Отговори
# 105
Благодаря за отговора! Аз мисля, че в БГ още не са я пуснали, става въпрос за Менингит тип 2, ако не се лъжа. Щом може още лреди 2 г. няма да е лошо, може би преди нашата жива, която е за морбили, да се бие. Да видим кога ще я вкарат първо и на каква цена.

Тук е 267 турски лири, тоест около 82 лева. Гледам и за варицела има задължителна както и за хепатит А.
Предполагам и в България се предлагат както се спомена по-горе скрито от аптеките.

# 106
Мен ме притеснява, ако е неофициално как са я съхранявали при транспортирането... То в един момент, по-добре да се отиде в Турция да я сложим, не знам, възможно ли е това, обаче?

# 107
Предполагам може. Мога да попитам следващия път когато отидем. Аз съм без гражданство. Когато бебето се роди мъжа ми беше в казарма и като я заведох на първите ваксини тя нямаше никакви документи и въпреки всичко и направиха ваксинация. Тоест предполагам може.

# 108
Ще съм ти благодарна, ако питаш и споделиш информация следващия път!
Извинявам се на останалите малко за спама.😘

# 109
  • София
Здравейте момичета! Някой знае ли, ако си позволиш вечер с 2-3чаши вино и няколко цигари, колко време трябва да мине преди кърмене. И необходимо ли е цедене и хвърляне на кърма? Благодаря предварително!
Едно стандартно питие (100 милилира вино или чаша бира) има нужда от 2 часа ( ако тежиш около 60 кила), за да се изчисти от кръвта и кърмата. И да цедиш и хвърляш няма никакво значение. Алкохол в кърмата имаш докато имаш и алкохол в кръвта. Ако изпиеш три чаши след това поне 6 часа не трябва да кърмиш. Аз си позволявам по чаша вино или по бира вечер, след последното кърмене, за да съм сигурна, че ще имам минимум два часа до следващото хранене. В повечето случаи паузата ми е към 5-6-7 часа.

# 110
Ауу Радост, честито и от мен! Hug Hug много хубаво! Първата пристрашила се Grinning Лека бременност ти пожелавам!

# 111
Radostcheto Petrova 641071, честито и лека бременност! Flowers Four Leaf CloverHeart
politaBG, добре дошла! Ще ви добавя с бебчо в заглавния пост Simple Smile

# 112
Честито и от мен, Радост Flowers Hibiscus Лека бременност желая и пухкаво бебче на финала Heart Много кураж се иска да отгледаш две деца с толкова малка разлика, но вярвам ще се справиш Hug Аз едва сега започнах да се чувствам както преди и не мога да си представя да трябва да мина пак през бременност и раждане. Така, че адмирации за  такива смели мами като теб Kissing Heart

Благодаря ви за съветите за захранването! Днес дадох пюре от ябълка и мисля, че му хареса. Сам си взе лъжицата и започна да я ближе. Даже се и усмихна Sunglasses Утре ще дам пак ябълка, а в неделя - тиква. Явно плодовите пюрета му се харесват повече.

# 113
Честито Радостче и от мен! Леко бременеене и много хубави моменти ти пожелавам. Всички казват, че малката разлика е по-добре за децата. 😘😘

# 114
Честито Радостче! Няма да ти е леко, но пък ще ви е забавно! Heart Eyes
Бебка още е с червено гърло, има секрети и покашля от тях. Ще давам нурофен няколко дни, дано той помогне.
Днес дадох ябълка,  тиква и кърма, хареса се. Само че не разбрах от какво се запече, та се напъва и ака барабонки...Дали е от ужасния Авирон, не знам.

# 115
Радостче Честито, много хубава новина! ❤️
Аз искам да помоля мамите които сега ще пускат кръв, ако може да споделят лимфоцитите и неутрофили те на каква стойност са им на бебетата. Ние преди време пусках е и бяха доста фрапиращи, но Педиатърката (на която нямам доверие) ни успокои че са нормални. Та за собствено успокоение, ако може да разбера само ние ли сме така. Лимфоцитите ни бяха 87 % при норма до 70, а неутрофилите 4.3 при норма от 20 нагоре. Благодаря предварително. 😊

# 116
  • София
Честито Радостче! Няма да ти е леко, но пък ще ви е забавно! Heart Eyes
Бебка още е с червено гърло, има секрети и покашля от тях. Ще давам нурофен няколко дни, дано той помогне.
Днес дадох ябълка,  тиква и кърма, хареса се. Само че не разбрах от какво се запече, та се напъва и ака барабонки...Дали е от ужасния Авирон, не знам.
Нурофена не е ли само температуропонижаващо и болкоуспокояващо?

# 117
Радостче Честито, много хубава новина! ❤
Аз искам да помоля мамите които сега ще пускат кръв, ако може да споделят лимфоцитите и неутрофили те на каква стойност са им на бебетата. Ние преди време пусках е и бяха доста фрапиращи, но Педиатърката (на която нямам доверие) ни успокои че са нормални. Та за собствено успокоение, ако може да разбера само ние ли сме така. Лимфоцитите ни бяха 87 % при норма до 70, а неутрофилите 4.3 при норма от 20 нагоре. Благодаря предварително. 😊

На 4 месеца нашите лимфоцити бяха 70.1 в референтните пише 20/50. Неутрофили 21,8 при норма 37/73. Тоест и нашите са като при вас съответно нисък и висок резултат. Лекарите не споделиха притеснение.

# 118
Здравейте. Нашата педиатърка каза, че е нормално до 4 годишна възраст неутрофилите да са по-ниски, а лимфоцитите по-високи. Така че, не се притеснявайте.

# 119
  • София
Аз да се оплача, девойката май изпитва дискомфорт след захранването. Едно напъване, едно неспокойство, сякаш и се върнаха коликите....а започнах с тиква. Денс включих първи лъжички пащърнак в тиквата, хапна си.. ама май не и се отразява добре захранването на корема...
Нали няма да е проблем ако спра с пюретата и изчакам 10-15 дни....?!?
Искам да минат изследванията да видя показателите и пак ще започнем бавно и славно.
С другите не се е налагало...не съм имала подобна дилема...

Общи условия

Активация на акаунт