Отговори
# 600
За много години, момичета! Пожелавам ви една прекрасна и здрава година!☃️🍀😊  Мирослав пък не мога да му смогна с храна. Преди все не му стигаше мляко,а сега пюрета,нооооо само тези, които харесва. В повечето случаи другите пробутвам с тиква. Не,че съм въвела много де. Пет-шест зеленчука,три плода и от седмица оризова каша. Не знам колко може да изяде, защото около 190-200 гр.спирам,но може и повече😄
Лека вечер на всички.

# 601
Да питам има ли други шишкави бебета като моето, 9300 и 70 см е, на кърма - 4 кърмения-  и около 90-100 грама зеленчуково пюре дневно. Много ми се струва пухкав и съответно е супер лежерен и мързелив, само си седи седнал и играе с каквото му подам. Като го сложа по корем все едно на жарава съм го сложила. Никакви опити да пълзи, изправя, сяда сам или изобщо някаква активност Simple Smile ама то това дупе тежи, братко. Как стана такъв шошко и как да го раздвижа, постоянно упражнения, гимнастики и все си е лежерен

# 602
Благодаря момичета за съветите с цистита. Засега съм по-добре, но сутрин ми е проблема, когато не съм пила вода през нощта. Дано утре съм по-добре, няливам се с чай от лайка и ядох червени боровинки, сушени, Уринал пия, ще видим, дано размина АБ.
Ние бихме последните ваксини вчера и от тях ли , или от много кърма дето почнах да произвеждам с всички тия течности за цистита, но бебка днес повърна на фонтан в мола. Преяде ли,  какво й стана , не знам. Днес си изяде 120 гр пюре и след 2-3 часа я кърмих. След час повърна, мнго странно. Повече не мога да й дам да яде, после повръща, да се чуди човек как си качва.
Нашата бебка е 8,500 , 72 см. Седи стабилно, но не може сама да седне, врътка се, но не й е любимо да е по корем и го прави рядко. Надига дупето и се изтласква назад, считам го за опит за пълзене хаха. Като лежи по гръб й е любимо да си пипа краката и събува чорапите. Друго май не прави. Иначе този месец е качила 100-200 гр само, но се кърмим повече, че и през нощта понякога.

# 603
Аз захранвам от почти месец, но не знам как се движа тъй като съм въвела само картоф, морков, пащърнак, тиква, тиквичка, карфиол и ориз.каша.
Има 2 хранения на кърма и едно на АМ, едно с зел.пюре и друго с каша. Според вас трябва ли да забързам процеса? Не съм въвела никакъв плод, жълтък или пък месо?
Благодаря за съветите.
На 6м. и половина сме

# 604
Аз водих моя бебчо на консултация днес. 9500 гр, 72 см, на 6++ е. Но си е много активен, вече се върти от корем по гръб и обратно, сяда сам и иска само седнал да стои. Не пълзи, (пита ме педиатърката пълзял ли), не е ли рано?
Пюрета яде само на обяд все още по 50-60 гр. Няколко зеленчука и плода съм въвела. Единствено банан яде повече, но той пък го запича и го избягвам. Нямам трикове аз, давам докато иска. Като затвори устата или започне да плюе, спирам. Кърмя 6-7 пъти, но почнаха зъбите май и при него и се събужда и през нощта. С какво мажете венците? Нашата педиатърка изписа Анафтин бебе.

# 605
33hope, според мен зависи от теб и от бебо кога и как ще захранвате. Аз не бях никак съгласна да започваме и да бързаме толкова, но пък проблем имах само първите 2-3 дена.
Едната девойка вече ходи, като се подпира и се научи да пада на дупе, а не на глава. Хапва всичко с удоволствие и си пие вода с кеф и сама. Другата пък няма желание да пълзи или ходи и храненето е мъка - рев, почивки... вода пък хич не иска. Та си е до дете това. Колкото повече се различават близначките, толкова повече се чудя как могат да ни налагат нещо, базирано на възраст..

# 606
Данчето се роди в 36 седмица, термина ми трябваше да е през юли. 9 килограма, 71 сантиметра, не обича много ни плодови, ни зеленчукови пюрета, оризова каша също, но е много любопитен към нашата храна, винаги иска.
Не пълзи, много трудно се обръща, но се люлее сам в шезлонгчето си.
Много неприятно ни изненада на връх Нова година с висока температура. Sad
Но явно е било единично, оттам нататък, слава богу, не е вдигал. А баща му купи скъп термометър, за ухо. Дано не го ползваме!

# 607
Аз съм въвела изцяло следобедното и към 90 гр. на обяд +ам към 120мл. Не мисля скоро да го замествам изцяло. Иначе има желание да си хапва. Въведох и заешко и пилешко, много му хареса.
Тежи 9300гр. 71см. Ходи като се подпира за нещо, лази, сяда, изправя се, (пада от кошарата за 2 ри път), но този път бях оборудвана навсякъде с оюекотяващи та само се стресна, доста е активен. Вдигнала съм до горе решетката, матрак е до долу и няма никакви играчки, но се катери много.
 През деня спи 2 пъти по 20 мин.,през останалото време постоянно щъка, вече съм без кръст. Вече започна да ака всеки ден след ударната терапия с дуфалак по 15мл. дневно. Сега давам от време на време. Това си е голям успех.

# 608
Petia, браво, че сте оправили акането, като знам каква мъка е... аз все още съм на тръни и с това захранване разреди и като мине ден без да ака, на другия задължително тиква и 2x 20 Мин на бънджито.
Като чета мерките на вашите бебчета моят не е такъв дундьо, явно просто е мързелив Simple Smile продължаваме с упражненията значи, то през цялото време е тормоз от мен- или ще го карам да яде пюре, или на земята ще го мачкам и въртя, не го оставям на мира Simple Smile

# 609
То мързелът и при Мирослав е мноооого голям. Чак започвам леко да се притеснявам. Иска да седи,но грам не може. Надига рамената,след това незнайно защо вири краката нагоре,съответно не се получава. За три секунди се напъне,почервенее и се отказва. По корем от гръб се обръща(но само на дясно),след това е пъшкания,тръшкания и накрая разперва ръце,отпуска глава и не ще,и не ще  да се надигне,не пълзи а зарива нос и почва да истерясва. Прилича точно на Патрик звездата( тези от Вас с други дечица най-вероятно се сещат) от Спондж Боб. Особено от една серия,в която щом Патрик си сложеше една шапка и директно падаше с лице напред. Е,ние без шапка,но обръщането по корем върши същата работа.🤪 От гръб по корем още не се обръща.
Не бънджита,проходилки не слагам. Той е абсолютно желе. Преди два дни сглобихме бънджито,та го пробвах за малко. Горе-долу добре се справя,та обмислям да го слагам за малко. За прохождане даже не го виждам в близкото бъдеще. Той ако успее да седне ще е нещо свръх,поне за сега. Като гледам мерките на Вашите мъници Мирослав е по-дребен,но изглежда дундьо. На 6+ месеца около 8 кг.,65см. Даже ортопеда каза,че е с пълнички крачета и ако усетим проблем при прохождане да отидем да го види пак.

# 610
Офф и беба не е особено подвижна. На 7м. е. Върти се от гръб по корем, но обратно не. По корем също не й харесва да си играе. Не стои самостоятелно стабилно. Все ме е страх да я оставям да свиква и постоянно я придържам. Може би си я усещам, че не е готова още. Не съм се притеснила все още. Показвам, слагам, пък тя когато иска.

# 611
Бебка на 23.12 беше 8900гр и 72см, не може да лази. Опитва се ама не го дига тва дупе и това е. Слагам й нещо да я кара да тръгне ама тя изпъва ръчички да го вземе и се мъчи милата ама само се врътка и не лази.
От снощи вече е с нова "прическа", взех машинката и й остригах косата. Много ми е жал беше толкова сладичка ама като знам, че сега ще й стане една гъста и хубава за прически се успокоявам.
На нея й харесва да се разхожда и затова днес изкарах уокъра от баткото и ще я пробвам придържайки я да видим какво ще прави. С проходилката вече е спец минава си навсякъде, обръща се и не зацепва вече пред хладилника. С всеки ден седи все по-стабилно седнала и вече почти не я пръдържам само напред когато се навежда я връщам, защото ортопеда каза, че не е хубаво много наведена да седи.

# 612
  • София
Принципно подстригването на бебетата не е свързано с това каква коса ще им порастне после. Няма значение дали си я подстригала или не, косата ѝ ще е като твоята или като на някой от семейството.

# 613
На баткото беше същата "перушинка" и на 1 годинка го минахме с машинката, след това му се сгъсти и след всяко подстригване ставаше все по-гъста и бързо расте. Надявам се и малката да бъде така и понеже мислим на 1годинка да правим кръщене ми се иска да бъде с по-гъста косичка, а сега имаше 5 дълги косъма, които й влизаха в очичките.
Вчера ходихме да й изкараме задграничен паспорт, а на баткото да го подновим и се смяхме със служителките, че спокойно могат да ползват снимката от паспорта на баткото и за нейния. Неговия го изкарвахме когато беше на 10м. , а толкова си приличат външно.

# 614
Моята бебка е мъничка - на 6 м беше 6700, 68 см. Върти се, постоянно е по корем и редовно прави номера с вдигането на главата нагоре и краката също. Не сяда обаче все още и прави нещо като птичка като е по корем - лежи на корем, вдига всичко (крака, ръце) и се люлее като лодка. Ака по 3-4 пъти на ден като "куче" е консистенцията. От днес давам жълтък. Аз я оставям да бездейства, но тя постоянно е по корем и обикаля на ръце кошарата - завърта се с ръцете, наляво/надясно.

Общи условия

Активация на акаунт