Отговори
# 630
Ох, момичета, и ние новата година я започваме не добре... През деня понякога след хапване дремва за 20тина минути, след хапването в 17 вече е много уморена и спи по час. Но започна да се буди през нощта с рев... По 2-3 пъти.. винаги е по корем и реве.. понякога като я завъртя настрани се успокоява и заспива, друг път иска да я взема за малко и пак се кротва като я оставя, намира палеца и заспива.. но не се е будила нощем от 3 месечна... Какво и става нямам представа.. в 6 и 10 хапваме АМ, в 13 190гр зеленчукови пюрета, в 17 2/3 банан и АМ и вечер само мляко към 9. След млякото заспива, но към 12 с писъци се буди, после към 2 и 5... Не знам дали да предлагам мляко през нощта? Вода не желае категорично..
Приемам всякакви идеи и съвети..

# 631
Може да е от зъбите. Моя човек също от месеци си спеше по 8-9 часа, но сега започна да се буди понякога и 3-4 пъти през нощта. Мъчат го зъбките. Мажа с един гел и сякаш го успокоява. Аз го кърмя, когато се събужда. Според мен предлагай мляко, тя ако не иска, няма да яде.

# 632
И Мирослав се сърди като го оставя. Когато трябва да свърша нещо му пускам музика. С това печеля 30 Мин. През останалото време се разнасяме,обикаляме "атракционите" из къщата (люлки,шезлонги,столче,бънджи,килимче) на всичките тези места има различни играчки (като лунапарк сме). Огледала,прозорци,магнити на хладилника,стаята на кака,кучето също са част от програмата 😄. Опитвам се да "чета" приказки по картинки( на тези меките книжки), показвам на играчките нос,очи,но не се получава много. Негова цел номер едно в момента е да ги изяде и не ме слуша като приказвам. Горе,долу се справям с къщната работа. До преди два месеца ми беше трудно и много страдах от този факт. От три седмици си имам и прахосмукачка робот и съм безкрайно щастлива.
Цикълът на мен ми дойде август. След това октомври ме пропусна и бях в шок и правих и аз тест.
Мирослав също се буди по раничко от обикновено,но давам мляко и той заспива пак и така до към 8:30. При нас няма изгледи за зъби скоро и се настройвам психически,че режимът ще се промени. Ако виждаш,че с гушкане няма да се успокои предложи мляко,знам ли...🙄

# 633
  • София
Явор спи до към 1-2 спокойно. После примрънква, аз го обръщам по корем ( с чувала явно не успява сам). Така спим до 3, в най-добрия случай 4. После го взимам при мен, храни се и спим около час, храним се и ставаме към 6-6.30.
Дневното приспиване е пълен кошмар без биба. Приспиваме се около час и спи около 20-30 мин. Будува около 3-4 часа, като на втория час вече умира за сън и не може да заспи.
Днес бяхме при Стаменов и той потвърди, че хремата е от зъбите, обясни ми как и защо се получава така. Каза, че има възможност да прерастне в отит, но в нашия случай няма нищо смущаващо и да пръскам Низита от всреме на време. Пробива четвъртия зъб сега и е нещо страшно...

# 634
Едната бебка от нищо вдигна 38,5. Днес им дадох пюре с пиле, вече ядоха пуешко и заешко без проблем. Възможно ли е да е алергична реакция? Таткото е опипвал зъбките - няма подуто..

# 635
Всичко му омръзва много бързо, постоянно трябва да го занимавам. По цял ден е на ръце или иска да ходи и го държа, немога да спя вече от болки в кръста( имам проблеми с кръста от преди това). Постоянно се катери навсякъде, а играчки изобщо не признава. Докато ида до WC и се върна или го намирам увиснал на кошарата или реве.... Вечер е като къртица, тея зъби го побъркват, имаме вече два. Буди се по 4 5 пъти поне, а през останалото време си мрънка и рие в леглото като къртица.През деня спи два пъти по 20 30 мин. максимум през останалото време измисля само глупости имам чувството, че като намери място н което може да се удари и право там ходи.
На мен ми дойде веднъж, после ме пропусна, миналия месец пак ми дойде и сега чакам пак.
Днес за първи път реших да го оставя за 10мин. на брата на мъжа ми за да отида до магазина. Еми прибирам се и малчо с лилава вежда. Оставил бебето на батко му (да си прави сандвичи) на ДИВАНА на дивана хора!!! и баткото решил да го разходи та право в един ръб...... Абе нямам думи незнам вече. Сам човек без помощ е много трудно имам чувството, че изпадам в депресия вече, нещо много ми се на събра, ама това е.. П. С. Съжалявам за дългия пост, ама да си излея малко мъката

# 636
И моят бебок започна много неспокойно да спи, не че преди е спял добре- будеше се поне веднъж да суче и още 2-3 пъти ей така. Ама сега е с рев и изпада в едни истерии не мога да го кротна. Преди се будеше спокоен и като дам биба/цицка заспива. Сега се носим по един час нощем, че и много тежи вече едва го мъкна. Но от баткото помня- много променят картинката със съня, кога от зъби, кога от ревлив период, кога без причина. Щом е здрав не търся защо, чакам да си мине. Денем също е зор съня ако сме вкъщи, в количката е малко по-добре. Седи стабилно седнал и това много ме улеснява, но пък се уморява и легне ли не иска да се обръща и да си лази към играчките, а само лежи по гръб като умряла хлебарка и реве, защото вижда само тавана и нищо не го забавлява. Вече не можем да ползваме люлка- надвиши килограмите, на шезлонга също е на ръба. Добре че е бънджито, че да имам 5 Мин да му обеля зеленчуците за пюрето. И да ви кажа- няма да става по-лесно. Като започнат да ходят постоянно трябва да сме нащрек къде какво ще пипнат и докопат. Особено на батко му многобройните Лего с тези миниатюрни частички ме хвърлят в див ужас

# 637
  • София
И меназ играчките на баткото най-много ме тревожат...

# 638
  • София
Аз още като започнах да я слагам на пода взех да говоря на каките да не разпиляват мъниста и дребни части. Днес едната девойка си хапваше питка със сиренце и се шегувахме, че бебето ще се захрани от трохите под стола и.
Нощем за сега от 22:30-23ч като заспи до 3 някъде спи спокойно, после е закачена за мен до 8. Денем е различно, днес 1 сън сутринта от 40 Мин, после само 2 -3 дремки по 10-15 Мин.
И ние се разнасяме и не си играе дълго сама, 10 -15 мин. изкарва на нейното килимче в опити да пълзи ако е в настроение. Двата долни зъба вече излизат нагоре, но ми се струва , че и горните я мъчат. Интересното е , че от скоро приема биберон, не всеки път, но понякога я успокоява. Преди изобщо не можеше да го задържи в уста.

# 639
  • WonderLand
И при нас съня е шантава работа, а как хубаво си спеше по цяла нощ месеци наред. Снощи ставах поне 10 пъти да дам биба и само два за цокане.
Моя минава през скок в растежа, днес спа два пъти по два часа и рязко се разпълзя следобед. Както виреше дупе и се търкаляше сутринта, така следобеда изведнъж пропълзя войнишката. И точно в този момент ми стана ясно, че чиста къща и сготвена храна скоро у дома няма да има. Иначе си бях супер с домакинската работа до сега.

# 640
  • София
Домакинската работа я прежалих още като се нанесохме в тоя апартамент лятото. Сега гледам да има храна за всички и чисти чаршафи. Пускам 'робинята' (прахосмукачката робот) да обере косми и прахоляк и чат пат минавам с мопа...

# 641
  • София
Ние сме на последен етаж, но ако не забърша прах през ден, после мога да се подпиша или да рисувам отгоре.
Да питам за кашите безмлечни ли ги предлагате. Вчера дадох приготвена с вода и едно кубче пюре от ябълка, а после си цокаше. Знам, че кърмата ги втечнява, но ако сложа малко АМ да е по- хранителна?
И кокосово масло от кога може малко да добавя?

# 642
  • София
Кърмата ги втечнява, но не веднага. Просто я добави непосредствено преди хранене и няма проблем. Кокосово аз съм давала вече мъничко.

# 643
  • София
Благодаря ditmade! Малко съм скарана с цеденето, а и замразена нямам...ако не яде много, ще и давам да си цока след кашата, но ако иска да замести, ще и слагам АМ.
Вчера за пръв път хапна около 90 гр пюре пащърнак+тиква и оризова каша следобяд около 30- 40 гр.
Да ви разкажа нещо смешно от преди малко. Чух я госпожицата, че пръцка и викам я да я пробвам над тоалетната да я подържа.....веднага свърши работата, обаче не съм видяла, че си държи единия чорап...и тъкмо и казвам браво и я хваля и тя цоп, чорапа в порцелановото конче Joy

# 644
Момичета, вие как обличате бебоци на това време за разходката и по колко време се разхождате?
Аз я обличам с боди дълъг ръкав, ританки, чорапки, отгоре суитчър и панталонче и за трети слай слагам космонавта. И шапчица. Излизаме за около час, понякога два, като често използвам времето да отида до някой друг магазин (в който може с количката да се поберем).

Бебка забелязах, че обожава етикетите на дрехи и играчки и само тях дъвче 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт