли да ми каже, дали в Белгия мога да си купя диклофенак дуо без рецепта.
Работя в Холандия, а от там е невъзможно да си купя, защото трябва да имам рецепта.

Ето това е моята мечта и за България,ама...
Абе по добре да не става ....така сме си добре.... Peace

# 1 447
Малко е трудно за българите , които живеят в чужбина да свикнат, че в Европа ,а и навсякъде е трудно да се купи лекарство без рецепта, което по принцип се изписва с рецепта. За едни е удобно, за други не - това е факт. И двете практики имат много недостатъци. Да, Рупи има по аптеките.  Peace

# 1 448
Благодаря за отговорите.Не съм в Бг и засега не мога да вляза в аптека да питам.Доколкото разбрах обаче липсвала информация за останалите съставки,а това е също важно за мен.

# 1 449
Днес ми поставиха диагноза розов лишей.

Изписаха ми:

Телфаст 180 - трябва да приемам по една таблетка дневно.

Lipikar Syndet - за измиване.

Excipial U Hydrolotion - балсам за намазване след душ.

Дерматоложката ми каза, че лишеите не се лекуват, а сами изчезват след около два месеца.
В разни теми по въпроса чета, че хората ползват Лоринден и след 3-4 дена обривите изчезват.
Възможно ли е друго, по-ефикасно лечение?
Възможно ли е да ми е назначила само облекчаване на симптомите?
Как мога да ползвам Лоринден? Мога ли без предписание от лекар да го ползвам?

# 1 450
  • Варна
Здравейте!
Имам стара опаковка "Нурофен" - сироп за деца и нова такава. На новата има надпис, че сиропа е годен до 3м. след отваряне, а на стария нищо не пише. Определено между приемите му е имало повече от 3м., опасно ли е това? Въпроса ми е това само търговски трик ли е или л-вото наистина не е годно след 3м. Може пък и аз да не съм забелязала на старите опаковки такава маркировка, но обикновено щателно преглеждам листовки и опаковки  Blush.

# 1 451
Здравейте имам питане!Понеже всички в къщи сме грипозни дадох на малкия ,който е на годинка една флаконче осцилококцинум !Може ли да вдигне Т от това или и той е лепнал грипа?

# 1 452
 PeaceКатегорично от осцилококцинум-а не Naughtyпо-вероятно е да се е разболяло детето-наблюдавайте го и следете температурата  Hug

# 1 453
Здравейте!
Имам стара опаковка "Нурофен" - сироп за деца и нова такава. На новата има надпис, че сиропа е годен до 3м. след отваряне, а на стария нищо не пише. Определено между приемите му е имало повече от 3м., опасно ли е това? Въпроса ми е това само търговски трик ли е или л-вото наистина не е годно след 3м. Може пък и аз да не съм забелязала на старите опаковки такава маркировка, но обикновено щателно преглеждам листовки и опаковки  Blush.

Не, не е опасно. Просто след отваряне на опаковката се появяват разни фактори като окисление, микробно замърсяване, влажност и др., които повлияват качествения състав на лекарствения продукт и съответно лечебните му свойства намаляват.Що се отнася до лекарство, за търговски трик не може да става дума (виж хранителните добавки са друга работа  Crazy )

# 1 454
Днес ми поставиха диагноза розов лишей.

Изписаха ми:

Телфаст 180 - трябва да приемам по една таблетка дневно.

Lipikar Syndet - за измиване.

Excipial U Hydrolotion - балсам за намазване след душ.

Дерматоложката ми каза, че лишеите не се лекуват, а сами изчезват след около два месеца.
В разни теми по въпроса чета, че хората ползват Лоринден и след 3-4 дена обривите изчезват.
Възможно ли е друго, по-ефикасно лечение?
Възможно ли е да ми е назначила само облекчаване на симптомите?
Как мога да ползвам Лоринден? Мога ли без предписание от лекар да го ползвам?

Дерматоложката е напълно права. Лоринден е стероиден препарат с мощно противовъзпалително действие. С него се постига ефект още след 4-5-то намазване, но веднага след прекратяване на терапията съществува риск( много голям) от рецидив със същата, дори с по-голяма сила. Ако приемаш съвети- следвай указанията на лекаря и никакъв Лоринден без лекарско предписание. В противен случай рискуваш да си навлечеш сериозен проблем, който след това трудно можеш да решиш.

Общи условия

Активация на акаунт