Отговори
# 525
Скоро купих неразливна чаша с мек накрайник пие вода от нея ама не й е фен. С баткото я пропуснах и минахме направо на сламка та мисля и нея скоро да я пробвам.
Ние днес бяхме при педиатърката и после на ушен. Малката се оказа с възпаление на двете уши. Снощи беше голямо реване докато не се загледах, че си търка ушите. Реших на своя глава да й сложа Отипакс и след 15мин вече спеше спокойна и спа до 5 и 30 сутринта без да се буди за ядене. В 5 и 30 се беше наспала хапна и будува до 6 и 30 и заспа. Доктора й чисти ушетата и даде антибиотични капки за уши, Куикс за носа и Коларгол. На обяд й сложих капки в ушите и Коларгол и се мъчи да спи. Задремва и се буди с писък след 2мин. дадох й нурофен та са поуспокои и спи. Да питам вие слагате ли козирки да пазят ушите от намокряне по време на къпане? Доктора ми каза да не ползвам, а да си й влиза вода и после да разтърквам ушето. Аз много мразя да ми влиза вода в ушите и затова и баткото и н нея слагам козирки, но с баткото не съм имала проблем.

# 526
  • София
Аз използвах това с мрежичката. Ама още отдавна. Сега вече му давам пърченца плод в ръка (банан предимно) да си джвака, но не е впечатлен.

Cheburita, от кана с филтър ли имаш предвид? Аз се чудех мога ли да давам направо от каната, но ми казаха и нея да я преварявам. На баткото спрях да преварявам като стана на годинка, та сега се чудя.
То чистенето не е страшно, ама както казваш с две е малко кофти. Като нахраня бебето (трябва да стане
 сравнително бързо), чистя и идва втори номер за храна, че сме във фаза 'и аз съм бебе'.

Козирка не слагам, според нашия доктор няма смисъл, нужно е само да се подсушават ушите след баня.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 15:37 от ditmade

# 527
И аз не слагам козирка.

Иначе му двам вода девин изворна без да преварявам, просто си я държим в кана. Той все още пие малко вода, повече се олива, а и реших, че след като лапа всичко, няма да преварявам, не знам, дали е правилно.

# 528
  • София
Да, бутилираните и аз не ги преварявам, само чешмяната.

# 529
Аз взех такова силиконово за плодове, но го поръчах от Алито и се оказа много голямо/ има 3 размера,аз съм взела големия/. Ще го пробвам по натам. От онзи ден й дадох пюре банан ама мисля скоро да й давам направо парченце да си смуче.
Ние всички пием Девин изворна и не съм я преварявала изобщо.На баткото не я топлех беше на стайна Т, а на малката я затоплям в уреда за шишета защото не може да се разтвори млякото.
Скоро мисля да вкарам сирене, но се чудя какво да взема. Ние не ядем сирене/ освен макарони със сирене/ и не купувам та не знам за бебка какво да бъде. Ако имате някое добро мпля споделете.

# 530
  • София
Патенце ние ядем продуктите на ЕлБи, доволна съм.
Стискам палци ушетата бързо да минат. На нас директно ни изписаха аб, при все че беше само едното ухо и не е вдигала температура. Не се дърпах, изпи един Клацид, за носа изписаха Виброцил.

# 531
Аз сега поръчах козирка,не толкова заради ушите,а по скоро за да не гълта от "чистата" пернишка вода.
Вода вземам или изворна или трапезна,но по скоро гледам да е трапезна,че е с една идея по-ниска минерализация и ph. И двата вида преварявам. Засега.😁

# 532
Ох тази вода.... Пернишка....
Аз давам или бебелан или девин детската малките шишенца. Ако остане повече от 2 дена отворена я преварявам. Ама тя не я пие така и така 😂 Най-много да се олигави. Взех и чаша с дръжка на Авент 6+ с мек налрайник ама много не се чатка как се пие с него.

Вашите бебоци казват ли някакви срички? Ние бяхме на та-та. От една седмица е на ба-ба... 😁

# 533
И ние много сричаме, Та та, на на, ба ба, ма ма, много е сладка. Млякото правя с изворна вода Девин, преварена, чиста вода още не щем категорично.. по време на къпане аз гледам да и поливам само отзад главичката, за останалата част мокря ръката и обирам шампоана, така почти не влиза никаква вода в ушетата, само пръски от душа, и подсушавам с мека кърпичка. На мен ми забраниха да чистя ушите с клечки, не очаквах, но секрета сам се събира и лесно се отстранява, с клечките уж се натъпква навътре. И така сутрин с влажно парче плат изчиствам мидичките и всичко е точно.

# 534
И аз знам, че не се бърка в ушенцата, ползвам клечка, за да подсуша ушната мида и почиствам само около ушния канал.
Моето бебе нещо се опъва на пюретата, разболя се 10 дни след начало на захранването, тъкмо беше почнал по 150 гр да яде. Вече си е здрав отдавна, но едва успявам 70-80 да пробутам и то кажи-речи насила. Въведох месо, различни зеленчуци, пробвах и с копър, топли, студени, с много кърма, купешки, домашни, сменях купичките, пробвахме мъжът ми да го храни, свекърва ми- все тая. Бойкот на пюретата. Някакви идеи как да процедирам? Нисък му е хемоглобинът и е нужно да похапва повече, затова искам поне по 140 грама да яде, ама той не желае

# 535
Благодаря за подкрепата. Инцидентно беше това с температурата, но ми се струва, че покашля малко. И аз нещо не съм съвсем ок, та се върти вероятно някакъв вирус около нас. Давам Авирон и май утре ще се ходи на дежурен кабинет...
Не знам каква година ще посрещаме, много лошо спим. По цяла нощ я гоня в кошарата да я намествам, че спи на П, опряна в решетките и мрънка и биба търси. Тая сутрин както спеше и вресна в 6:40 и аз направо на задник скочих. Докато сложа очилата и хвана чумбаса орева орталъка... Успявам следобед да открадна по 10-20 минути сън, ама ММ на зомби прилича и не иска да спи в хола. И той искал да се гушка Simple Smile
Сдобих се с коприва и си мисля утре да я сваря на пара и да я замразя на кубчета и да слагам в пюретата. Дали е уместно за бебе на 7м. ?
Milk-choc, дано му се върне апетита бързо. Давай му любимото ден-два.
Ушите така злостно ги дърпа като й се спи, че целите са надрани и червени. В началото се шашках да не е инфекция, ама й научих мурафетите. Не ги пазя от вода, от време на време почиствам с клечка мидичката, останалото само пада от време.
За тези от Перник - с пожелание да ви се стабилизира положението скоро!

# 536
Копривата нали е полезна за всичко, ако ми попадне и аз ще давам по малко, на 6+ месеца сме. И ние нещо се дърпаме от пюретата... Тъкмо започна по 190гр да хапва и мислех 2ро хранене да започвам да замествам, и ето на, сега с рев яде...

# 537
Минавам да кажа какъв кошмар преживях снощи.
През нощта малчо се е събудил без да го чуеме и някак си (няма обяснение как все още) се прекътури през кошарата и право на дюшемето. С ММ чухме само някакъв страшен звук и пищене.
За сега е добре, оглеждам го постоянно, не яма подутина никъде, но ми е много притеснено.
Незнам какво да направим решетката е вдигната до горе, а матрака сме го свалили до долу. Как се е покатерил немога да си обясня. Дано му няма нищо, че ще се пръсна от притеснение.. 😥

# 538
  • WonderLand
И аз за копривата се чудя, имам, но не съм се престрашила.

При нас със зъбите е страшно, като кученце се нахвърля на всичко и хапе. Да не говорим, че и съня му вече на нищо не прилича. Както 4 месеца спа по цяяяяла нощ, така от няколко дни вече се буди по 3 пъти на вечер, като новородено не беше така. Но лошото е, че като се събуди много трудно заспива пак. През деня съня му от 4 часа рязко падна на 2 на обяд. Колики също малко го тормозят, изобщо пълна картина.

Леле Петя, дано всичко е наред с него. Да не би да се е мушнал през решетките? Или от някъде другаде?

# 539
Petia92,скоро Ви разказах как каката ми се метна така през решетката,и как тези неща се случват все вечер,когато човек не може да разграничи точно дали детето е по-сънливо и .... Нормално да му се спи. Тогава ходихме до спешното и казаха само да наблюдаваме. Слава Богу беше наред. Тогава всъщност като повечето родители разбрахме,че е време за махане на решетките. Не се притеснявай. Ако нещо много те притеснява си заслужава да се разкарате до спешното,за да се успокоиш и да посрещнете Новата година спокойни.
И на всички Вас момичета - Желая Ви прекрасно посрещане и една вълнуваща,приказна и щастлива 2020 година.🍾🎊🍼 ( И дечица да спят спокойни на всичките пиратки,ракети и заря)🎆🧨🎇

Общи условия

Активация на акаунт