Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са наличните допълнителни изследвания, за да се определи дали имам диабет или инсулинова резистентност?
Какво означава резултатът 'Инсулин - Глюкоза - 4.8'?
Какви допълнителни изследвания мога да направя след резултатите от ОГТТ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са наличните допълнителни изследвания, за да се определи дали имам диабет или инсулинова резистентност?
За да се определи дали имате диабет или инсулинова резистентност, могат да се извършат изследвания на инсулин и глюкоза в кръвта, както и измервания на гликиран хемоглобин, общ хемоглобин, витамин D, витамин B12 , пикочна киселина, триглицериди, холестерол и магнезий. В допълнение към натоварването с глюкоза могат да се извършат изследвания на КЗ и глюкоза в кръвта. Важно е да се консултирате с вашия лекар за най-подходящите изследвания във вашия случай.
-
Какво означава резултатът 'Инсулин - Глюкоза - 4.8'?
Интерпретацията на резултата 'Инсулин - Глюкоза - 4.8' може да варира. Обикновено се извършва натоварване с глюкоза, където нивата на инсулин се измерват в различни времеви интервали след приема на глюкоза. Този резултат може да бъде част от такова изследване, което оценява реакцията на организма към глюкозата и нивата на инсулин. За по-цялостно разбиране е препоръчително да се консултирате с вашия лекар или ендокринолог.
-
Какви допълнителни изследвания мога да направя след резултатите от ОГТТ?
След резултатите от ОГТТ, полезни допълнителни изследвания могат да включват измерване на гликиран хемоглобин, витамин D, витамин B12, пикочна киселина, триглицериди, холестерол и магнезий. Освен това може да се наложи да се направят изследвания на инсулин при три вземания на кръв. Важно е да се консултирате с вашия лекар за най-подходящите изследвания въз основа на вашето конкретно състояние.
-
Какво представлява неутрализирането на инсулина с въглехидрати?
-
Какви храни могат да помогнат за регулиране на скока на инсулин след консумация на въглехидрати?
Понякога такива работи излизат на такива неочаквани места. Моцарела с нишесте примерно. А захар под различни форми - къде ли не...
Досега не съм изяла примерно 100 гр бри наведнъж
При сметаните също имам някакъв лимит.
То бива боклук, очаквах множество добавки, но като видях състава..... 20% механично отделено "пилешко" месо, кожа, разни нишестета и добавки...ама, моля ви се, поне 20 -те % месо да бяха обединени с кожите и поне привидно да пише ...примерно: 50% "месо (месо, кожа, ала бала.. .". Излагат се, дори не се опитват поне привидно да изглежда, че има повече от 20%. Дадох на дребната да прочете и реакцията и беше "бляк, тези са луди!"