Отговори
# 120
Честито Радостче! Няма да ти е леко, но пък ще ви е забавно! Heart Eyes
Бебка още е с червено гърло, има секрети и покашля от тях. Ще давам нурофен няколко дни, дано той помогне.
Днес дадох ябълка,  тиква и кърма, хареса се. Само че не разбрах от какво се запече, та се напъва и ака барабонки...Дали е от ужасния Авирон, не знам.
Нурофена не е ли само температуропонижаващо и болкоуспокояващо?
То си е противовъзпалително, както парацатемола. Ние пием парацетемол и ибупрофен при вирус, при тях е същото. И на каката са й изписвали нурофен при болно гърло, както и за болно ухо през 8 ч. независимо дали има Т или не и така сме отървавали АБ. Но все пак, не винаги помага.
Май ни расте долен кучешки, има червено на местото, но няма още пробило зъбче. Няма й долни резци още.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 21:40 от Elsi86

# 121
Честита бременност, Radost, пожелавам ти да е лека и спокойна и едно здраво бебче накрая. Тъкмо се чудех кога ще започнат похвалите с нови тумбаци Simple Smile
ditmade, и ние искаме трето и като вас с 2 - 2,5 г разлика, като нищо ще се засечем в следващите отчетни Simple Smile да си пожелаем май вече по една девойка, какво ще кажеш? Simple Smile
Имам аз пък притеснение за на бебето изследванията, от ПКК са му много завишени тромбоцитите. Но миналата седмица бяхме на ваксина и май това оказвало влияние. Моята педиатърка е до края на годината в отпуск, звъннах днес на една друга- имунолог и педиатър- и тя каза, че е заради ваксините, поне 3 седмици трябвало да минат от ваксина, за да са по-реални резултатите, на някоя да се е случвало? Направих грешката да чета в нета и доста се ошашках, тя ме успокои, но все пак...

# 122
Честито Радостче!
Аз започвах да замествам следобедното хранене с плодово пюре. Определено много й се харесва. Интересното е ,че домашната ябълка не й харесва много, но тази на хип направо не мога да й смогна да й давам. От вчера давам и круша след няколко дни ще вкарам и оризова каша. Започнах да я слагам на гърнето да свиква за сега добре го приема даже имаме едно ако вече в него. Лошото е, че тя ака сутрин м/у 5 и 7 часа и не мога да реагирам веднага да стана да я сложа аз докато я чуя и стана тя вече е готова.

# 123
Честито, Радостче ! Много сте смели.. браво. Аз не мога да си представя с толкова малка разлика.
 Patenceto_ на колко стана бебешока и кога се замества следобедното? Аз сега започнах да я захранвам и сме стигнали само до тиква и картоф 😂 Кога се замества цяло хранене? Днес много и се ослади пюрето ама реших да не прекалявам и и дадох 3 4 лъжички. Не знам по нея ли да се водя, ако и харесва да и давам ли колкото иска или има ли грамажи ( брой лъжички) . Тъмна индия ми е а уж чета постоянно 🤦🏻♀🤷🏻♀

# 124
Рони, какво става при вас, как се развиват нещата с кърменето?

# 125
  • София
zhr89 не ги мисли чак толкова грамажите. Важното е първите храни да се въвеждат бавно и внимателно с по няколко лъжички на ден, постепенно увеличавайки. Вече имате два зеленчука, след тях може и по 2-3 дни да въвеждаш следващия самостоятелно или в комбинация с въведен. Щом ги харесва, количеството не е проблем. Има бебета, които почти веднага заместват хранене, има и такива, които опитват, но си пият предимно мляко докато проядат стабилно.
Искам да питам мамите, които изследваха акото, как се прави? Носите директно памперс с производство или се събира в контейнер?

# 126
  • WonderLand
Събира се в контейнерче, има специални за целта в аптеката, с мини лъжичка. Дебнеш го и веднага като се изака гребваш с лъжичката и прибираш в контейнера. Важно е да не е замърсено с урина, затова не го чакаш много много, а веснага след като свърши работата.

# 127
  • Плевен/Пловдив
Браво успях да ви прочета 😉
Честито Радостче🤗💖. Лека и безпроблемна бременност.
Ние вече сме на 6 м. и 9 дена. Мина и последната ваксина урааа...
Минахме нефролог и ПКК и урина всичко е наред. Знам, че стойностите на бебетата са различни и не се притеснявам, че имаме леко завишени лимфоцити, понижени тромбоцити и т.н.
Започнахме да се захранваме, ядохме оризова каша, пъщарнак - който не ни се понрави 😔, и картоф.
Продължаваме напред - храната  прави борбата 😀. Кърмим се, а вечер с тези зъби е луда работа през 1-2 часа на гърда само ето така да се успокои. Сутрин съм като робо коп 😂. А тя си спинка през деня милата, но не повече от 3 часа. Празниците в нашата къща започнаха ❄️☃️ и покрай каките е голяма еуфория, концерти, театри, карнавали. С подаръците за семейството съм вече почти на финала остана да опакован. Много обичам Декември само и снежец да повали ще е приказно 🌲❄️☃️

# 128
  • София
Привет-привет! Напоследък дори не съм чела темата, само последните мнения. Ние сме добре, храни се с домашни пюрета наобяд, а следобед му правя плодово или каша или кърма. Толкова ми е удобно с това кърмене, че не ми се спира.. Grinning Не мога да повярвам, че някои жени умишлено си спират кърмата още в началото. Нощите се буди по няколко пъти, а месеци наред спеше по цели нощи. Явно е заради зъбките.. и цока, какво да го правя. Не иска да заспи иначе.

# 129
  • София
Пък аз се събудих с температура, разстройство и повръщане...Дано децата се отърват, направо съм като парцал.

# 130
Здравейте, регулира се кърмата, даже една сутрин се събудих с твърди гърди - нещо което не ми се беше случвало отдавна Grinning. В момента в който спря цикълът - всичко се оправи. Явно той е бил виновника. Simple Smile Много ми помогна и сминдухът на капсули, но го спрях като се регулира. Поздрави Heart

ditmade, много е гаден този вирус, искрено ти съчуствам... Дано да се оправиш бързо! Малката я подмина като бях болна, дано и при вас да е така!

# 131
Ronisset, , радвам се за новините!
ditmade, пиеш ли нещо?

Дуйгу е добре след ваксините не сме имали температура, днес вече е 3ти ден. Ноо снощи заспиваше само в мен и докато опитам да я сложа в леглото се будеше. Чак в 3 часа заспа нормално.
Вчера си направихме и малък празник по случай 6тата месечинка. Ние нямаме близки наблизо, та си бяхме с мм.
От четвъртък не съм давала пюре, утре продължаваме с тиква.

# 132
Здравейте и от мен 😊
И нас май ни мъчат зъбките. Нощем по-често почна да се буди бебка, аз я взимам и я слагам да си цока и се успокоява бързо, и аз се чудя как си спират нарочно кърмата жените, то и майката се успокоява като си хапне бебето от гърда:)
Днес моята сладурана има имен ден така че поздрави от малката Ана и от мен 😍

# 133
Ditmade напълно те разбирам, аз съм с другия вирус(темп., хрема и кашлица) вече 4 ден без подобрение, само да не ги хване малките ние сме лесни. Бързо оздравяване!
Ние сме утре на профилактичен преглед да видим колко сме пораснали.
Днес му купих бънджи за врата и го сложих за 20 тина мин. Толкова беше смешен и сладък, да ти се напълни душичка та. Много му беше хубаво.
Вие слагате ли ги вече и по колко време на ден ги държите?
А иначе сме с хрема от една седмица ту се появи ту изчезва, дано си остане с хрема та само...

# 134
Много са сладки бебоците. Да са ви живи и здрави.
При нас положението с нощния сън е същото- будене през час с писък. Имаме един зъб вече и втория почти е пробил.
Аз захранвам от седмица по ЗВБ и е голямо шоу

Общи условия

Активация на акаунт