Отговори
# 510
Аз да ви кажа своя горчив опит със забелването - когато родих баткото педиатърката ме посъветва да действаме мноооого постепено и да няма насилствено дърпане, да измиваме само с водичка и да придърпваме леко като по този начин в комбинация с момента, в който момченцето си открива атрибута и си го опъва (верно опъваше като ластик Simple Smile ) с годините ще се отдръпне кожичката безболезнено и без да създава проблеми. Така и направихме, не сме насилвали, от самосебе си се получиха нещата (основно той самия си я дърпаше). ОБАЧЕ!!! Още от две годишен постоянно го преболява там външно, веднъж ми изкара акъла, беше на 2 г и ми го върнаха от ясла с Т и вечерта се разплака докато пишкаше и вика Боли ме. Викам леле това направи някоя уро инфекция. Оказа се външно и мина с баня с тетра. А това лято милото какво изживя- понеже не му беше отдръпната кожичката докрай докато се къпал дръпнал по-силно и кожичката се дозабелила и обърнала наопаки от рязкото дърпане. Както приспивам бебето чувам реве в банята, а то веднага се подуло, викам баща му веднага- не можем да върнем обратно кожичката, стана като поничка и прокърви заряди многото капиляри там. Айде веднага в спешното, там му я върнали в урология, но беше подута две седмици и милото все питаше Защо ми е болен пишока? А това е кошмарно за неговата възраст (6 г) и много травмиращо. Естествено му обяснихме, че не е болен и т.н, добре че ММ е детски психолог и овладя веднага нещата. Пред вид тази история не мога да взема решение сега как да процедираме с малкия- ако го забелим пак ще има нон стоп кожни раздразнения и ме е страх от инфекции, ако не го забелим да не стане като с батко му. Засега не пипаме нищо

# 511
Урологът обясни на синът ми, че е важно след забелване да си връща кожичката обратно. Ще предпазва, няма да спира кръвообръщението и няма да се подуе. А фимоза, т.е. неотлепване на кожичката след тийнейджърска възраст се случва рядко всичко си се случва от самосебе си  и в един момент се отлепва сама. Ако не се забелва няма как да се замърси, но наистина всеки има право на избор дали да го прави или не.

# 512
Вчера беба имаше температура и сопол. Най-много до 38 стигнахме. Дадох й Панадол и започнах Авирон 3 х 5 мл. Днес все едно нищо не й е имало. Зъби ли ще се окажат? Нищо не напипвам, само е подуто.

# 513
То процеса със зъбите си е дълъг. Може и от тях да е. Сега как е бебка? Други симптоми?
Мирослав пък днес е изключително нервен. Все мрънка. За пет минути не става да го оставиш. Спа два пъти по 15-20 мин.,а му се спиии. Ужас🤪

# 514
  • София
Pinks бързо оздравяване желая.
Ние днес сме с бяла чертичка за зъбче, първото...отдавна я мъчат, чак сега избива.
Взех неразливна преходна чаша на Томи Топи с мек накрайник- 6+, обаче тя изобщо не я засмуква, само си чеше венците....вашите бебоци пият ли от такива чаши?

# 515
  • София
Аз взех такава за баткото миналата година. Той не я отрази изобщо и я запазих за бебока. Не съм я дала още. Мисля да му дам със сламка, баткото много бързо я схвана и започна да пие доста вода.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 12:53 от ditmade

# 516
  • София
На мен педиатърката още при първото посещение ми каза, че трябва да се забелва и аз от тогава съвсем лекичко след баня го подръпвах и то през няколко дни. На една от консултациите каза, че нищо не съм направила. А след това за около 1-2 седмици явно съвсем съм забравила да го правя. Сякаш се беше свило само и почнах пак да го правя, но по време на баня и по-добре го понася. Мисля, че още малко и ще стане. Иначе трябва лекарска намеса.

# 517
  • София
На мен педиатърката още при първото посещение ми каза, че трябва да се забелва и аз от тогава съвсем лекичко след баня го подръпвах и то през няколко дни. На една от консултациите каза, че нищо не съм направила. А след това за около 1-2 седмици явно съвсем съм забравила да го правя. Сякаш се беше свило само и почнах пак да го правя, но по време на баня и по-добре го понася. Мисля, че още малко и ще стане. Иначе трябва лекарска намеса.

# 518
  • София
Лекарска намеса трябва само при фимоза.

# 519
Аз също съм против забелването. Реално и двете крият риск. При ранно забелване има вероятност за вторична фимоза, което е още по-зле. То пишлето им е толкова малко, възможността да го дръпна повече е много голяма, а и той постоянно рита и шава, никакъв шанс. Педиатърката ни е млада, следи тенденциите и постоянно ходи по конгреси и също каза до годинката да не се пипа.
Аз захранвам по ЗВБ, голям купон пада, малкият е много щаслив, скача, пляска с ръце по масата, няма търпение да му дам, само посяга с ръчички. Много бързо се научи да дъвче. Мислех, че нищо не яде, но миналия ден се изака и акото беше тъмно кафяво като на голям човек, хаха. Само после докато изчистя е тегаво. Вчера му дадох коричка хляб и много му хареса. Вода пие от обикновена пластмасова чаша, аз само я придържам и му помагам, но много му харесва. Вчера стана на 7 месеца. 😘

# 520
  • София
Ти си моя идол:) Нямах търпение и време аз за тия работи. Обаче може и да прескоча чашата със сламка и да пробвам и аз от обикновена.

# 521
На бебчо му подариха за Коледа неразливна чашка с дръжки и с твърд накрайник, много му харесва, не може съвсем правилно още да пие, като пиленце от поилка е Simple Smile но с нея пие повече водичка, така че съм доволна

# 522
Мирослав пък въобще не я иска водата. Лигави се,плюе и грам не ще да преглътне. Най ще имам още едно дете мразещо вода😄
Момичета,ползвали ли сте това чудо на маркетинговата Търговия.🙄

# 523
Аз да, със силикон давам круша и я изсмуква Simple Smile ние днес сме на ваксина, довечера ще чакам цяла нощ температура.. Абе ще е интересно за нова година..

# 524
Това с чашата не знам как стана и аз. Често се носим вкъщи с раницата и аз пия много вода, а той постоянно ме гледа и посяга. Може би просто имитира и от там му дойде интереса. Много беше смешен, давам му чашата с вода и му сипвам от каната, от която и на мен сипвам, и той вече скача на стола, сърди се, че не му я давам, веднага я хваща с две ръчички и забива главата в нея. Аз му я нагласям, повдигам и той лочи като коте, много сладък. Всичко става във вода, ама нали трябва да се научи. А и междудругото у чистенето не е толкова страшно, аз го храня и оправям всичко сама без помощ и пак се справям. Вече, ако имам и второ, ще е друга бира.

Общи условия

Активация на акаунт