Отговори
# 495
  • София
Според това, което съм чела и според нашия доктор, този секрет е там точно, за да предотвратява възпаления и няма нужда от дърпане и почистване. Това разбира се е едната страна на монетата дет' се вика. Всеки избира на какво да се довери:)

# 496
  • София
Момичета като ви чета все повече се радвам, че съм с девойки....то там други драми има със сраствания на устничките, ама някак това забелване съвсем като мъчение ми звучи....
Радостче, пиши в кърмаческата да те посъветват или се чуй с консултант на НА ПК.

# 497
Благодаря за мненията. Нашата педиатърка каза, че започваме със забелването след 6-тия месец на бебето и това ме успокояваше, но ето че времето мина и след НГ според нея трябва да отидем на хирург, за да ни покаже как и какво се прави. А на мен ми се повдига само при мисълта за този 'тормоз' (по мое мнение). Все си мисля, че щом природата го е направила така, сигурно има защо...

# 498
  • София
И нашата много държеше да го правим и искаше тя да пипа, чак ми се караше. Казах и, че поемам отговорността и това няма да го правя. На една приятелка педиатъра, без да я пита директно е дръпнал...милата беше потресена.

# 499
  • WonderLand
Аз като водих бебо при Кая Памукова (пулмолог педиатър) тя го подръпна повечко и после 2 дни беше червено. Аз съм на мнение, че щом е там значи има причина.

# 500

Това е цитат от сайта roditeli. bg от 2017 г
И аз мисля да се доверя на нашия педиатър и ако няма причина да не пипаме там.

# 501
  • WonderLand
Същия текст имам разпечатан от Стаменов.

# 502
  • София
Момичета, аз спрях да се цедя. Първия ден имах по една капчица мокро на блузата, повече не е имало мокрене. Цедях по 30мл общо от двете гърди накрая. Питах АГ трябва ли да пия нещо за спиране, нищо не ми каза. Но започвам да се тревожа дали няма да са се запушили каналите за другото бебче.. дали да опитам да изцедя пак да видя ще излезе ли някоя капка или нищо да не правя... Вече 12 дни не съм цедила и всеки ден все повече се тревожа. Можете ли да ме посъветвате нещо
Щом от 12 дни не си цедила и нямаш болки, значи всичко е наред. Ако има запушване има болка. Не се притеснявай, щом ти е казал доктора, че ще стане без хапчета. Единственото, което можеш да направиш е да отидеш на ехограф на млечни жлези след около месец. Това е препоръчително при спиране на кърменето.

# 503
За забелването с баткото(на 12), нямаше толкова информация и всички казваха да забелвам, правих го неуспешно доста време, лекари 2 пъти го забелязах насилствено, после кървеше, пищеше при пишкане, не даваше да го пипам и пак срастване. Накрая се отказах, по друг повод при ходене при уролог той попита дали е забелен, но вече беше на 8, обясни му какво и как да прави и той си го забели сам. Сега имам момиче, но ако бях с момче не бих му го причинила и на себе си също, още повече днешната информация, че въобще не е нужно.

# 504
Извинявайте, че се намесвам така ама нещо не ми е хич ясно... Като не се забелва, как се почиства въпросната кожичка отвътре? Не е хубаво да се натрупват секрети и кремове там мисля.. една мама сподели, че по време на баня измива със сапун и вода, но как? Аз съм с момиче, но не се знае следващото какво ще е още, та ми стана много интересно

# 505
И на мен ми стана интересно. Моят ММ не са го забелвали като малък и има ужасен спомен от страстване и като пораснал са го цепили. Много го е боляло, нашето бебе е момиче и той още от супер малка все ѝ чисти генеталийтяе. Доста смело ѝ отваряше устните на дудито и мен тръпки ме побиваха, защото си мислех, че е много мъничка така да се бърка. Имахме доста спорове по този въпрос.

# 506
О, на мен такива за насилствено забелване никой не ми е казвал. Казаха ми лекичко да дръпвам всеки път като къпя, но само до където може без да напъвам. Постепенно ставало и то точно, за да се избегне това изведнъж дето боли после.

# 507
Когато незабелваш това не значи,че вътре ври от бактерии и гадости. Напротив,води се че този секрет(смегма) спомага за естественото забелване. Според последните проучвания забелването на кърмаче може да доведе до някои проблеми занапред.
Когато обаче естественото забелване не се получи (поне в обкръжението ми това е рядко срещано) се налага хирургична намеса с анестезия,за да не се травмира детето.
Понеже споменах д-р Мимчилов,сега да кажа и за професор Бранков,според който не се забелва до определена възраст. Той също е оперирал дъщеря ми и също не мога да кажа лоша дума. Чисто интуитивно се доверявам повече на Момчилов и реших да забеля сега.
И ако бебешката ерекция за момента не пречи,то ще си спестя да се разправям с побеснял от хормони тинейджър😄( това в рамките на шегата. Не се чака чак до тогава)

# 508
  • WonderLand
Radostcheto, просто не се почиства там. То е затворено всичко, реално на момченцата само уретрата им се показва, колкото да пишкат, всичко друго е покрито. Аз измивам само пишлето отвън с вода и сапун и това е.

# 509
На баткото му го забелихме за около 5 месеца. По малко дърпаах на къпане и не е усетил нищо. Аз съм за забелването, но всеки си решава за себе си разбира се. Аз също се доверявам на Момчилов,въпреки че на малчо не съм му я пипала, но там има малък проблем и ме е страх за това.
В крайна сметка дали сега или след 6 7 години ще се случи този момент, та по добре сега.

Общи условия

Активация на акаунт