Отговори
# 615
Тъкмо се успокоя и се изсипе нещо ново. Онзи ден забелязахме, че си пука коляното. Едно хруптене тъпо се чува, все едно си мести настрани костта и се връща обратно, направо тръпки ме побиха. Не изглежда да изпитва дискомфорт, даже се зарибява и си го прави доста често. Четох във форума, че и други бебета са така, не е страшно, защото бебешките кости и ставни връзки са меки, но все пак направо се ужасявам като я видя да го прави. Мама каза, че брат ми дори си изваждал направо от ставата костта от време на време, та ходели да го наместват... Егати. Утре ще питам док.
 Междувременно изкарах супер гнусния вирус със синузит, хрема и сега завършвам с къртеща се кашлица. Беба е със задна хрема очевидно, дано се размине с това само...

# 616
  • WonderLand
Момичета, я споделете на какви игри играете с бебчовците, че нещо почвам да се изчерпвам. Ние четем книжки, гледаме се в огледалото, натискаме копчета всевъзможни, малкия си играе сам с играчки много добре, но с не-играчки още по-добре, но ми се иска да играя с него повече и повече да си общуваме активно, та търя идеи за игри, подходящи за възрастта му. Гледах доста неща в интернет, но за повечето ми се струва малък още.

# 617
Охх, при нас над 2 седмици ваканция, таткото, каката вкъщи. Малката само наблюдаваше, а каката като й се усмихнеше и тя се разтапяше. Сега сме пак сами, не спи през деня почти, подремва по 20-30 мин и се чудя какво да я занимавам. Та и аз чакам идеи.

# 618
  • София
И на над ни липсват каките, от пълна къща, сега сме си двете...
Като забавление аз имам един репертоар с песнички, даже най- вече пея ако и се скрия от погледа, за да ми чува гласа, че инак надава вой....освен тях имам едни такива игри за ръчичката върху дланта, изброявам пръстчетата: Варила баба кашичка, бъркала Варила, бъркала Варила. На първото пръстче дала, че донесло дървата, на второто дала, че донесло брашното, на третото дала, че донесло водата, на безименното, че запалило огъня, а на най- малкото нищо не останало и то вървяло и плакало, вървяло и плакало и ей тук на гушката си намерило кашичка.....
Има и едно за крачетата...хващам долу при стъпалата, както е облегната в мен и леко ги тупам едно в друго и казвам: Иди краченце за водичка. После другото краче отвръща Иди ти, после пак първото и накрая казвам: скарали се, сбили се пък отишли двенките....хаха ей такива бабешки игри , но вършат работа.
И на криеница може, харесва им.
Имаше една игра за частите на лицето, но съм я позабравила. Изреждат се очичките, нослето , ушите устата....

# 619
  • София
Забравих да кажа, че мн и харесват песничките на Маргаритка, но ги пускам само като звук, още не давам да гледа. В тубата са.

# 620
  • София
Намерих я:
Точка, точка, запетайка,
тире, минус, обиколка,
жички, жички - две ушички,
тумбалака с двата крака,
две чертички за  ръчички
и...калпака със байряка.

# 621
Ние си играем с почти всичко само не и с играчките 😅 най-интересни са ѝ клавиатурата, мишката, всички дистанционни, шишета и на мама чехлите.
Да ви попитам как се движи цикълът ви. При мен за първи път ми дойде миналият месец и помислих, че ще стане редовен, но този месец нещо го хвана липсата 🤔

# 622
Да ви попитам как се движи цикълът ви. При мен за първи път ми дойде миналият месец и помислих, че ще стане редовен, но този месец нещо го хвана липсата 🤔
аз имам два последователни ноември и декември, нищо, че според доктора като кърмя ще ми дойде чак 10/11 месеца след раждането.

# 623
На мен ми дойде преди месец и нещо за първи път, тогава се бях разболяла и кърмата ми намаля за известен период. От тогава нямам признаци че ще дойде пак. Ама аз винаги съм била с нередовен цикъл и въобще не го и мисля 😁 ... ако знате колко тестове за бременност съм изкупила.... 😂😂😂

# 624
  • София
Цикъл нямам още за мое щастие. Секс не правя, само сънувам, та и тестове нв купувам хаха. Нямам време да ям и да спя камоли секс. Не играем на нищо, зарязвам го на земята с батко му за известно време докато успея да сготвя за всички..., че те мойте мъже са много капризни, всеки яде различно.

# 625
Не знам дали в България има играчки от вида Lamaze, Даниел само с такива се заиграва. Пускам му песнички, шервам от  YouTube на плазмата, може да изкара цял ден да гледа и слуша. Много обича също огледало. Навън в количка обаче не обича, нито в колата. 😞
Цикълът ми дойде в края на ноември, когато той се отби.

# 626
  • WonderLand
На мен ми дойде точно на Бъдни вечер за пръв път, на малчо обаче не се отрази никак. За моя изненада не ме боля изобщо, а иначе е супер болезнен. Ще видим как ще е занапред.

# 627
Момичета, да ви попитам възможно ли е от моркова да излизат на бебка пъпчици под едното око. Спирам моркова и до 2 дни се изчиства и няма, педиатърът каза че е невъзможно, 3 пъти спирам морков изчиства се, давам и пак се появяват и то на едно и също място, под едното око.
На мен ми дойде около 40тия ден след раждане и до догава не ме е пропускал, но е безболезнен. Направо не разбирам кога ми идва, не е както преди ужасно болезнен.

# 628
  • София
И аз моя с нищо не го занимавам, все гледам да го оставя за малко я в люлката, я на земята нещо да свърша, ама и това не ми се получава. Не спи през деня или дремва само на ръце и на гърда, аз пак не мога да мръдна. Постоянно крещи и мрънка, а изляза ли от стаята - рев! Понякога му пускам музика в Ютуб на телевизора и ако се кротне бягам нещо да свърша. Не играе много с играчки, иска дистанционните и на кака си нещата. И по цял ден се разнасяме, че още не може и да сяда....

# 629
sunny_kid и при нас е така. Насоча се към вратата и веднага писва все едно краят на света е дошъл... Преди се залисваше с играчки и на активната гимнастика за малко, а сега само аз трябва да я нося и занимавам.
Дойде ми 2 пъти и после го няма. Вече 50 дни закъснява, 2 теста направих и го нема никакъв..

Общи условия

Активация на акаунт