Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 33 077
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
The only one,  пробвай за гарнитура към месото сварени броколи,  сварен зелен фасул,  сварен карфиол,  сварени тиквички. Виж ако са овкусени със сол,  зехтин и оцет,  дали ще ти дразнят гастрита. Само за тези зеленчуци се сещам да са подходящи в сварено състояние.

# 226
Аз пък днес съм в голяма чуденка. седя пред едни 7 килограма  конско филе ли....не знам какво се води, ама няма и жилчица и се чудя какво да го правя.
На пастърма, само не знам колко време трябва да се осолява.

# 227
# 228
  • София

На 60 год са те смятали за бременна?
Е, почти на 60. Но какво да правя, като изглеждам на по-малко. Съвсем не всички на тази възраст изглеждат като бабички. Имам само 3-4 бели косъма и още нямам нужда от очила за четене.
А откак отслабнах никой не се и замисля да ми отстъпи място в метрото, така че няма друго обяснение.

На 60 може да изглеждаш по-добре от много 30-годишни, но възрастта си личи, дори да нямаш нито 1 бял косъм.

# 229
Е, има случаи когато това не е точно така. Но както и да е, не ми се спори заради спора...

# 230
Стига с това заяждане де, кому е нужно? Елена Йончева роди на 52. Аз тази година станах баба, а преди 2 години моя съученичка роди. В днешно време възрастните граници не са това, което бяха. Може и да се е виждало, че не е първа младост, но ако коремът ѝ е бил точно като на бременна, знаят ли хората? Може да е бил и някой млад човек, те не различават толкова добре знаците на възрастта. Аз като бях тинейджър всички от 45 до 70 години ми изглеждаха еднакво стариJoy Сега до 60 ми се виждат млади хората.

# 231
Не си личи, ако нямаш бръчки.
Леля ми е младолика. На 60 е. Има гладка кожа и на лице и на тяло все още. Преди няколко години си беше хванала млад приятел, който не знаеше, че е почти на 60  Laughing
Пък едната ми баба на една сватба отиде с боядисана коса. И тя нямаше тогава бръчки. 40 годишен мъж я свалял. А дядо ми се подхилквал отстрани.
Оттогава все я бъзикаше - "какво прави любовника", "при него ли беше". Laughing
Тогава спря да се боядисва, че много се лъжеха някои мъже.

# 232
  • София
Не се заяждам, просто ми е странно как на 60 могат да те сметнат за бременна.
Елена Йончева е родила на 52, но в лице е точно бабичка, а и нейната бременност съвсем не е естествена.
Рекордьорките раждат на 75 +, но не говорим за такива случаи.

# 233
Има жени на 30 изглеждат по-стари.

# 234
Алина, за пастърмата.
По-добре е да зрее някъде на студено, а не да се суши в машина. Защото целта е ферментация, а не сурово изсушено месо.
Как аз я правя - на литър вода слагам 120 гр морска сол, 30 гр захар (не ме плюйте, тя е храна за гадините, които извършват ферментацията и нищо от нея не остава в готовия сурово ферментирал продукт).
При повече месо водата и добавките се увеличават пропорционално.
Кипвам сместа, охлаждам я и след това накисвам нарязаното на не много дебели дълги парчета месо.
Точно 48 часа в хладилника, просушаване с домакинска хартия, евентуално овалване в подправки по избор и окачване за сушене и ферментиране.
Кога е готова - обикновено се казва, че трябва да е олекнала с около 30%. Но е въпрос на вкус. Като на пипане стане доста по-твърда, може да се резне за проба.
Сушене в зависимост от температурата (да е под 15) и влажността - от две седмици до месец.

Елена Йончева е родила на 52, но в лице е точно бабичка, а и нейната бременност съвсем не е естествена.
Рекордьорките раждат на 75 +, но не говорим за такива случаи.
За последен път отговарям на неорентираното хлапе, защото определено е на хлапешка възраст.
Биологичната възраст е много различна от тази, на която изглеждаме и на която се чувстваме.
Примери  - сестра ми роди естествено на 47, племенничката е красавица на 20, а сестра ми изглежда много по-млада от Елена Йончева. Да не говоря за колеги мъже, които на 80+ години продължават да работят високо интелектуален труд, а единия от тях до преди година-две караше ски! Но нито един от тях няма наднормени килограми.
Защо ли си мисля, че много от дъртите сме много по-здрави от огромна част от младото поколение?

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 20:16 от Недоволна

# 235
Недоволнаааа, забравих, че си спец. Благодаря. Цял ден се мотам и още не съм накиснала месото. Сега ще го направя....
Александрия, моли се на възрастта на Елена Йончева да изглеждаш така.....ама щом от млада си по тези теми.....едва ли. Една моя близка психоложка роди на 50 инвитро. Ама една сладка, с едни розови бузки,  такова сладко майче е....
 Александрия, ти колко деца имаш и на колко години си. само слухтиш, интригантстваш, а за себе си нищо не коментираш...

# 236
  • София
Здравейте. Сега прохождам в ВМ-НВХ режим. Имам някой въпроси,които не ми станаха ясни.
1. Защо толкова се набляга на ЖИВОТИНСКИ мазнини? Не трябва ли да се набляга на растителни? Доколкото съм запозната животинската мазнина,покачва лошия холестерол и запушва съдовете?!
2. Какво е количеството на въглехидрати,което трябва да приемам, за да горя безопасно мазнини?
Благодаря ви за отделеното време. Продължавам да чета

# 237
Здравейте. Сега прохождам в ВМ-НВХ режим. Имам някой въпроси,които не ми станаха ясни.
1. Защо толкова се набляга на ЖИВОТИНСКИ мазнини? Не трябва ли да се набляга на растителни? Доколкото съм запозната животинската мазнина,покачва лошия холестерол и запушва съдовете?!
2. Какво е количеството на въглехидрати,което трябва да приемам, за да горя безопасно мазнини?
Набляга се на животински мазнини, защото това което си написала не е вярно.

Първо няма добър и лош холестерол,

второ само около 20% от холестеролът ни зависи от храната, останалите 80% се произвеждат от тялото,

трето, високият холестерол не е причина за сърдечни заболявания и не запушва съдове. Съдовете се запушват в следствие на откъсване на съсиреци и холестеролни плаки, получени в следствие на опита на тялото да ремонтира увреден вече съд. Тосест с ниски нива на холестерола, няма да постигнеш нищо, освен да си докараш и други заболявания - хормонални, дегенеративни и т.н.

четвърто, по-висок холестерол, особено при възрастни, значи по-дълъг живот и по-малък риск от деменции.

Въобще това с холестерола е една голяма измама. Има и книга по темата, може да си я потърсиш. Казва се "Голямата имзама с холестерола"

Растителните мазнини в повечето случаи са мононаситени или поли наситени мастни киселини, което значи, че са нестабилни и се окисляват много по-лесно от наситените, което води до оксидативен стрес върху клетките. Освен това съдържат изключително високи нива омега 6 мастни киселини които са провъзпалителни, а стесът и хроничното възпаление водят до болести, не високият холестерол.

По вторият въпрос, зависи от конкретния организъм. Някои могат и със 100гр, други трябва да са под 20гр. Обикновено се започва с възможно най-ниски и от там, според изследванията и целите, се променят количествата.

# 238
Ако изглеждаш на 45-50, защо не?
А и много зависи кой те гледа....дали 20 годишни или 70 годишни.  Smiley
Скрит текст:
Аз например не мисля, че изглеждам по-млада от годините си-53, може би 2-3-4 години по-малко, и то не постоянно, зависи и от тоалет, грим, настроение, излъчване, а те не са константа, но пък понякога какви мъже ми се лепят.... Smiley   пускала съм мои снимки.

Нищо вярно няма в това.
Продължавай да четеш.

# 239
  • София - Рим и обратно
Организмът обича подобни на себе си вещества - животинската мазнина е такава, затова се усвоява директно и напълно. Растителната - не. Това за мен е най-простото обяснение относно заблудата колко е “вредна” животинската мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт